Velicina avatara

JEDINO U VEZI FORUMA. Ostala pitanja postavite u odgovarajuci podforum ili ce biti obrisana bez premestanja.

Moderators: KnightOfDoom, kumkat

Vercundus
Urednik

Velicina avatara

Post by Vercundus » 10 Nov 2006, 21:41

Molba za admine,
Moze li avatar size da bude malko veci? (recimo 20-30KB bi bilo fino :D) Ovih 7KB mi ne da ni osakacenu sliku da postavim :)

Ako vam veci avatari pune bazu, mozete li da omogucite linkovanje avatara sa eksternog linka?

P.S. Zasto uvek ja otvaram ovakve slicne teme "hocu ovo i ono"? :D:D:D

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 10 Nov 2006, 22:17

Ja licno mislim da je ovo dovoljna kilobajtaza (uuu nova rec), narocito kada se uzme u obzir da je 80x80.
Ograniceno je jer je tako prakticno nemoguce staviti neki iritirajuci animirani gif :) . Za sada nista od toga, mozes da sacekas Kumkata da se pojavi (od nedelje jedan dan, nije u BG) posto se on brine o tim stvarima.
Postoje sanse da povecamo kilobajtazu© u buducnosti, i da omogucimo slicice u potpisu (ono sto si pre trazio) ali moramo da definisemo sta sme a sta ne.
Jbg phpbb nema mogucnost iskljucivanja avatara i potpisa. Moramo da mislimo i na one koji su na dialup-u (ovo najvise zbog potpisa).
Kada bude vise aktivnih clanova napravicemo neko glasanje...pa odlucite sami.

Nemo' se ljutis, za sada ne ali ce sigurno biti jednom. Da li u ponedeljak, za mesec dana ili dve godine, eh, ne znam :D .

Pozdrav

Scream Bloody Gore

Post by Scream Bloody Gore » 11 Nov 2006, 00:18

Ako ih ikada budete popravljali(Avatare) uzmite u obzir da bi modli da budu bar 120X100

Offtopic: ajde @Knight vrati onaj stari avatar(Schuldiner) ili mi daj lokaciju odakle si ga ti skinuo pa da ga ja malo koristim-neko mora da nastavi Chuck tradiciju. :D

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 11 Nov 2006, 01:46

Jao to sam ja pravio :D . Nisam nasao na netu vec napravio screenshot gledajuci "Death - Live In Eindhoven" pa isekao posle :) . Trebalo mi je nekoliko minuta da ga uhvatim u dobroj pozi...
Nemam ono staro sacuvano :( .
Ako hoces (a ne znas kako i sa cim) mogu da ti napravim, ali nema teorije da bude isti kao onaj pre.

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 11 Nov 2006, 11:36

OK, nisam ni mislio da stavljam animirani avatar, samo sam isekao jednu sliku na 80x80 i maximalno je kompresovao i ona 26KB.

Konkretno najveca velicina avatara na ovakvom modelu foruma je 150x150, a da se ne poremeti struktura prozora.

Sto se slicica u potpisu tice, slazem se da ne treba da bude nista bljestavo i glomazno, ali obicni user barovi (koji se inace koriste na skoro svim forumima) ne mogu da smetaju, cak ni dial-up konekciji s obzirom da njihovu relativno malu velicinu (cak i animirani). Uostalom, cemu sluze moderatori nego da uklanjaju iz potpisa ono sto ne sme :D

Inace, u phpBB moze da se ukloni i potpis i avatar :) Samo forum ne sme da bude free :)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 11 Nov 2006, 13:02

Ako imas photoshop (sumnjam da nemas :) ) napravi slicicu, idi na file-> save for web. Kad ti se otvori prozor, skroz gore klikni na optimized. Sa desne strane izaberi JPEG. Sto se kvaliteta tice na maximum ce skoro svaka slicica bogata bojama zauzimati do 10 kb, na very high ce biti do 7kb a nece biti preterane razlike.

