Ja sam "deda" sa raznih foruma, i ako me nesto jako, jako, jako, JAKO iritira, onda su to veliki i animirani avatari. Ne da ne bih dozvolio da budu veci, nego bih svakako voleo da smeju iskljucivo da budu u jpg formatu (ne znam, mozda je vec tako udeseno, nisam proveravao) da ne bi bilo moguce cak ni da avatar od 3 kb bude animiran. Kratke, histericne loop animacije su idealno sredstvo za razmeksavanje kore velikog mozga, a to naravno nikome nije potrebno, zar ne?
Mnoge ozbiljne firme na svojim sajtovima imaju znak koji nije veci od 80 x 80 pix pa ne vidim potrebu da posetioci foruma imaju neko glomaznije graficko sredstvo komunikacije. Sta se zaista time dobija? Ja tvrdim da se jedino dobija sporije ucitavanje strana, sto sa ozbiljnom vezom ne znaci nista, ali treba imati svest da je ovo forum na srpskom jeziku, a da je srpski internet jedan od najjadnijih cak i u regionu, o ostatku kontinenta da ne govorimo. Lepo je da ovde ljudi dodju i razmene iskustva i misljenja, tome je namenjen forum, i to treba da bude jednostavno i dostupno svima, a ne samo ekipi koja zivi oko Narodnog pozorista u Novom Sadu i ekipi iz kruga "dvojke" u Beogradu, treba znati da je pristojna internet veza za vecinu u ovoj zemlji samo daleki san. Pa cak i da nije veci deo Srbije online samo putem dial-upa, besmisleno je tovariti sajt koji se bavi muzikom nepotrebnom grafikom. Kome zaista trebaju informacije i ko zaista zeli da saopsti nesto opstekorisno, njemu paradiranje sa prepucanim avatarima ne znaci nista. Pa nismo valjda ovde dosli da razmenjujemo slicice "Pokemona"?