Šta mislite o narodnjacima i kada ih slušate?

Moderator: Trooper

Post Reply
borkoom

Re: shta mislite o narodnjacima i kada ih slushate??!

Post by borkoom » 29 Sep 2008, 14:01

Ziveli ljudi :D :D :D !!!
U pivu je spas 8)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 29 Sep 2008, 14:04

Pa brate i u Austriji ,jebeno ima ulica Balkan Strasse (mislim ima normalni naziv ali posto su svi nasi tamo i furaju nasa sranja dobila je naziv Balkan STrasse)...... cak u Astriji (Bechu) ima vise tih govana nego u srbiji ,svi ti narodnjaci imaju cilj da se "proslave" i onda da idu u dijasporu da mlate kintu......
Jake mi ideologije ,hahahhahahah
lupam, npr to sto si sad rekao, glupi tekstovi, to je jedan argument, sad dodje narodnjak i kaze neki svoj, tako to ide)
Sta ce meni mucenik narodnjak da kaze ,da su dobri txt-ovi,ili txt su shit al je muzika do jaja,ahahhahahahahhahaha,jeste bugarska mjuza je do jaja,hahahahha

borkoom

Post by borkoom » 29 Sep 2008, 14:09

A koja je tvoja ideologija ?!

borkoom

Post by borkoom » 29 Sep 2008, 14:20

Sta smo ti mi krivi sto si ti ne zadovoljan svojim zivotom tome nije kriva ni ulica ni ljudi koji vole narodnu muziku ni devojke koje se takodje loze na narodnjake ni narodnjaci koji mlate pare . Druze nemoj pogresno da me shvatis ,ali ti si tome kriv :lol: :lol: :lol:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 29 Sep 2008, 14:22

narodnjaci 90 % 0 bodova
ima ih dobrih ... ali kao sto kazu u demokratiji vecina vlada :D

Critical
PedoBear

Post by Critical » 29 Sep 2008, 14:27

Pa ne pricam ja o ideologiji svih njih ,pricamo o ideologiji te muzike :D Zasto Toma nije morao da sljaka sa strane :D:D ,on je radio to sto voli i zato je to do jaja,a ovi sad rade da zgranu pare :D Nema tu nista lose ako radis nesto sto volis pa jos pride dobijas i kintu ali da se bavis muzikom i da ti je glavni cilj da zgrnes kintu ti sebe ne mozes nazvati muzicarem (ne mislim na tebe ,vec uopste na sve vas/njim :D)
Sta smo ti mi krivi sto si ti ne zadovoljan svojim zivotom tome nije kriva ni ulica ni ljudi koji vole narodnu muziku ni devojke koje se takodje loze na narodnjake ni narodnjaci koji mlate pare . Druze nemoj pogresno da me shvatis ,ali ti si tome kriv
Ni ste vi meni nista krivi, ne daj Boze da budem nezadovoljan zivotom zbog narodnjaka,hahhahahahahhaha,pa onda bih stvarno morao biti veliki degen .......

Nemam ja nista protiv vas sve dok se ne nazivate muzicarima i vredjate druge ljude:D koji prave muziku,ponavljam prave muziku ne pozajmljuju :D

borkoom

Post by borkoom » 29 Sep 2008, 14:47

Hahahahaahahahahahaahahahaahahahahaahahahaahahahahahahaahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!!!
Dugo se nisam ovako ismejao , suze su mi krenule ! Malisa duhovitost ti je jaca strana :lol: :D :lol: !!!
Idi bre u sobu i prvo skini do kraja tu pesmu koju si vec zapoceo da skidas a da neko te ima nocas ili poslednju igu leptira ?
Bice da si jos ostao na nivou nothig else matters jer lupas ko otvoren prozor , aj idi "Muzicaru" to prvo lepo skini pa se onda javi !!!

Hahahahahahahahahahahahahah stvarno si vickast !!!

