Dakle, da li je neko imao prilike da proba Audio Technica MB-2K mikrofon za ozvučavanje gitarskog pojačala? Video sam ga danas u jednoj muzičkoj radnji, ljudi su se izrazili jako pohvalno (odn. prodavac, inače poznanik i iskusan muzičar reče da mu je na jednoj svirci tonac time ozvučio pojačalo i da je zvuk izašao ekstra), pa razmišljam da ga uzmem, jer iskreno, mnogo mi je da dajem 11000 din na SM57-cu...
Pošto je to deo opreme koji mi je zaista potreban, a za sada u te svrhe silom prilika koristim neki vokalni mic star bar 20 godina, svaka sugestija je dobrodošla.
Doduše, mic koji koristim trenutno, jeste isproban na pojačalu na gomili nastupa i pevanjem na probama, i uopšte ne radi loše, ali ako bih taj problem mogao lepo da rešim za relativno male novce, zašto da ne?
Mislim, ako ta Audio Technica u ovom slučaju radi bar 80% kao Šurka a za TOLIKU razliku u ceni, ne bih se premišljao ni trena, jer bi u svakom slučaju bilo bolje rešenje nego ovo trenutno, a imajući u vidu generalno stanje opreme (razglasi, miksete i ostalo) u klubovima gde se svira, mislim da ne bi bilo primetne razlike između ovog i SM57, barem ne tolike da opravda već pomenutu razliku u ceni.
Hvala unapred