Od kako sam prošle godine dobio otkaz na poslu, shvatio sam da imam mnogo vise vremena za sebe, i pre svega sviranje.
Intezivirao sam vežbanje i iz toga je proizašlo mnštvo ideja koje bih, naravno, snimio, za sebe.
Pošto imam komp i kartu (Presonus Audio Box), odlučih da kupim prvo sluške, a kasnije i monitore i kontroler.
Prošetah ja tako do Mitrosa da uzmem Presonus HD7, i nije bilo nikog u radnji, i zamolim druga koji tamo radi da mi veže neke niskobudžetne monitore da ih čujem.
Većina su već bili lepo vezani (Yamaha MSP3, HS5, M Audio BX6 Carbon, JBL LSR 305, RCF Ayra 5,KRK Rokit 5 G3, Fluid Audio C5), oni to šaltaju daljinskim upravljačem, i rekoh mu ja da mi priveže još i Presonus Eris E4.5!
Slušali smo ih otprilike redom kao što je napisano - Yamahe lepo, čisto, malko fali basa, M Audio ćebe, mutno, ostali prilično lepo, ne dobro koliko i Yamaha. Ondak mi je pustio Presonus, koji takođe radi pristojno, vrlo slično Yamahi i KRK-u (duplo je jeftiniji), za koji sam se već bio i zagrejao kod kuće (što je važan faktor).
Međutim, ondak on pusti ovaj poslednji Fluid Audio i on oduva sve! Prezentno, lepi basovi, precizni srednji, nežni visoki, milina slušati.
Inače smo sve slušali na China Girl od Bowie-a.
E sad tek sledi pitanje, ovo je bilo samo da vas uvedem u atmosferu, pošto sam ja laik što se tiče studia i opreme, da li uopšte treba da bude lepo kad slušaš studijski monitor?
U čemu je stvar, bojim se da ako kupim ove monitore, kod kuće sebi na njima napravim zvuk kakav volim, onda odem negde i pustim i dobijem potuno drugu sliku (fale basovi, visoki pravo u mozak, krv iz ušiju).

Divno bi bilo da ima još neko ko ih je čuo da podeli mišljenje, i naravno odgovori na moje pitanje!
Srdačan podzrav