Za ostalo sam vec odgovorio. Cekaj ponedeljak!!!! :)

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 11 Nov 2006, 17:52

Hvala :) Totalno sam zaboravio na ovaj stos :) Sta ces, tek od skora koristim ImageReady :)

kumkat
Site Admin

Post by kumkat » 13 Nov 2006, 22:25

Jedino sto moze da se promeni u vezi sa avatarima je to da budu ukinuti :D tako da nemojte puno da se bunite.... :D Zar nije najbolje ovako ? A ? :rlol:

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 14 Nov 2006, 19:40

Vi bre ovde ubijate sve cari foruma, tezite da bude sto profesionalniji, a s druge strane necete da se bavite marketingom... Cudna vam je politika :)

Acidum Dominicum

Post by Acidum Dominicum » 14 Sep 2007, 10:57

khm, a kako se postavlja avatar?

Sorry na lame pitanju, ali mi je ovo prvi forum... :oops:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Sep 2007, 11:36

Ooo, internet devica! :D

Pa ima tamo u gornjem desnom uglu ekrana linkić koji se zove "Profil" - kad to klikneš, skroz dole ti je "Kontrolni panel avatara", i onda prati uputstva. Sličica treba da bude jaaaako mala, što možeš da središ nekim programom za obradu slika.

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 14 Sep 2007, 16:07

Ja sam "deda" sa raznih foruma, i ako me nesto jako, jako, jako, JAKO iritira, onda su to veliki i animirani avatari. Ne da ne bih dozvolio da budu veci, nego bih svakako voleo da smeju iskljucivo da budu u jpg formatu (ne znam, mozda je vec tako udeseno, nisam proveravao) da ne bi bilo moguce cak ni da avatar od 3 kb bude animiran. Kratke, histericne loop animacije su idealno sredstvo za razmeksavanje kore velikog mozga, a to naravno nikome nije potrebno, zar ne?

Mnoge ozbiljne firme na svojim sajtovima imaju znak koji nije veci od 80 x 80 pix pa ne vidim potrebu da posetioci foruma imaju neko glomaznije graficko sredstvo komunikacije. Sta se zaista time dobija? Ja tvrdim da se jedino dobija sporije ucitavanje strana, sto sa ozbiljnom vezom ne znaci nista, ali treba imati svest da je ovo forum na srpskom jeziku, a da je srpski internet jedan od najjadnijih cak i u regionu, o ostatku kontinenta da ne govorimo. Lepo je da ovde ljudi dodju i razmene iskustva i misljenja, tome je namenjen forum, i to treba da bude jednostavno i dostupno svima, a ne samo ekipi koja zivi oko Narodnog pozorista u Novom Sadu i ekipi iz kruga "dvojke" u Beogradu, treba znati da je pristojna internet veza za vecinu u ovoj zemlji samo daleki san. Pa cak i da nije veci deo Srbije online samo putem dial-upa, besmisleno je tovariti sajt koji se bavi muzikom nepotrebnom grafikom. Kome zaista trebaju informacije i ko zaista zeli da saopsti nesto opstekorisno, njemu paradiranje sa prepucanim avatarima ne znaci nista. Pa nismo valjda ovde dosli da razmenjujemo slicice "Pokemona"?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 14 Sep 2007, 16:47

Sve je to tako :)
Ne moze veci od 7kb, mora jpg, ne moze animirani...sve pise u pravilniku .
I bas iz tog "jadan nam je net" razloga slike nisu dozvoljene u potpisu. A i rusi izgled foruma :)

sirac-šunka
vragolan

Re: Velicina avatara

Post by sirac-šunka » 09 Mar 2008, 13:11

Ne razumem, ali vise ne mogu da postavim svoj avatar.
Kliktao sam i na profil i izmeni avatar i kako vidim sada mogu samo da izaberem slicku iz vase galerije. Jos sam se zeznuo i obrisao svoj stari avatar, misleci da cu kasnije da dobijem opciju za postavljanje svoje slicice. Sada nemam nikakav. :cry:

kumkat
Site Admin

Re: Velicina avatara

Post by kumkat » 09 Mar 2008, 15:13

Evo sredjeno je... direktorijumu u koji se upisuju avatari nije imao dobre dozvole... Provajder kada nam je prebacio sajt na nove servere nesto je zeznuo.

Pozdrav

Locked