Upozorenje muzicarima koji sviraju kao zamena!!!
Moderators: Critical, Trooper, Vercundus
Re: Upozorenje muzicarima koji sviraju kao zamena!!!
I meni isto smeta nepravda a to sto je prevara za pare jos vise mi smeta ,to samo govori kakvi su ti ljudi olos, sljam , grabljivi alavi, halapljivi onaj najgori samo sebi da uzme sto vise bez obzira na nepisane kodekse profesije i krivo mi je sto zivimo u drzavi gde nema modernog zakona koji predstavlja i stiti (ali uspesno) postojeci moral u realnim situacijama (kao sto je ova)
a ne neki stari zakoni koji dok ti uzmes advokata treba ti novac a svi se oni pojave da svedoce protiv tebe,ti sam protiv svih, pomislis veca dara nego mera i odustanes, i tako gomile prevaranata se udruzuju i cine po svojoj volji krse zakon i niko im nista nemoze.Divlji zapad bre.Kad sam ja bio mali nije bilo ni lopova,ni prevaranata, kuca mi se nije zakljucavala(jedino je pok.baba se plasila cigana i to je bio neki njen trip a i oni nisu bili lopovi) a sada smo otisli u ku..., nikome nemozes da verujes,i sto ti lepse prica to je veca sansa da te prevari,da to sto prica da se nece ostvariti,jos da dobijes batine ako se bunis za nepravdu,ne znam sta da kazem,strasno..
a ne neki stari zakoni koji dok ti uzmes advokata treba ti novac a svi se oni pojave da svedoce protiv tebe,ti sam protiv svih, pomislis veca dara nego mera i odustanes, i tako gomile prevaranata se udruzuju i cine po svojoj volji krse zakon i niko im nista nemoze.Divlji zapad bre.Kad sam ja bio mali nije bilo ni lopova,ni prevaranata, kuca mi se nije zakljucavala(jedino je pok.baba se plasila cigana i to je bio neki njen trip a i oni nisu bili lopovi) a sada smo otisli u ku..., nikome nemozes da verujes,i sto ti lepse prica to je veca sansa da te prevari,da to sto prica da se nece ostvariti,jos da dobijes batine ako se bunis za nepravdu,ne znam sta da kazem,strasno..
prijatelju pa zar nems bar malo iskustva sa takvim slucajevima sta su oni neka kita kao klosari
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ma trebao si skupiti ekipu par njih, otici na gajbu vodji benda i "traziti" svoje novce...To su ti rekli samo da te odjebu, tj. da ti ne daju pare, mislim kakve gluposti, ja prvi put cujem za tako neshto...Znam da u vecini velikih bendova vodja, tj frontmen kao uzima vishe kesha (recimo Van Gogh i sl.) ali stvarno nemam reci...JBG
BTW
Welcome!
BTW
Welcome!

ja kad idem na zamenu ovako USLOVI
-dupla dnevnica ili malo vise od duple dnevnice
-baksis na ravne casti+troskovi za gorivo-
-ako se izdvaja za razglas JA NE,nek plati onaj sto me zvao da ga menjam
-I NEIDEM DA SVIRAM TAMO GDE NEMA REDARA DA CUVAJU BEND OD BEZOBRAZNI GOSTIJU.svaka cast dobrim ljudima,ali u zadnji par godina tuce su sve cesce i napade i MATLETIRANJE NA MUZICARE.ZALOSNO I SRAMOTA.
TO ODMA KAZEM.mozemo bit neznam kakvi prijatelji,ali ako je svirka u pitanju jako sam ozbljan.
-I NEIDEM DA SVIRAM TAMO GDE NEMA REDARA DA CUVAJU BEND OD BEZOBRAZNI GOSTIJU.svaka cast dobrim ljudima,ali u zadnji par godina tuce su sve cesce i napade i MATLETIRANJE NA MUZICARE.ZALOSNO I SRAMOTA.
TO ODMA KAZEM.mozemo bit neznam kakvi prijatelji,ali ako je svirka u pitanju jako sam ozbljan.
MA ja bi sve to uza zid i metak u celo... jupi !

