Audio Technica MB-2K mikrofon

Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler

Post Reply
Baba Slim
MF veteran

Audio Technica MB-2K mikrofon

Post by Baba Slim » 04 Mar 2010, 17:30

Isto ovo pitanje sam postavio u temi mikrofoni, ali rekoh da možda načinim novu, jer na onoj nije bilo nikakvih novih odgovora, možda ljudi ne vide pitanje jer je tema stara, pa rekoh da probam i ovako. Ako to ne treba ovako raditi, molim da mi neko skrene pažnju.

Dakle, da li je neko imao prilike da proba Audio Technica MB-2K mikrofon za ozvučavanje gitarskog pojačala? Video sam ga danas u jednoj muzičkoj radnji, ljudi su se izrazili jako pohvalno (odn. prodavac, inače poznanik i iskusan muzičar reče da mu je na jednoj svirci tonac time ozvučio pojačalo i da je zvuk izašao ekstra), pa razmišljam da ga uzmem, jer iskreno, mnogo mi je da dajem 11000 din na SM57-cu...

Pošto je to deo opreme koji mi je zaista potreban, a za sada u te svrhe silom prilika koristim neki vokalni mic star bar 20 godina, svaka sugestija je dobrodošla.
Doduše, mic koji koristim trenutno, jeste isproban na pojačalu na gomili nastupa i pevanjem na probama, i uopšte ne radi loše, ali ako bih taj problem mogao lepo da rešim za relativno male novce, zašto da ne?

Mislim, ako ta Audio Technica u ovom slučaju radi bar 80% kao Šurka a za TOLIKU razliku u ceni, ne bih se premišljao ni trena, jer bi u svakom slučaju bilo bolje rešenje nego ovo trenutno, a imajući u vidu generalno stanje opreme (razglasi, miksete i ostalo) u klubovima gde se svira, mislim da ne bi bilo primetne razlike između ovog i SM57, barem ne tolike da opravda već pomenutu razliku u ceni.

Hvala unapred :ziveli:

Strat_17

Re: Audio Technica MB-2K mikrofon

Post by Strat_17 » 04 Mar 2010, 17:41

Ovde kod "nas" kad oces nesto da probas, uzmes, odneses i posle... ili vratis ili lova :D

pozdrav

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Mar 2010, 20:15

Iskreno, ne znam da li bi mi baš dozvolili da uzmem odn. kupim, otpakujem, koristim, pa ako mi se ne svidi, ono kao, žao mi je hoću da vratim... :?
A kamo li da mi vrate pare.. mislim da je to u domenu naučne fantastike...

Nego ako je neko probao, neka kaže koju reč...

Edit: Sad sam video da ti kao lokacija piše Espana. To objašnjava mnogo štošta, odn. bar neki mogući trial period za opremu... :)

Strat_17

Post by Strat_17 » 04 Mar 2010, 21:01

Pod uvetom da si kupio vec nesto pre i da te malo poznaju, uopste nema problema.
To ovde svi rade i tako prave posao a dobijaju i vecitu musteriju!

Promenice se, kad tad...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 04 Mar 2010, 22:06

U Artistu BG je ovako nešto moguće za neke proizvode...

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Mar 2010, 03:04

Strat_17 wrote:Pod uvetom da si kupio vec nesto pre i da te malo poznaju, uopste nema problema.
To ovde svi rade i tako prave posao a dobijaju i vecitu musteriju!

Promenice se, kad tad...
Daj Bože, jednog dana, što pre - to bolje :ziveli:
sirac-šunka wrote:U Artistu BG je ovako nešto moguće za neke proizvode...
Pošto sam u Ns, a stvarno ne mogu više puta da se cimam za Bg, videću da li i ovde tako nešto mogu da izvedem, ali iskreno strah me i da pitam :D
Mada, mislim da ću uzeti svejedno, jer ne može biti gore od ovog što sada imam, a cena je stvarno i više nego ok, obzirom da mi ne treba za snimanje ili neku ekstra kvalitetnu namenu, već za sušti terenski rad :)

Nego, samo me je zanimalo nečije iskustvo, ili barem ako je neko čuo od nekog ko je koristio, kakvi su utisci. Ako kupim uskoro, javljam kako radi...

Strat_17

Post by Strat_17 » 05 Mar 2010, 09:38

Proverio sam :) Tacno sta ti treba. ( 44€)

http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Audi ... 005185-000

Pozdrav

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 05 Mar 2010, 15:10

Hvala :) Ovde u lokalnoj radnji gde sam našao taj mikrofon košta malo više (oko 54e), nego me je samo zanimalo da li ga je neko na forumu koristio i kakve su kritike. Ali svakako mislim da ću ovih dana otići i kupiti, jer svakako mi se za nešto skuplje ne izdvajaju pare.

Post Reply