alfonso wrote: ↑20 Mar 2018, 09:35
1. Osnovna kultura svih ucesnika (bez toga nema prijateljske atmosfere)
2. Kvalitetniji sadrzaj
Tu svi koji su na forumu (ako zele da forum bude nesto) moraju da se potrude.
Исправне опсервације.
Takodje, ovo je muzicki forum, a nekako imam osecaj da je nulta tolerancija prema svim zanrovima sem rok/metal fazona.
Да, беше један члан Пабло који је доста био ревностан у представљању музике која је мало ван тог шаблона и то је било спектакуларно непримећено. Изумру теме без и једног осврта.
Retko imamo pevace/klavijaturiste/bubnjare/"duvace"/neko je primetio zene/tekstopisce ili teme o tome
Исто тачно, некако је исфорсирано да ово буде sausage fest између осталог. Штета.
I stvarno mislim da ako svi imamo vremena da ovoliko pisemo o ovome, imamo vremena da sednemo i smislimo nesto normalno da napisemo i objavimo
Ту се враћамо на твоју прву опсервацију. Основна култура учесника. За писање квалитетнијег садржаја потребно је неко време а током година сам приметио да људи неће да одвајају време како би после докони и непристојни људи по томе бацали фекалије. И даље ми се често дешава да ми неко шаље приватне поруке везане за било шта што има везе са акустичним гитарама а посебно за савет за куповину и видим да је људима непријатно да поставе питање на форуму. Искрено, више ме не чуди што је тако. Верујем да би и мени данас као новом посетиоцу било потребно много воље да у овој атмосфери имам жељу да узмем активног учешћа у форумским дискусијама.
Overdrive wrote: ↑20 Mar 2018, 09:42
Što se tih džemovanja tiče, kapiram da je i to neko drkeđonisanje
Искрено не знам како је било на тим окупљањима јер напросто никад нисам могао да се уклопим временски, превише обавеза... За ових 10-11 година колико сам овде нисам сигуран да сам саставио више од 20 дана да не свирам у бенду тако да ми је ипак приоритет била моја банда а не џемовање. Ко зна, можда сам погрешио, можда је требало уложити додатни напор да се то одржи или макар да знам из прве руке како је то изгледало па да имам представу о томе да ли је прекопотребно да долазим опет. Било како било, капирам да је свако окупљање музичара боље од стриктно индивидуалног музицирања.
Ali čak i to je besmisleno ako sviraju samo za sebe, bez da nemaju cilj da ozbiljno negde nastupe i podele to sa drugim ljudima.
Не можеш унапред да знаш у ком смеру ће то да оде. Окупљање музичара наравно може да се заврши само као једна од алтернатива рекреативном бављењу спортом са другарима, а може да буде и нешто више.
Kao svi su cool, svi se vole, svi uživaju ne zna se..sreća sreća radost u nekom podrum/studiju, a u stvari samo beže od žene i dece, a u stvari ni ne sviraju kod kuće, a i stvari ne uče nove stvari, a u stvari ni ne slušaju muziku duže od 5 minuta dnevno, a u stvari bi samo da nekako ubiju vreme da ono ne bi ubilo njih.
Наравно да постоји шанса да ствари и тако функционишу, наравно да код неких људи има тог момента. С друге стране има сигурно и неких других мотива, незгодне су те генерализације...
Been there, done that i ne pada mi na pamet da se nadsviravam sa drkeđoncima.
Ма како год ко жели, па нисам предложио да се на основу тога одлучује о чланству на форуму
jako malo talentovanih ljudi ima..sve moraš da crtaš, objašnjavaš, da vučeš i sve ide na mišiće.
Истина је да увек неко мора да повуче већи терет и да се бави одржавањем морала и борбене готовости

Па шта очекујеш, зар није у свакој области тако? То су људи, ни добри, ни лоши, просто су људи, са слабостима које нису увек неподношљиве.
ili putuj igumane
Управо зато сам и покренуо ову причу, да одмерим да ли има сврхе да се покушава нешто другачије, али по свој прилици ће игуман пут под ноге
Да ти право кажем, после оволико година сам сентиментално везан за форум па зато и осматрам има ли икаквог простора да се ту нешто мрдне у бољем смеру, мада увиђам да наивно верујем у реверзибилност неких процеса, да ми баш та моја сентименталност овде смета.