??? kako to mislis Srpska posla? pre bi bilo ciganska posla, ocito je taj klavijaturista cigan ili ima neku cigansku krv!vbraca wrote:I od mene dobrodoslica, pozdrav kolega!
Ja bih mu polomio klavijature i izlomio ih sto i zasluzuju!!!Koja glupost je ispala...Srpska posla
jel ti to sviras na baletu? hahaha, pazi da ti neko ne da duplu dnevnicu, i ne naplati ti razglas na kome si zaradjivao novac, i redara ne unajmljuje bend nego vlasnik lokala tj objekta!zvone x wrote:ja kad idem na zamenu ovako USLOVI
e taj slucaj sam i ja imao, pozvao me lik za svirku na čmarogorskom primorju, i bilo dogovoreno da ce nam dnevnica biti 25 Eura sa smestajem i hranom, kao i to da ce svirka biti najmanje mesec dana. promotivni materijal tj CD smo vec bili poslali vlasniku da bi mogao cuti ko mu dolazi svirati. dolaskom na primorje, vlasnik je u startu poceo da menja uslove pocevsi kako je trenutno predsezona i da nema gosti, i da ce za pocetak da nam dade po 15 eura dnevnice, medjutim ni na tome se nije zasutavio, jer smo pomenuti lokal poceli puniti tako da su gosti poceli traziti mesto vise do sitnih sati, sada je promenio pricu rekavsi da ce nam povecati dnevnicu ako mu napravimo promet pazarom preko 500 eura, sad mi nismo dosli da usluzujemo goste, vec da sviramo, ja sam odmah poceo da se pakujem jer sto neko rece ovde na temi: bolje da dzaba sedim kuci nego da dzaba radim. i taj sto me zvao na ovaj angazman u lice pred ostalim kaze: znas li da ce ti vlasnik poslati nekog da te saceka u mraku i da te prebije ako ne zelis da sviras vise! licno ne bih bas reko da je to vlasnik rteko, ali ocigledno je da taj ugovarac, tj kolega je imao drugaciju semu sa vlasnikom, dao sam mu ultimatum da cu ostati svega nedelju dana taman koliko da se moze snaci za zamenu. a onda ni nepunih sedam dana, vlasnik sad kao nema novca i da ce nama poslati novac za sve veceri koje smo radili, kao i to da ne moze vise drzati muziku. sta drugo raditi, nego smo se spakovali, ali vidi se ko je sa kime, pogadjac tog angazmana je rekoa da mora ostati na primorju, da vidi u nekom drugom lokalu sam da radi solo, posto je natezao gitaru i plakao uz mikrofon, sto nam je bilo dosta sumnjivo. kada smo otisli, culi smo posle da je taj clan nastavio da peva u tom istom objektu posle naseg odlaska i da je uzimao 50 eura na vece, ali eto ima boga, pa se proculi da su jedne veceri dosli čmarogorci i ubili boga u njemu, tip se bavio kiks boksom, ali eto koristio majmuno kiseline ovaj amino kiseline, sta drugo reci, kada ti majmuno kiselina udari u VUGLU mislis da si jaci od svih! ovom pricom sam samo skrenuo paznju da pre putovanja tako na strani tj na moru OBAVEZNO napravite ugovor sa licem koje je pogodilo angazman i koje vam svojim recima garantuje. tako da u slucaju iznenadnog povratka njegovom voljom ili voljom vlasnika mora ce da vam isplati dnevnice za navedeno vreme koje pise u ugovoru , gde se obavezno navodi na koji vremenski perio si sklopio dogovor o saradnji! Pozdrav svim dobrim ljudima i kolegama muzicarima!karabatak wrote:..., nikome nemozes da verujes,i sto ti lepse prica to je veca sansa da te prevari,da to sto prica da se nece ostvariti,jos da dobijes batine ako se bunis za nepravdu,ne znam sta da kazem,strasno..
Milijardu posto taj njihov basista nije dobio ni zutu banku,nego su oni to rastalili izmedju sebe...to su tezgaroska posla,prevejani su.dejankuki wrote:Da, da su ispali bezobrazni jesu.. i iskreno ja bi ih mozda i udarao... i drao se i svasta bih radeo... jer moj posteno zaradjen novac niko nece da stavlja u svoj dzep... niko ne sme da dira u moj novcanik...i da me krade...
