Native Instruments Guitar Rig 3

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Rocket Roll

Native Instruments Guitar Rig 3

Post by Rocket Roll » 03 Nov 2007, 20:32

Image

Baš kao što sam i očekivao, nažalost - plastika, plastika, plastika, i onda Roland Space Echo da izvadi stvar. Nekada najbolji izbor za "tvrdog i opasnog gitaristu" koji nema para za POD XT, Guitar Rig je sada na začelju trke VST simulatora: čak je i Wavesov GTR3 par svetlosnih godina ispred njega, što se zvuka i vernosti tiče.

Native Instruments je, izgleda, optimizovao kod (ili algoritam, ili šta već), tako da je potrošnja procesora vrlo mala, čak i kada su u pitanju time-based efekti. Dobra vest za one sa slabijim kompjuterima... Neke stvari su ponovo "nacrtane", i više nema posebnog racka za mikrofone.

Ono što sam zaista željno iščekivao su bile emulacije Orange i HiWatt pojačala, kao i Rolandov Space Echo. Pojačala su podbacila, Space Echo je onoliko lep koliko jedan Guitar Rig 3 element može da bude.

Za one koji ne znaju: Rolandov RE-201 "Space Echo" je delay/ reverb odgovoran za sve lepe stvari koje ste čuli u reggaeu, dubu, muzičkoj produkciji osamdesetih i grupi The Police.

Image

Do sada ste njegovu emulaciju mogli da dobijete samo u UADovom Extreme packu, i tamo (naravno) radi odlično, ali i sami znate koliko UAD plus taj pack koštaju:

Image

Odnedavno imate mogućnost da ga kupite u Bossovom digitalnom reizdanju. Bossova twin pedala, RE-20 Space Echo, radi divno, ali košta oko 250 evra:

Image

Ali ga sada imamo i u ponudi za gitariste, u još jednom digitalnom izdanju. Ovako izgleda u Guitar Rigu 3...

Image

...a ovako zvuče dva od pet ponuđenih preseta:

---------------------------------------------------------------------------------------
->Guitar Rig 3: Roland Space Echo Simulacija (.mp3, 1:18 min)<-
---------------------------------------------------------------------------------------

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 04 Nov 2007, 04:03

Slično iskustvo poput Rollovog. Očekivao sam mnooooogo više od novog Riga. Barem da donekle može da parira Amplitube 2. Ali ništa od toga. However, uradio sam par usnimaka sa njim (uskoro dostupno u podforumu "Vaši radovi") i mogu reći da nije neupotrebljiv ali opet... nije to ONO.
No, da ne bude da samo kudimo.... najviše me je dojmila FX sekcija tj. psihodelični efekti kojih ima poprilično i vrlo inspirativno zvuče. E sad... ja sam od onih koji vole da experimentišu tako da... kapiram da neće svakome to biti zanimljivo a verovatno će velika većina na to reći i samo "Bljak".

Eto. Konkurencija na polju amp simulacija je učinila svoje i ko što reče kolega Roll, Guiar rig je sada negde, pa ne bih baš rekao začelju, ali je daleko od onoga što je bio.

visackimarko

Post by visackimarko » 06 Nov 2007, 16:10

Meni licno i nije tako los. Ne donosi nista spektakularno, ali sluzi svrsi. Neki preseti su veoooma realno preneti, npr. Pink Floyd - Comfortably numb, itd...
Naravno, kao i do sada, svaki preset zahteva dodatno podesavanje da bi radio idealno...

Moze li se dobiti rotary speaker u GR3?

Post Reply