Gitaristi narodne muzike

Moderator: Trooper

Post Reply
Doolio
Macho man-celavi batica

Re: Gitaristi narodne muzike

Post by Doolio » 25 Jun 2008, 00:47

petrucci wrote:Secate se one reklame za pricaonicu "Ma narodnjaci su zakon"! Uvek sam vise voleo onog celavog :) Kad spusti onog :D cupavog dzankija
Rokeri, narodnjaci, sve je to isto!
hahah, da da da, reklama je car:) inace, vise si voleo celavog jer, pored toga sto je ljakse (al opet, ko sam ja da nekom pricam da je ljakse, nemam ja diplomu predikcije seljastva ili tako nesto i dozvolu od opstine - stvar koju ljudi zaboravljaju u diskusijama, a neki je nisu ni znali), zdraviji je lik u mozgu i sigurno manje naporan i sto se mene tice, izblejao bi pre s celavim jer bi onog cupavog verovatno zadavio posle deset minuta, a celavog tek posle dva sata:)

sto se tice ove rasprave, ima previse manga likova i hormon rajdera, cast izuzecima:) mislim, stvarno pocinje da mi se prividja cupavi lik sa reklame za pricaonicu, a dalje necu da razglabam posto sam svoj stav izneo vise puta.

prvo ljudi koji sviraju turbo dizel folk su turbo folkeri... a ne rokeri... rokeri sviraju rok... to da se konta...
Image

:) izvini, morao sam:)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 26 Jun 2008, 01:28

Doolio wrote:
sto se tice ove rasprave, ima previse manga likova i hormon rajdera, cast izuzecima:)
Hehehe, so true... Ova recenica mi je ulepsala dan, hfala Vi :D

Bolence

Post by Bolence » 26 Jun 2008, 14:57

petrucci wrote:
Bolence wrote:Oprostite na grešci oko "Niške banje". Ritam je 9/8 sa naglašenom trojkom na 7,8,9.
Super stvar, pogotovo za sviranje, meni je Zona Zamfirova vrh. 9/8 isto! Nema, jug je zakon, probaj da improvizujes u 9/8 ili 11/8(Kalajdzisko), mozak da slomis :)
A koji deo "Kalajdžiskog"?

Reverse
Urednik

Post by Reverse » 26 Jun 2008, 15:29

Ma nisu teshke 11/8, a 9/8 josh manje, samo da se navikne uvo...

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 26 Jun 2008, 19:53

Bolence wrote:
petrucci wrote:
Bolence wrote:Oprostite na grešci oko "Niške banje". Ritam je 9/8 sa naglašenom trojkom na 7,8,9.
Super stvar, pogotovo za sviranje, meni je Zona Zamfirova vrh. 9/8 isto! Nema, jug je zakon, probaj da improvizujes u 9/8 ili 11/8(Kalajdzisko), mozak da slomis :)
A koji deo "Kalajdžiskog"?
Bilo koji. Stvar je u ritmu.

opanak

Post by opanak » 01 Jul 2008, 19:37

Ljudi zdravo, malo mi je neprijatno sto ovako upadam ko padobranac cak se od neprijatnosti i znojim ma kakvi ,epsilepsija samo sto me ne ufati,I tako.
salu na stranu nisam bas pratio vasu temu a smatram da ste neki muzicari sa znanjem i iskustvom
pa ono sto me interesuje dali zna neko akord za pesmu *ej dragi dragi bozurove sadi *

evo za kraj jedan vic

bio amerikanac,nemac,hrvat,turcin,siptar,bugarin i naravno ocu da kazem Srbin
i sad se oni tu nesto takmice tamo vamo povici potegni i Srbin ih sve pobedi

POZDRAV

Charlie

Post by Charlie » 09 Jul 2008, 02:38

:cry: :cry: :cry: uuuuuuuu,šta sve pročitah od mog poslednjeg posta,užas...
Povlačim se sa ove teme definitivno!!!

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 09 Jul 2008, 13:28

Napisi ti nesto pametno, slobodno!

Charlie

Post by Charlie » 15 Jul 2008, 00:56

Pročitaj sve moje postove u ovoj temi pa ćeš naći dosta toga korisnog i pametnog...daleko,daleko korisnije i pametnije nego razno-razni komentari i pljuvanje po ljudima koji se bave narodnjacima,turbofolkom,hiperprodukcijom itd,nazovite to kako hoćete već i pišite šta god hoćete,ljudi...demokratija je... :D

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 15 Jul 2008, 15:55

Demokratija, fala bogu, svako ima pravo na svoje misljenje!

Santana

Post by Santana » 16 Aug 2008, 20:00

svi oni znaju da sviraju.neki i bolje od 'velikih rokera' koji se svuda *urce.
stvar ukusa sta tebi prija da sviras.a opet-i ako ti tamo samo zaradjujes kintu,ko ti brani da sviras sta oces kod kuce.
svi mi rokeri sanjamo da cemo napraviti novi deep purple i postati nove santane(celog zivota-i sve ostalo nam je prodavanje duse,tog duha i entuzijazma koji imamo kad jurimo za zvezdama).neki jednostavno nemaju tu ideju i rade sve sto im je dostupno-razvijaju se muzicki jednako kao i mi,mozda sa malo manje poleta,ali prave od tog svog znanja i korist.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Aug 2008, 20:39

dosta postova ovde ima interesantnu tendenciju ka tome da potpuno negira mogucnost da se nekima koji sviraju tu muziku zapravo svidja to sto rade.

pipistrello

Post by pipistrello » 17 Aug 2008, 00:00

OK,mene je jako mrzelo da citam sve one svadje i rasprave,koji stil ima pametnije muzicare,ko je bolji...ko ima kakvu gitaru...htela bih samo da pomenem jednog gitaristu koji se mojim usima licno svideo,a to je Vladan Karadžov-svira kod Luisa u bendu,slusala sam ga proslog leta u Nisu,na nekoj tonskoj probi i svidelo mi se kako covek svira.

Santana

Post by Santana » 17 Aug 2008, 20:54

Doolio,izvini ako si iz mog citata skapirao da ja mislim da oni ne mogu da vole da sviraju narodno-nisam to mislio.jedan moj drug kog izuzetno cenim kao muzicara je odavno prerastao rok i svira cigansku muziku na gitwri koja je jako komplikovana kako mi je objasnio.on to voli.tako ljudi vole i narodno.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 18 Aug 2008, 01:53

ne, nisam mislio na tebe, nego generalno:)
sto se tice toga, i cika jovan jovicic sa svojim sto godina i da ne pricam kojim znanjem i iskustvom kaze bez ikakve diskusije da najzajebanije sviraju, pazi sad, rumunski cigani:) ovo je info iz druge ruke, tj nije mi rekao jovan, nego mi rekao lik koji ga je smarao da prica s njim.

Post Reply