Tebi SAD jedino ostaje da raspricas SVIMA, ali svima koje poznajes i ovako po internetu![]()
Sledeci put trazi neku garanciju... mada to opet dovodi do onog, "a onda me mozda nece uzeti" ali "bolje dzabe da sedis nego dzabe da radis"
E sad, pitaj tog basistu KOLIKO je para ON dobio, nesto mi se cini da ni on nije dobio tih 400 evra, jer pokvarenjaci ostaju pokvarenjaci.... ako su zaradeli tolko para, kolko kazes da jesu i ako su uradeli to sto si rekao da su uradeli, nista ih nije sprecilo da u svojoj lakomosti za novcem ni njihovog basistu nisu isplatili....
99.50% sam siguran!!!!
Ali,dobro je da si to postavio ovde,da znaju ljudi kad ih zovu na zamenu sta mogu da ocekuju od takvih,,kolega,,

Cao ljudi, hteo sam samo da kazem par reci, buduci da se cesto spominju advokati i pravnici... Te varijante zaboravite, ovo nije zapad, mozda vam zvuci cudno, ali ovde sudije uopste ne zanima da rade predmete koji se ticu 50, 100, 200 i slicno evra, pogotovo ne da resavaju sporove muzicara i bendova. Ovo za posledicu ima beskrajno odugovlacenje procesa sto u praksi znaci da cete pare dobiti kada vise ne budu vredele nista, ako ih uopste dobijete. Svaki namazani vlasnik lokala ima veze u policiji, i svaki ,,veci" bend ima veze sa vlasnicima lokala, tako da se stvara vrzino kolo u kome cete izgubiti vreme, zivce i novac... Nisam pametan, ne znam resenje, samo kazem kakvo je stanje u sudstvu. Imam bliske ljude u toj grani privrede, tako da je sve nazalost tako kako sam rekao.
Ylvaon wrote:Nisam pametan, ne znam resenje, samo kazem kakvo je stanje u sudstvu. Imam bliske ljude u toj grani privrede, tako da je sve nazalost tako kako sam rekao.
A sta nam to sudstvo "privredjuje" ?

znam da od sudjenja u ovim sitnim muzickim vodama nema vajde, barem ne u crnoj gori. raspitao sam se kod odgovornih ljudi. tako da, razmisljajte unapred. ne bih se puno zestio ako bi me neko zajebao za honorar, **** ga, gradjevincima se to desava stalno. pametna stvar: ako radite na vise dana, svaki dan nek vas isplacuju. ne bih tona pustio 2. dan, ako me ne isplate za prvi. ne bih nikada radio za cifru koja je vise od 5e ispod dogovorene.
e, tu se moja normalna prica zavrsava. u malo verovatnom slucaju da se neko oglushi o moja autorska prava (to se kod nas ne radi jer nije isplativo, al tu pricu svi znaju), to bi se moglo zavrsiti nekom zasluzenom dozom nasilja. jbg, kad coveku udarite na ono sto mu je najdraza stvar u zivotu, svasta bude. meni se desilo da mi petnaesta postava bivseg benda (koji sam tada upravo bio napustio, digao ruke od toga) uzme ime benda, iako sam ga ja smislio i bio jedini stalni clan. desava se. naravno, nema vajde od sudjenja ili slicnih gluposti, jer je majka jednog od clanova zadnje postave pravnik. ko ce se drkati oko toga.
