Podesavanje kasnjenja (latency) u Guitar Rig 3 programu
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
Podesavanje kasnjenja (latency) u Guitar Rig 3 programu
kako podesiti guitar rig da nema "stekanja" tj da zvuk ne kasni ????
hvala unapred ako to skontam dobices tonu preseta
hvala unapred ako to skontam dobices tonu preseta
Re: Guitar Rig 3 razmena presetsa :)
Instaliraj Asio4All - pomaze dosta... 

Re: Podesavanje kasnjenja (latency) u Guitar Rig 3 programu
Hmmm, to ti mnooogo zavisi od muzicke karte koju imas... ukoliko je neka slabija ili nedajboze onboard jednostavno neces uspeti nista...
Ukoliko je neka malkice jaca onda treba da ides na ASIO drajver (bilo koji) i da sredis latencu da bude ispod 10ms... naravno treba i da vodis racuna da sve to radi kako treba i kvalitetom koji zadovoljava ...
Doduse napisi ti nama koja je kartica u pitanju...
Ukoliko je neka malkice jaca onda treba da ides na ASIO drajver (bilo koji) i da sredis latencu da bude ispod 10ms... naravno treba i da vodis racuna da sve to radi kako treba i kvalitetom koji zadovoljava ...
Doduse napisi ti nama koja je kartica u pitanju...
- KnightOfDoom
- Site Admin
Ma i najgora integrisana kartica ce sasvim fino i podnosljivo da sljaka sa asio4all ... o tome je pisano 1 000 000 puta na forumu.
mrtva integrisana .......
Evo ga zivi dokaz ,da to sam ja a i moja je "mrtva integrisana" ,hahha.Ma i najgora integrisana kartica ce sasvim fino i podnosljivo da sljaka sa asio4all...
Znaci sljaka k'o zmaj ,sto ne znaci da necu uzeti komp sa nekom normalno muzickom kartom a dotle .......
Pa ti i imas feeeenomenalnu kartu.... Edirol... a muzicka ti je integrisana ali preko nje ne sviras i ne snimas....
A integrisana.... znaci pokusaj preko ASIO 4 ALL.... ili one KX drajvere...
A integrisana.... znaci pokusaj preko ASIO 4 ALL.... ili one KX drajvere...
daj tonu presetsa!balanso wrote:hvala unapred ako to skontam dobices tonu preseta
Moz neko da mi objasni neshto u vezi Asio4All setingsa?
Shta znachi onaj asio Buffer size i na shta utiche promena vrednosti?
Onda Latency Compensation? in i out?
I Use hardware buffer?
kako promena vrednosti u ovim podeshavanjima, utiche na zvuk i latenciju?
Shta znachi onaj asio Buffer size i na shta utiche promena vrednosti?
Onda Latency Compensation? in i out?
I Use hardware buffer?
kako promena vrednosti u ovim podeshavanjima, utiche na zvuk i latenciju?
- Rocket Roll
Manji bafer = manja latencija = osećaj da sviraš u realnom vremenu (ako ne znaš šta je latencija, pročitaj uputstvo nekog DAW programa). Nažalost, manji bafer je takođe = veće naprezanje kompjutera, do tačke kada kreće krckanje / puckanje. Treba ti balans između realtime zvuka i preopterećenja kompa.Reverse wrote:Shta znachi onaj asio Buffer size i na shta utiche promena vrednosti?
Latencija je zbir softverske i hardverske latencije (softverska je veća, hardverska je manja i predstavlja maltene grešku, odnosno "otpor materijala"). ASIO4All ne zna tvoju hardversku latenciju, pošto nije pisan za tvoj sistem - on ti ovim nudi da ti pokušaš da je pogodiš i da time uskladiš ASIO4All sa DAW softverom koji koristiš.Reverse wrote:Onda Latency Compensation? in i out?
U slučaju ASIO4Alla, ovo radi samo ako imaš WavePCI miniport. U slučaju da ga imaš, ovde koristi male bafere (128 - 256).Reverse wrote:Use hardware buffer?
I ja imam integrisanu zvučnu na ploči (Asus A7N8X),i latencija u Guitar Rig-u (sa Asio bufferom 512) je 13ms.Kada buffer skroz smanjim (64 samples) latencija je 2ms,ali je zvuk dosta lošiji,tako da sam našao kompromisno rešenje: buffer sam smanjio na 256,i čekirao sam Hi Res opciju u Guitar Rig-u,tako da sada imam manje kašnjenje (7ms) i kvalitet zvuka na koji sam navikao.
Hvala na objashnjenju, malo sam shtelovao, kolko sam provalio, i latencija mi je 7ms, imam SoundBlaster 24-bit Live!.
Nije li to malo mnogo 7ms?
Kad smanjim jos Buffer javlja se puckanje, a ako iskljuchim "Use hardware buffer" prekida mi se zvuk svake sekunde, tako da bez te opcije ne mogu nishta da uradim...
Nije li to malo mnogo 7ms?
Kad smanjim jos Buffer javlja se puckanje, a ako iskljuchim "Use hardware buffer" prekida mi se zvuk svake sekunde, tako da bez te opcije ne mogu nishta da uradim...
- Rocket Roll
A zašto onda ne koristiš ruske kX drajvere, pisane specijalno za Creative kartice, nego generički ASIO4All?Reverse wrote:...imam SoundBlaster 24-bit Live!
I ja radim na 7 ms i ne čujem kašnjenje, btw.
Cuo sam za te Kx, ali nisam znao da su specijalno pravljeni za SoundBlaster, probacu njih, mada koliko vidim, mnogo su zajebani za shtelovanje...
Sad sam gledao na sajtu Kx-a i ni jedna verzija drviera nema podrshku za SB 24-bit Live!, vec samo za SB Live!...