Softverski Bubnjevi

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

sinisake
The original one

Re: Softwareski Bubnjevi

Post by sinisake » 27 Dec 2008, 19:57

Naso ''alternative'' pakovanje u "groove monkee'', otvorio prvi ritam, i opicio repeat 40 puta. Nije najbolje resenje, ali kao sto rekoh mrzi me i ne znam da kuckam...

Hvala jos jednom!

vasko

Post by vasko » 27 Dec 2008, 20:51

dejankuki wrote:i dole u dnu gde ti je output red i pise "trk 1" desni klik i kazes "multichannel"

:bow: :bow: :bow:

EUREKA

vasko

Post by vasko » 28 Dec 2008, 21:22

dejane,a kako bi mogao da pravim drumkitove?

imam neke african samplove i sad...lupam....recimo da mesto cinela da naguram kongo...you get the idea...u ezdrumeru

imam jos i kontakt i shortcircuit od samplera,mozda u njima ako ne ovamo...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 03 Jan 2009, 15:55

Imam Cubase sx 3.1.1 i EZ drummer vst uvucen u njega
Pretpostavljam da je ovo pitanje vise za cubase al nema veze. :D
Namestio sam tempo, namestio sam takt [ 11\16 ] e sad me zanima kako da odredim da drugi takt bude 4\4 treci 5\8 itd ?

Mancha

Post by Mancha » 03 Jan 2009, 19:24

Ne stavis fixni tempo, vec Tempo Track, pa onda u Tempo Track-u odredjujes varijacije za tempo i takt za svaki bar.

Dushan S

Post by Dushan S » 19 Jan 2009, 01:05

vasko wrote:dejane,a kako bi mogao da pravim drumkitove?

imam neke african samplove i sad...lupam....recimo da mesto cinela da naguram kongo...you get the idea...u ezdrumeru

imam jos i kontakt i shortcircuit od samplera,mozda u njima ako ne ovamo...
Ez Drummer je plugin a ne samper u klasi;nom smislu. Ako hoćeš da teraš neke svoje samplove, onda Kontakt recimo.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 19 Jan 2009, 08:53

il battery, ili grizli http://www.majken.se/index.php?option=c ... 6&Itemid=9

ili bilo koji program koji mozes sam da pravis set udarackih istrumenata..

vasko

Post by vasko » 20 Jan 2009, 23:08

moze neka mala pomoc kako da se snadjem u battery-u?

imam neke samplove (ne originalne),nemam gotove kitove,kako sad?

vasko

Post by vasko » 21 Jan 2009, 00:01

hm,procitao sam prvi post u temi,al opet...a i kako drumkit from hell moze da se loaduje u battery?

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 21 Jan 2009, 09:11

Hmm, pa nikako. EX drummer nije predvidjen da njemu dodajes neke "spoljne" semplove ili da njegove semplove iskoristis u nekom drugom sample playeru...
jedino sto mozes je da ih izvezes kao neki .wav ili .ogg format preko nekog programa i da ih onda uvezes u battery npr..

Baterry.. uzmes semlpove i na svakom polju imas "load" tim loadujes semplove koje hoces u polja i rasporedjujes ih po svom nahodjenju... cak , koliko se secam, mozes da u jednom polju uvezes i nekoliko leyera semplova.. NPR
uzmes kick odlupan tiho, srednje, malo jace i najjace i odredis im velocity threshold... tj granicu na kojima ce ti odredjeni lyeri kicka da budu trigerovani... dalje ides dobos, hihat, tomove, cinele, perkusije... bla bla bla... i kad sve sredis, samo kazes save kit ili bese save program settings... ne secam se tacno... odavno ga ne koristim...

mada, imas po netu vec gotove kitive i program settingse i semplove koji idu uz njih. tako da ... ako ti odgovaraju, mozes i njih da koristis..

Ahh a, da ne zaboravim... u poljima za semplove, imas raaaazna podesavanja, pa i na kom tonu ce koji sempl biti trigerovan...

npr kick je obicno na noti C1 ili 36 broju ako gledas drumm mapu nekog kanala.... (ne znam da li ovo razumes, ali... skontaces, pa ce ti biti jasnije) pa taj broj ili notu mozes i da namestas po svojoj zellji u battery programu..

rekoh ti gore i predlozih grizly. program koji je nalik na battery, ali je mnooogo CPU friendly... pa probaj i s njim...
http://www.majken.se/index.php?option=c ... 6&Itemid=9

vasko

Re: Softverski Bubnjevi

Post by vasko » 21 Jan 2009, 12:53

uh,u redu add sample,ali to je skroz neprakticno jer ne cujem sta stavljam u celiju,a kad uzmem da prevucem sample iz batteryijevog browsera onda "pozute" sve celije - ne znam u koju ga stavlja?

a kad 2 puta kliknem na sample u batery browseru on ga ucita u prvu gore levo celiju a ostale pre toga vec popunjene celije izbrise - e to me JAKO nervira ???

a kad prevlacim sample iz frutijevog browsera uopste ga i ne ucita???

dalje,dole u cell tabu ima da se cekira "sampler" i "strech" ....u redu ovaj strech vidim da mozes da menjas brzinu kojom se ponavlja sample nesto kao granulizer...a cini mi se u oba moda mozes da selektujes koji deo sempla ce da se svira s tim sto taj wav u editoru mozes da pustis samo ako kliknes celiju,ne vidim da je drugi prewiev moguc

setup tab je vec prilicno zajeban,ovo voice groups ladno ne znam sta je,u cell activation pod tabu ne znam sta su uslovi 1 i 2

uglavnom namestim sta namestim,midi mi svira samo prvu gornju levo celiju u razlicitim visinama...mislim stvarno

Dushan S

Post by Dushan S » 23 Jan 2009, 03:42

A jel znaš ti i koliko engleski jezik? Ozbiljno pitanje.

vasko

Post by vasko » 23 Jan 2009, 10:18

pa onako...mis-maus,kuca-haus

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 23 Jan 2009, 11:03

хахаххахахахаххахаххаха

nenadnenad

Post by nenadnenad » 24 Jan 2009, 16:03

zna li neko kako da sviram ez drummer uvucen u cubase preko tastature?

Post Reply