ali, to mi je donelo dosta korisno iskustva, koje cu rado podeliti sa vama. uopste, kada radite u (vashem) bendu, u situaciji ste da vas kolege mogu zajebati najstrasnije i obezvrediti vash trud, neki dobar period vaseg rada. tako da se, na duze staze, ne isplati pokusavati manipulisati ljudima u bendu. ako vam neko ne odgovara, ne deli vase misljenje po vise bitnih tacaka, ne treba ga drzati u bendu zato sto ima opremu/prostor/veze. ubedjivanje takvih ljudi da je vash cilj i njihov cilj iziskuje gomilu nindza trikova, mrezu lazi i previse sekiracije. to ne vodi nikuda i mora se, kad-tad, raspasti. meni smeta i pritisak takvog rada. serem ti se i na opremu i na prostor i na glas i na bilo sta, ako ti neko sputava kreativnost. uvek bih radije svirao kuci i drkao se po abletonu. druga stvar - ne treba drzati manipulatore u bendu. moze vam se uciniti da su korisni jer su trenutno na vasoj strani i vasi su super drugari (i tako vi zajedno vodite ovce zedne preko vode - to je iluzija), da ce vam oni olaksati posao unutar benda i oko organizacije (jer su dobri manipulatori), al oni su najvece zlo koje vam se, kao autoru, moze desiti. pokusace postepeno da marginalizuju vasu ulogu u bendu, posebno tako sto ce postepeno gomilu vasih zasluga preuzeti. ne radite sa ljudima na pajdu, velika vecina ce vam samo stvarati probleme raznih vrsta, da ne pricam da su nepouzdani i lazu kao psi (vecina). jednostavno, nisu isplativi i trose vase vreme u previse slucajeva. ako ne poznajete svoje nove kolege u bendu, jedan duzi period (bar po godine) neozbiljnog rada je pozeljan, dok ne skontate kakav je ko. rad sa losim ljudima je uludo i ne treba se trositi na to. bolje izbacivati neke leve ideje, iz malog mozga, i videti kako vam ide rad na takvim stvarima, uz to videti kakav je ko i kako se ponasa u kojoj situaciji, pre nego sto bendu predstavite neku ideju u koju polazete nade. takve ideje treba cuvati za pravi bend.
e, tu se moja normalna prica zavrsava. u malo verovatnom slucaju da se neko oglushi o moja autorska prava (to se kod nas ne radi jer nije isplativo, al tu pricu svi znaju), to bi se moglo zavrsiti nekom zasluzenom dozom nasilja. jbg, kad coveku udarite na ono sto mu je najdraza stvar u zivotu, svasta bude. meni se desilo da mi petnaesta postava bivseg benda (koji sam tada upravo bio napustio, digao ruke od toga) uzme ime benda, iako sam ga ja smislio i bio jedini stalni clan. desava se. naravno, nema vajde od sudjenja ili slicnih gluposti, jer je majka jednog od clanova zadnje postave pravnik. ko ce se drkati oko toga.
ali, to mi je donelo dosta korisno iskustva, koje cu rado podeliti sa vama. uopste, kada radite u (vashem) bendu, u situaciji ste da vas kolege mogu zajebati najstrasnije i obezvrediti vash trud, neki dobar period vaseg rada. tako da se, na duze staze, ne isplati pokusavati manipulisati ljudima u bendu. ako vam neko ne odgovara, ne deli vase misljenje po vise bitnih tacaka, ne treba ga drzati u bendu zato sto ima opremu/prostor/veze. ubedjivanje takvih ljudi da je vash cilj i njihov cilj iziskuje gomilu nindza trikova, mrezu lazi i previse sekiracije. to ne vodi nikuda i mora se, kad-tad, raspasti. meni smeta i pritisak takvog rada. serem ti se i na opremu i na prostor i na glas i na bilo sta, ako ti neko sputava kreativnost. uvek bih radije svirao kuci i drkao se po abletonu. druga stvar - ne treba drzati manipulatore u bendu. moze vam se uciniti da su korisni jer su trenutno na vasoj strani i vasi su super drugari (i tako vi zajedno vodite ovce zedne preko vode - to je iluzija), da ce vam oni olaksati posao unutar benda i oko organizacije (jer su dobri manipulatori), al oni su najvece zlo koje vam se, kao autoru, moze desiti. pokusace postepeno da marginalizuju vasu ulogu u bendu, posebno tako sto ce postepeno gomilu vasih zasluga preuzeti. ne radite sa ljudima na pajdu, velika vecina ce vam samo stvarati probleme raznih vrsta, da ne pricam da su nepouzdani i lazu kao psi (vecina). jednostavno, nisu isplativi i trose vase vreme u previse slucajeva. ako ne poznajete svoje nove kolege u bendu, jedan duzi period (bar po godine) neozbiljnog rada je pozeljan, dok ne skontate kakav je ko. rad sa losim ljudima je uludo i ne treba se trositi na to. bolje izbacivati neke leve ideje, iz malog mozga, i videti kako vam ide rad na takvim stvarima, uz to videti kakav je ko i kako se ponasa u kojoj situaciji, pre nego sto bendu predstavite neku ideju u koju polazete nade. takve ideje treba cuvati za pravi bend.
