Но вечерас сам се регистровао јер ми треба помоћ, и надам се да ће неко моћи да ми помогне

Уктако, свирам гитару пар година, али ништа посебно. Нисам ни музички образован (у смислу теорије музике). Но са друге стране, оно што имам је перфектан слух и љубав према музици.
Већ две године се из хобија бавим компоновањем. Звучи моћно када се каже "компоновање", али то је само реч коју ја користим за оно што радим, иако то није компоновање у правом смислу. Нажалост нисам у финансијској ситуацији да себи приуштим одговарајући софтвер, али то ме није спречило да пронађем неке друге методе како бих стварао музику.
1. Комплетну песму направим у Гитар Проу, и сачувам МИДИ фајл (да, знам да миди фајл у себи носи само информације о трајању и висини тонова).
2. Тај МИДИ фајл импортујем у ФЛ студио, а затим канал по канал мењам одговарајућим VST плагиновима.
3. Миксовање канала радим у Саунд Форџу.
Прилично једноставно, с тим што је звук, наравно, прилично јефтин.
Сада, имам пар питања.
За ритам секцију користим EZDrummer. Када га отворим, и мишем кликћем по бубњевима, добије се прилично леп звук. Међутим, када потом пустим МИДИ канал који је замењем EZD плагином, звук буде другачији, тачније, јако лош. Буни ме следеће: исти програм, а потпуно другачији звук када "ударим" мишем, и када пустим песму. Због чега се ово дешава, да ли је до неког подешавања, и да ли постоји начин да побољшам квалитет?
Друго, који клавирски плагин ми препоручујете да скинем, а да је бесплатан? До сада сам користио Pianoteq, али су ми истекле све могуће trial верзије

Треће, да ли су вам познати неки солидни гудачки VST плагинови?
И четврто, постоји ли било који начин да додатно побољшам јефтини звук који добијем као финални производ? Понављам, тренутно нисам у могућности да инвестирам у неку опрему... Надам се да ћу једног дана моћи

Надам се да ће барем неко да ми одговори, и хвала унапред