Problem sa Fruti step editorom!

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
maxo93

Problem sa Fruti step editorom!

Post by maxo93 » 29 May 2009, 18:46

Image

Step editom mi ovako snima note a ne kako ih ja otkucam...Moze pomoc? Nisam neki pro u frutiju pa nzn shta sam ukljuchio/iskljuchio :D :lol: ::ranting:: ::ranting:: ::ranting:: ::ranting::

toza
Urednik

Re: Problem sa Fruti step editorom!

Post by toza » 29 May 2009, 21:55

Ok, mozda ti mogu pomoci, ali prvo par pitanjce da ustanovimo sta je u stvari problem.
Dakle:
Da li si to snimao 2 razlicite deonice na isti patern? (u smislu, snimio jednu melodiju, a onda kliknuo ponovo record i snimio drugu melodiju?)

Ako je odgovor da, onda je resenje vrlo jednostavno.
Kada snimas jednu melodiju, obrati paznju gde je snimas, u smislu paterna, ako zelis da sledecu melodiju snimis zasebno.
Dakle, snimi prvu melodiju na paternu 1, a zatim prebaci se na patern 2 i onda ponovo record. Tako ces imati dve melodije,
zasebno snimnjene na posebnim paternima. Na taj nacin nece biti ovog preklapanja.

Ako ovo nije pomoglo ili ako tvoj problem ne lezi u ovome, onda pisi jos detalja kako bi ti pomoc lakse bila pruzena :)

vasko

Post by vasko » 29 May 2009, 23:47

maxo93 wrote:Step editom mi ovako snima note a ne kako ih ja otkucam...Moze pomoc?

mozda ti je nesto pokvaren kompijuter??? :ziveli:

SZT

Post by SZT » 29 May 2009, 23:47

Pazi ovako kada snimas u fl studiu postoji dva nacina snimanja jedan je da ides pa da snimas preko pattern ( svaki patern sa odredjenim ritmom ) npr. u prvom tuf taf, u drugom taf taf tuf.... To ti je ovo gdje ti pise tempo e desno . E sad da bi slozio ili ti odredio kad ih zavrsis koji ce prvi koji drugi koristisView Playlist to ti se nalazi dugmetu F5... videces tu patten 1, patten 2 i tako dalje... pa ukapiraces kad pogledas
a drugi je da snimas jedno preko drugog i da ti je ukljucen loop istog pattena e sad koliko vidim ti to hoces da iskljucis da ti ne snima jedno preko drugog.. To mozes uraditi lakim potezom ( kliknes options pa loop record - ili Tu gde ti je za pat pa imas kao dugme R<- e to treba da ti bude iskljuceno ako ne zelish da se snima jedno preko drugog :) see ya.... .nadam se da sam pomogao... mislim znam da jesam :) ako treba jos nesto pitaj na pm ( znam u FLu dosta ali malo zeznuto objasnjavam )

maxo93

Post by maxo93 » 30 May 2009, 13:42

Nazalost niko nije pomogao... :// Ovako....Ova melodija je radjena da u isto vreme stisnem TiU na tastaturi zato se chini kao da snima jedan preko drugog....Problem je shto mi snima kao note koje jako kratko traju a ne kako ih ja odsviram sa pauzama ili bez...Evo kako mi zvichi zapis.... Tempo je 80

http://www.2shared.com/file/6013337/d0e2f47a/ccc.html

A snimao mi je naj normalnije sve do juche...Nzn shta se deshava

Post Reply