pa dobro, to sve mozda jeste istina, ali necemo sad celu stvar da previse negativno okarakterizujemo. Vecina nas ovde su vikend muzicari, a ne profesionalni tezgarosi, i naravno da necu svirati u nekom bendu ako osetim losu energiju. Sto se tice manipulatora i tako toga, ipak mislim da je potreban neko ko kad vikne "idemo" da svi krenu, znaci neko ko ce da pogura celu stva. Koliko puta sam imao situaciju da 5 minuta pre nego sto treba da sviramo magicno nestane pola benda, iako sam ih lepo bio zamolio pola sata ranije da u dogledno vreme budu spremni, nastimovani i usvirani. Onda naravno posle toga slede stimovanja na bini, pitanja tipa "koja je pesma?" i "kako to krece?". Mislim da je svakom bendu potreban ne manipulator, nego animator.
da, neko kao vodja, naravno.
manipulator prica svakom clanu drugu pricu, kao fol on je na njegovoj strani, gleda njegov interes. kolko clanova, tolko prica. kada to uspe, 5 clanova rade jednu stvar iz 5 razlicitih razloga, sa 5 razlicitih ciljeva. kada ne uspe, nastane haos.
manipulator prica svakom clanu drugu pricu, kao fol on je na njegovoj strani, gleda njegov interes. kolko clanova, tolko prica. kada to uspe, 5 clanova rade jednu stvar iz 5 razlicitih razloga, sa 5 razlicitih ciljeva. kada ne uspe, nastane haos.
-
Nema se para, niti ima gazda da plati, ni gosti da potrose, ni muzicari neku rezervu za ne daj Boze. Drugim recima, ako ima starijih, setice se da osamdesetih za 20 maraka ne bih ni ustao iz kreveta, a kamoli svirao. Danas, ma koliko da gazda spusti cenu, neko ce svirati.
Cuo sam za neko udruzenje rock muzicara. Ako neko zna, neka mi ostavi kontakt, mozda treba podici rad tog udruzenja na visi nivo i izdejstvovati nesto u Ministarstvu za kulturu. Ne znam tacno sta, nesto kao zakon po kojem se ne moze svirati bez ugovora. Tada bi mogla da se definise minimalna cena, da se zasitite i muzicari i gazde lokala od prevara, jer bi Udruzenje garantovalo kvalitet, odnosno ne bi bas svako da bude clan Udruzenja. Ili, ako ovo postojce udruzenje to ne moze, da napravimo novo. OK, sve to bi dovelo i do placanja poreza, ali da se regulisati ko bi bio izuzet, odnosno do koje zaradjene sume na godisnjem nivou.
Raspisah se, ima milion stvari o ovome da se kaze, ali ovo bi bio dobar pocetak. Bar ja tako mislim...
Cuo sam za neko udruzenje rock muzicara. Ako neko zna, neka mi ostavi kontakt, mozda treba podici rad tog udruzenja na visi nivo i izdejstvovati nesto u Ministarstvu za kulturu. Ne znam tacno sta, nesto kao zakon po kojem se ne moze svirati bez ugovora. Tada bi mogla da se definise minimalna cena, da se zasitite i muzicari i gazde lokala od prevara, jer bi Udruzenje garantovalo kvalitet, odnosno ne bi bas svako da bude clan Udruzenja. Ili, ako ovo postojce udruzenje to ne moze, da napravimo novo. OK, sve to bi dovelo i do placanja poreza, ali da se regulisati ko bi bio izuzet, odnosno do koje zaradjene sume na godisnjem nivou.
Raspisah se, ima milion stvari o ovome da se kaze, ali ovo bi bio dobar pocetak. Bar ja tako mislim...