Kucno snimanje help

Moderators: dejankuki, Tiki the Boyler

Post Reply
djomla

Kucno snimanje help

Post by djomla » 23 Oct 2012, 11:06

Zdrao :))

Ne znam da li sam pogodio temu, ako nisam neko ce me vec ispraviti.

Ok, hteo bih da snimam na laptop/komp gitaru i glas u isto vreme. Ne trazim nista previse profi ali da bude disent enaf ... planirao sam da kupim sledecu spravicu

http://www.thomann.de/nl/behringer_xenyx_1202.htm

Po reviewovima je odlicna za te pare. Ali posto nemam iskustva hteo bih samo da potvrdim sa vama da li mi je to dovoljno za snimanje (izuzev kablova koje vec imam) ili mi treba jos nesto?
Isto tako da li je ova mixeta uopste dobar izbor ... mozda ima i nesto jeftinije.

Hvala :*

djomla

Re: Kucno snimanje help

Post by djomla » 23 Oct 2012, 11:37

vakatt

Post by vakatt » 23 Oct 2012, 17:20

Ta mikseta ti ne treba nizasta ;)
Taj Alesis je audio interfejs, dal vrijedi tih para ne znam, nisam ga probao.

E sad, za glas ti treba sledeci lanac mikrofon----predpojacalo(preamp)-------audio interfejs (tj. eksterna zvucna kartica sa usb, firewire ili pci konekcijom na PC). U zavisnosti od budzeta mozes izbaciti preamp iz ovog lanca.
Sto se tice gitare moras nam reci o kakvoj gitari se radi, akusticna, ozvucena akusticna, elektricna, elektricna ustekana u pojacalo ?? itd..
Ako je u pitanju akusticna+vokal opet ide onaj gore pomenuti lanac sa mikrofonom.

Oko konkretnih modela ne vrijedi da pricamo dok nam ne kazes koliko novca si spreman da izdvojis, za mene bi "disent inaf" bilo nekih 300inak eura za te potrebe, za nekog drugg mozda 1000 ili 100 :)

djomla

Post by djomla » 23 Oct 2012, 21:59

Hvala na odgovoru, prvo ja sam kreten sto ne citam threadove prijasnje ... saznao bih dosta toga.

Uglavnom ono sto meni radi posao je mixeta vise nego zvucna kartica, jer mi moze raditi posao i za neke laganije svirke ... Nisam spreman izdvajati nesto preterano mnogo para, nisu pare problem nego stvar je da tek pocinjem sa tom avanturom i na pocetku ne bih mnogo izdvajao dok ne vidim sta dalje. Na kraju sam ovde u Holaniji dosta jeftino pazario Behringer_XENYX_1204USB_PA, koliko vidim i koliko su mi rekli za te pare da ne ocekujem bog zna sta a da ce mi raditi posao definitivno hoce. Stize za dva dana :)

Hvala :*

vakatt

Post by vakatt » 24 Oct 2012, 03:31

Sad kad si vec pazario nije vrijeme za savjete nego cestitke :) Srecno je trosio, pa kad stigne ustekaj je u komp i nesto snimi da cujemo kako to radi :cao:

Post Reply