Pozdrav svima odo ja na spavanje :wink:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 29 Sep 2008, 14:54

haaahahhahahahahahahah,ja sam znao oduvek da imam buducnost kao neki Stand Up komicar :D:D
Idi bre u sobu i prvo skini do kraja tu pesmu koju si vec zapoceo da skidas a da neko te ima nocas ili poslednju igu leptira ?
N'umem ja to bez tablature,poceo sam al ne ide,dzabe sto ja pokusavam ali nikako ali,trudim se ,to se racuna ,uporan sam ,valjda cu jednog dana dostici taj glavni cilj u zivotu (mada vec sam na pola puta ,jos samo da pokradem neke pesmice od bugara i svete pripremi se dolazim,hahah)
Bice da si jos ostao na nivou nothig else matters jer lupas ko otvoren prozor , aj idi "Muzicaru" to prvo lepo skini pa se onda javi !!!
Ne ne,greska ,jos sam na nivou Animals- House of the rising sun,jednostavno ne mogu nikako da namestim prste za onaj C dur pa to ti je.....Metallicu i ne pokusavam da odsviram ........ali jednog dana,jednog dana:D Btw,kome da se javim kad skinem ovaj Nothing else.... Zeljku ili SAsi?
Hahahahahahahahahahahahahah stvarno si vickast !!!
Uvek:D
Drago mi je da je bilo zabavno,to je i cilj,smeh je zdrav:D:D

Kako ja uvek uspem da iznerviram i nasmejem ovde narodnjake ,nije mi jasno:D :mrgreen:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 29 Sep 2008, 15:02

Critical wrote: Animals- House of the rising sun,jednostavno ne mogu nikako da namestim prste za onaj C dur pa to ti je...
i ja sam im'o slicnih problema :mrgreen: pa sam presao na bass :lol:
Critical wrote: Kako ja uvek uspem da iznerviram i nasmejem ovde narodnjake ,nije mi jasno:D :mrgreen:
svaka ti cast :mlaof: :rlol: :Teddy: :bow:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 29 Sep 2008, 16:27

Sta ce meni mucenik narodnjak da kaze ,da su dobri txt-ovi,ili txt su shit al je muzika do jaja,ahahhahahahahhahaha,jeste bugarska mjuza je do jaja,hahahahha
ccc, ja ti lepo kazem a ti se zajebavas:) omasio si poentu, nije bitno da li su tekstovi dobri ili ne, bitno je da ako ti npr znas da su tekstovi losi, cuo si ih, zakljucio si to i to na osnovu toga i toga, onda lepo imas argument. ako je tekst stvarno los, onda je los i ne moze da ti dodje nikakav narodnjak i da kaze da je dobar. ako ipak nisu losi ili ih ima i dobrih i losih stajaznam, onda ti dodje taj narodnjak, pokaze ti dobre ako ih ima, ti kazes aha taj rad vidi stvarno i priznas da ima dobrih. mislim, sta se sad pravis blesav, treba ovde da ti opisujem kako ljudi razgovaraju ne jedi govna :mrgreen:

ono sto je mene zainteresovalo, pusti sad narodnjake, ti ih jedini pominjes u ovom razgovoru izmedju mene i tebe, ja ih nisam pomenuo, to je da si ti rekao 'zasto ne bismo pljuvali ono o cemu nemamo pojma', na sta sam ja reko 'brate, to je glupost', a ti si mi reko 'brate ovde je svako informisan o narodnjacima'. nisi ih pomenuo, posle si ih ubacio u pricu, nemoj to da radis, nije lepo, ja sam rekao generalno za tvoju izjavu, ti si je spustio tek posle na konkretan nivo i cela rasprava oko toga. ajde malo misli kad napises nesto ljubavi:)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 29 Sep 2008, 16:33

ono sto je mene zainteresovalo, pusti sad narodnjake, ti ih jedini pominjes u ovom razgovoru izmedju mene i tebe, ja ih nisam pomenuo, to je da si ti rekao 'zasto ne bismo pljuvali ono o cemu nemamo pojma', na sta sam ja reko 'brate, to je glupost', a ti si mi reko 'brate ovde je svako informisan o narodnjacima'. nisi ih pomenuo, posle si ih ubacio u pricu, nemoj to da radis, nije lepo, ja sam rekao generalno za tvoju izjavu, ti si je spustio tek posle na konkretan nivo i cela rasprava oko toga. ajde malo misli kad napises nesto ljubavi:)
Al sam namazan,hahahahahahah , ne mogu da mislim ,znas da nemam cime :mrgreen:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 29 Sep 2008, 16:44

imas patkom! :mrgreen:

e, stvarno, odosmo u off previse, izvinjajem se:)

Ivinci

Post by Ivinci » 03 Oct 2008, 10:42

borkoom wrote:
I te iste trilere (Nestrucno navedeno : "zavijanje i arlaukanje".) treba umeti i znati otpevati .
Ja mislim da sam ove "trilere" čuo i video u jednom filmu. Neki lik se popeo na neku kuću sa jednom velikom kupom i počeo je da trileriše... :D :roll:

nemam ja ništa protiv tih narodnjačkih trilera ali ne mora ni cela pesma da se zasniva samo na tome. Ali najgore je kad neko pokušava da izvodi te trilere a gladan vuk na vrhu planine zvuči bolje od njega.

Zlo

Post by Zlo » 03 Oct 2008, 12:31

Jedini narodnjak kog sam zaista morao da slusam(i to godinama) je moj tatica.
Od kada sebi zaradjujem pivo,pljuge i ostale bitne stvari ne slusam ga :lol:

Babeu

Post by Babeu » 17 Dec 2008, 11:43

Ja sam Mladen Kuzman i predstavicu onu drugu muzicku stranu,jer sam narodnjak u dusi,ali ne onaj klasicni,a sad cu objasniti sta to znaci,posto sam,citauci samo par postova,zakljucio da ovde ima vrlo iskljucivih ljudi I previse zanrovski ucaurenih.
Nazalost,nisam imao vremena da procitam sve,a nemam nameru nikom nista da prigovaram,nego samo da objasnim neke stvari.

Termin TURBO FOLK,je izmisljen pocetkom devedesetih i to se pripisuje legendarnom Rambu Amadeusu,kojeg obozavam i podrzavam ga skoro u svemu sto izgovara,ali to je samo podvrsta necega sto se naziva ,u globalu, NARODNA muzika,ali tu dolazi do zabune,jer se niko nije bavio istorijom te narodne muzike.

Mi narodnjaci smo ,po malo, kivni sto se tzv. ZABAVNA muzika deli na milion podvrsta,a narodna sad samo na TURBO FOLK.
To bi bilo isto kao kad bi HIP-HOP bio u istom koshu sa Hari Mata Harijem,Magazinom i sl.

Narodna NOVOKOMPONOVANA muzika je nastala sezdesetih godina kao podvrsta IZVORNE narodne muzike, koja je do tad izvodjena,ali se neko tada dosetio i komponovao prve pesme srodne toj muzici i tako su nastale pesme kao sto su:
"Stani,stani, Ibar vodo", "U lijepom starom gradu Visegradu"... koje mnogi smatraju izvornim,a u stvari,one su pionirska dela buduce novokomponovane muzike,koja se na kraju izrodila u surogat zvani TURBO FOLK,ali moramo da razgranicimo neke stvari i da ih ne generalizujemo.

Na pocetku su sve pesme bile slicne i bazirane na sevdahu i shumadijskoj dvojci,ali se pocetkom sedemdesetih godina javlja niz autora koji polako unose primese drugih zanrova u narodnjake,medju kojima isticem Tomu Zdravkovica,kao rodonacelnika novotarija,ali i neke zabavnjake,medju prvima su bili Djordje Novkovic,Kemal Monteno itd.

Tih godina se prvi put pojavljuju obrade turskih,indijskih i ostalih istocnjackih stilova ciji su najpoznatiji izvodjaci bili braca Serbezovski,Slobodan Ilic Boban,Nenad Jovanovic,Usnija i Esma Redzepova...
Sa tom pojavom, je doslo do mesanja tog stila sa nasim narodnjacima ,a tada je "zivnula' i nasa muzika sa juga Srbije,koja je srodna istocnjackom stilu,pa se mnogi bune kad se kaze da je neka muzika "cista turska".
Naravno da tu lezi i istorijska chinjenica da smo bili pod turcima,ali i to je deo istorijskog nasledja ,od koga ne treba bezati.
Od toga su trebali bezati nasi preci,a sad je suvise kasno da se istorija prekraja.
Jos tad je bilo dosta kukanja zbog toga,ali,po mnogima,to je unapredilo novokomponovanu muziku i dalo joj shansu da pobegne iz svog dotadasnjeg shablona.

