Plejer

Moderators: dejankuki, toza, Reverse

Post Reply
Bluesman

Plejer

Post by Bluesman » 29 Jun 2007, 10:58

KOji free plejer preporucujete?
Do sada sam koristio winamp, i sve mi je ok osim jedne stvari.
Od kako sam dobio nove zvucnike koji ne farbaju na isti nacin zvuk kao stari, ai manje ga farbaju, imam problem sa ekvalajzerom. Prvo dok sam uspeo iole da ga podesim sam se namucio(oni klizaci izgledaju lepo i sve to, ali nije uopste lako lepo ih podesiti pootovo sto imaju velike skokove izmedju pozicija), dobijem iole pristojan zvuk, ok ide sledeca stvar i odjednom zvuk zvuci suplje, jer pesmu ne vodi gitara nego npr klavir koji je za oktavu visi. Onda opet drndaj podesavanja. A auto opcija ne vidim da ista radi. Cak i ako sacuvam podesavanja, moram da ih menjam svako malo, sto ipak nije bas zabavno. Da li moze da se podesi da valja za sve(ako da, kako), ili da trazim nesto drugo sto ima bolje resen ekvalajzer?

Hvala

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Jun 2007, 11:57

Savet: da ne podešavaš "kako tebi dobro zvuči", nego da podešavaš tako da imaš flat frekventan odziv koliko se može (ista jačina zvuka na svim frekvencijama). U idealnom se slučaju to radi mernim mikrofonom i kompenzuje ekvilizacijom prema merenju belog ili ružičastog šuma, a više o tome (kao i dva testa, od kojih preporučujem drugi) imaš ->ovde<-.

Od plejera je verovatno najbolji (free) plejer foobar 2000; pored toga što zauzima minimalno memorije i strašno je brz, ima mnogo opcija za tweakovanje i podržava mnoge ekvilajzere, a ne samo svoj ugrađeni. Foobar - da ga malo reklamiram - koristi i administrator ovog foruma ("Foobar, as seen on KnightOfDoom's DAW!") a takođe i yours truly. Može da se preuzme ->ovde<-.

Post Reply