http://www.ikmultimedia.com/products/mesa/
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
mislim da bi bolje zvučalo da je uvio taj telefon u ćebe, ili ga makar zavukao u teglu ždžemom..Frostensen wrote:Kako vama zvuci snimak ovog lika?
https://soundcloud.com/frankie-consoli/iphone-jams
E ali ti nisi ni pitao u kontekstu male popodnevne svirke, nego si banuo na temu sa reči Mesa u naslovu. Dobro si još i prošaoFrostensen wrote:..
ovo je skroz kul i uverljivo za popodnevno sviranje i pravljenje osnovne muzicke gradje u sam-svoj-majstor varijanti.
Ne bi ti bilo skroz kul da treba da platiš punu cenu za to da sviruckaš popodne na Amplitube-u. Ti to doživljavaš kao igračku dobijenu za džabe, a to je gitarski procesor koji samo radi na kompu umesto na odvojenom hardveru i nije baš jeftin. I marketovan je kao "verna emulacija", tako ga treba gledati i upoređivati sa na primer, Line 6 procesorom, ili Axe FX-om, kapiraš? Dobar je za džaba, kao što ćemo ga ti i ja koristiti, ali nije dobar u odnosu na to šta oni tvrde da možeš sa tim. Nije ništa bolji nego par besplatnih pluginova. Nije fora u istančanosti, ne bih ja imao ništa protiv da to zaista zvuči kao Boogie, zapravo, obradovao bih se, jupi, ne moram više da ozvučavam pojačalo. Šta znači "uverljivo"? Kome uverljivo? Ne mogu da snimim album sa Amplitube-om jer ne radi posao, znači nije uverljivo, ne radi kako treba u miksu. Samo je lep, šaren, sličice, a evo sad i piše Mesa Boogie.Frostensen wrote:Pa dobro, nije da sam ocekivao da ce istancani muzicki ukus i prefinjeno uho za detalj muzickog foruma imati nesto dobro da kazu o bilo cemu sem o najskupljoj opremi ciji su redovni konzumenti. Kao pripadniku one trece Srbije ovo je skroz kul i uverljivo za popodnevno sviranje i pravljenje osnovne muzicke gradje u sam-svoj-majstor varijanti.
komil wrote:E ali ti nisi ni pitao u kontekstu male popodnevne svirke, nego si banuo na temu sa reči Mesa u naslovu. Dobro si još i prošaoFrostensen wrote:..
ovo je skroz kul i uverljivo za popodnevno sviranje i pravljenje osnovne muzicke gradje u sam-svoj-majstor varijanti.
Ok su neki modeli, za clean-ove i par poluprljavih farbi. To može da se snimi, ali high gain je tradicionalno odvratan u Amplitubu. Moguće da ti to možda ni ne pokušavaš da dobiješ pa ti ni ne smeta. Guitar Rig je jako interesantan kao efekt mašina, za neke čudne farbe, ali su simulacije mršave. Jedino mi je od tih komerc pluginova TH2 donekle ok, ali opet nikad ne bih njega koristio za glavne ritam gitare. Upališ neki LePou, staviš dobar impuls i simulaciju tube screamer-a i onda otvoriš neku high gain simulaciju u Amplitube-u, uporediš, i odmah je sve jasno. Da sam na njihovom mestu, ja bih otvorio novčanik koliko košta da košta i nabedio tog momka da im odradi simulacije.Sasvim korektno je to sa snimka. Ne znam, ja stvarno nemam problem sa Amplitube niti Guitar Rig. Moze da se namunji ok ton za snimanje i za sviruckanje.
Svakako nije to kao pojacalo, ali je ponekad za snimanje mnogo zgodnije i preciznije moze da se podesi ton.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest