Pitanja za Admine
Moderators: KnightOfDoom, kumkat
Re: Pitanja za Admine
ima citava tema o pivu  
  petnajs' stranica, samo sacekas jos manje od mjesec dana i eto ga  

eto, tacno sam znala...... jos 28 dana...... puSolomon wrote:ima citava tema o pivupetnajs' stranica, samo sacekas jos manje od mjesec dana i eto ga
Meni ponovo frka sa ulaskom na sajt. Usao sam sada preko free proxy servera, cisto da javim za problem.
Neki trip na serveru?

Neki trip na serveru?
Sad je sve u redu. Oko 3-4 sata nisam mogao uci na forum.

Interesuje me da li slučajno u pravilniku, u delu koji se bavi opštim smernicama i preporučenim vidovima komunikacije na forumu, može da se doda nešto nalik ovome:
"Predlažemo da se saveti ne traže lično od pojedinaca jer je to protivno suštini ideje foruma kao efikasnog alata da pojedinac jednim savetom pomogne mnogima. Kontaktirajući nekoga direktno donekle pokazujete nepoštovanje za privatno vreme te osobe kao i nemar za dobrobit drugih članova foruma koji možda imaju isto pitanje."
Ovo je iz pravilnika jednog drugog foruma, mogu i da navedem link ako je potrebno, a razlog što sam stavio citat je taj što sam ja isto ovo uspeo da sročim samo tako da bude 3 puta duže. Mislim, znate me
Meni se desilo bezbroj puta da sam u privatnoj poruci nešto slično pisao kao odgovor, uz molbu da se pitanje postavi na forumu. Neki ljudi urade baš tako, i odmah dobiju odgovor u okviru forumske diskusije, a ne tako mali broj ljudi se uvredi, ne obazirući se na suštinu molbe, i misle da tako samo hoću da ih o'ladim. Još se ja bavim podforumom koji nije osobito popularan, a siguran sam da ima ljudi koji su se daleko češće od mene našli u sličnoj situaciji, ukoliko se bave popularnijim temama. Šta znam, meni se čini da ima svrhe ovo pomenuti...

"Predlažemo da se saveti ne traže lično od pojedinaca jer je to protivno suštini ideje foruma kao efikasnog alata da pojedinac jednim savetom pomogne mnogima. Kontaktirajući nekoga direktno donekle pokazujete nepoštovanje za privatno vreme te osobe kao i nemar za dobrobit drugih članova foruma koji možda imaju isto pitanje."
Ovo je iz pravilnika jednog drugog foruma, mogu i da navedem link ako je potrebno, a razlog što sam stavio citat je taj što sam ja isto ovo uspeo da sročim samo tako da bude 3 puta duže. Mislim, znate me
Meni se desilo bezbroj puta da sam u privatnoj poruci nešto slično pisao kao odgovor, uz molbu da se pitanje postavi na forumu. Neki ljudi urade baš tako, i odmah dobiju odgovor u okviru forumske diskusije, a ne tako mali broj ljudi se uvredi, ne obazirući se na suštinu molbe, i misle da tako samo hoću da ih o'ladim. Još se ja bavim podforumom koji nije osobito popularan, a siguran sam da ima ljudi koji su se daleko češće od mene našli u sličnoj situaciji, ukoliko se bave popularnijim temama. Šta znam, meni se čini da ima svrhe ovo pomenuti...
kakav neverovatani problem.....
Macari, ako te neko smara, jednost. mu ne daj odgovore koje ti trazi....

Macari, ako te neko smara, jednost. mu ne daj odgovore koje ti trazi....
Hmmm,  naravno i meni se svidja ideja... ali..  mislim da bas u pravilnik ne moze bas da se navede ovako. Ova stvar je vise kao uputstvo/kultura na forumima...  i sl.  ali...

Jbg Kristijane, ti si legenda na akustičnom podforumu. Potpuno razumem tvoj motiv i video sam to X puta... Ali ljudi koji prvi put uđu odmah shvate da ako neko zna rešenje nekog njihovog problema to si ti. Moraš podneti teret slave, ionako sumnjam da neko prvo pročita pravilnik kad dođe na forum

Bash to. Ja ga josh nisam prochitao 

sedi, 1Cortex wrote:Bash to. Ja ga josh nisam prochitao
Šta ću, ja sam štreber, ja uvek pročitam uputstvo 
Ne znam, ne tvrdim da je odličan predlog, samo bih voleo da postoji nekakav "dokument" da mogu ljudima da kažem: "Eto, vi'š da nisam budala?"

Ne znam, ne tvrdim da je odličan predlog, samo bih voleo da postoji nekakav "dokument" da mogu ljudima da kažem: "Eto, vi'š da nisam budala?"
ma mi te razumemo, a i cuvacemo te ko zenicu oka...
problem je sa ovim novima koji te jos ne znaju.
mozda da stavis u potpis ''savete dajem posle uplacenih 200 dindzi doplate''

problem je sa ovim novima koji te jos ne znaju.
mozda da stavis u potpis ''savete dajem posle uplacenih 200 dindzi doplate''
Meni dođe manje više isto. Pišem odgovor ovamo, pišem odgovor onamo... Samo mislim da to pravi bitnu razliku posetiocima foruma. Računam da je mnogo bolje da što više toga bude dostupno svima, i dostupno kao rezultat pretrage. Da ne pričamo o tome da ne može jedan čovek sve da zna, i da postavljanje pitaja na forumu za rezultat može da ima daleko kompletnije informacije nego postavljanje pitanja pojedincu. Meni je to upotreba foruma na nefunkcionalan način. Jednostavno mi ne ide u glavu.

- mislim_stvarno

jos kad bi pretraga funkcionisalaKristijan wrote: i dostupno kao rezultat pretrage.
Radi, kucas u guglu site:muzicki-forum.com ___________ (pa trazenu rec/frazu...)