Interesuje me da li slučajno u pravilniku, u delu koji se bavi opštim smernicama i preporučenim vidovima komunikacije na forumu, može da se doda nešto nalik ovome:
"Predlažemo da se saveti ne traže lično od pojedinaca jer je to protivno suštini ideje foruma kao efikasnog alata da pojedinac jednim savetom pomogne mnogima. Kontaktirajući nekoga direktno donekle pokazujete nepoštovanje za privatno vreme te osobe kao i nemar za dobrobit drugih članova foruma koji možda imaju isto pitanje."
Ovo je iz pravilnika jednog drugog foruma, mogu i da navedem link ako je potrebno, a razlog što sam stavio citat je taj što sam ja isto ovo uspeo da sročim samo tako da bude 3 puta duže. Mislim, znate me
Meni se desilo bezbroj puta da sam u privatnoj poruci nešto slično pisao kao odgovor, uz molbu da se pitanje postavi na forumu. Neki ljudi urade baš tako, i odmah dobiju odgovor u okviru forumske diskusije, a ne tako mali broj ljudi se uvredi, ne obazirući se na suštinu molbe, i misle da tako samo hoću da ih o'ladim. Još se ja bavim podforumom koji nije osobito popularan, a siguran sam da ima ljudi koji su se daleko češće od mene našli u sličnoj situaciji, ukoliko se bave popularnijim temama. Šta znam, meni se čini da ima svrhe ovo pomenuti...