Sredinom sedamdesetih pocinju sa znacajnijim uplivom i autori zabavne muzike,medju kojima su i neki ljudi od renomea i profesori na muzickim akademijama i sl.
Tada je nastala prava revolucija,jer se novokomponovana muzika rasirila na mnogo strana,ali, u biti, ostala prepoznatljiva,pre svega po izvodjenju tih numera od strane pravih narodnjackih velicina,a same pesme nisu imale mnogo veze sa narodnjacima u to vreme,a sad se smatraju evergrinom.
Govorim o pesmama tipa "Dodji da ostarimo zajedno","Dva galeba bela", "Tuzno leto"...koje je uglavnom
aranzirao chuveni Dragan Knezevic,shef tada orkestra od imena "Romalen" ,a kasnije dirigent vojnog orkestra i sl.

Pocetak osamdesetih donosi totalni pomak i spaja nespojivo.
Narodnjake sa dzezom,bluzom,rockom i sl.
Mnogima je i to bio surogat,ali o ukusima se ne valja raspravljati,ali bi mozda sami autori iz zabanjacke branse mogli nesto reci na tu temu,jer iz ove perspektive mogu reci sta su im te saradnje donele,sem para.
U tome su ucestvovali mnogi poznati muzicari koji ,do tad, nisu imali veze sa narodnjacima,ali su dali pecat svemu tome.
Mozda je to za njih i neke blam,ali vreme je pokazalo da te stvari vrede.

Naveo bih samo par primera iz osamdesetih:
Vladimir Furduj,Josip Bocek,Kornelije Kovac,Misa Markovic,Zvonimir Skerl,Nenad Stefanovic Japanac,Lazar Ristovski,Dragan Ilic,Jovan Maljokovic i mnogo drugih koji su,priznacete,ljudi od imena u zabavnoj muzici,a bilo je i onoh koji u rocku nisu nista uradili,a u narodnjacima su proturali takve ideje i to na lep nacin,a medju njima su Futa Radulovic(samo sa pocetka narodnjacke karijere),Zoran Starcevic,Sava Bojic i drugi.
Bora Djordjevic je otisao najdalje i napisao tekst za jednu od najlepsih shumadijskih dvojki,a to je pesma "Nek me ne zaborave devojke sa Morave" i nema razloga da se stidi,jer je to prava oda svom rodnom kraju,koji mnogi zele da zaborave i svoje poreklo zele da presele u Bgd i preko granica nase zemlje.
Danas je svasta moguce,al to ,jos uvek, ne.

Kraj osemdesetih je nagovestio kompjuterizaciju muzike,pa tako i narodnjaka,pa se sa tim povezuje i pocetak kraja onog sto ja postujem i volim.
Pocetak devedesetih Vam je ,nazalost , mnogo poznatiji i tu lezi odgovor na pitanje zasto se sve smatra za TURBO FOLK.
Mladje generacije ne pamte ovo o cemu pricam,a medijski se proturala neka druga muzika,sa izuzetkom par radio stanica koje su se trudile da ocuvaju onu pravu muziku,a na inernetu vidim da se i mladje generacije polako upoznaju sa ovim sto sam istakao.
Iz turbo folka su izbaceni osnovni instrumenti koji su bili zastitni znak, i jos uvek jesu,prave narodne muzike,a to su harmonika,truba ,violina... koji su ,do tad, uvek bili u aranzmanima,bez obzira na uplive ostalih zanrova,stavishe,sviranje drugih zanrova na tim instrumentima je davao novi smek.

O turbo folku ne bih vise ni govorio,jer tu imamo prilicno usaglaseno mishljenje,a i ne zasluzuje da se prica o njemu u temi o narodnjacima.

Mi ,narodnjaci ,smo kivniji na takva desavanja,nego sto su "zabavnjaci",jer su nama turbo folkom skoro zabranili da uzivamo u onom sto volimo i na grbacu nam navukli teret "slave" turbo folka.
Znajteda mi ,iskreni narodnjaci,ne gledamo i ne podrzavamo Grand-ove,Zam-ove,Vip-ove,Renome-e... i da ih se grozimo vise od zabavnjaka,jer su nam,zbog para,unistili ono sto smo voleli i volimo,al sva sreca da je taj lepi period trajao dvadesetak godina,pa je ostalo mnogo pesama koje jos uvek negde chuche u zapecku i cekaju da se "provale" i bace u "vatru" medj isinske muzicke sladokusce,bez obzira na zanrovske barijere koje ne prihvatam.

Izvinjavam se na ovom romanu.
Imao bih jos mnogo toga reci u odbranu onog sto volim,ali ne bih da pukne server,hehehe

POSTOVANJE I POZDRAV SVIMA!!!!

Post Reply