Šta mislite o narodnjacima i kada ih slušate?

Moderator: Trooper

Post Reply
dejankuki
Ćale - moderator

Re: shta mislite o narodnjacima i kada ih slushate??!

Post by dejankuki » 15 Jul 2008, 23:41

the-UnKind

Post by the-UnKind » 16 Jul 2008, 00:56

jbt...ko misli da je to uopste neka muzika....to je ispiranje mozga :roll:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 16 Jul 2008, 11:08

niti ih slusam, niti mislim o njima...

buki85

Post by buki85 » 16 Jul 2008, 13:26

E sad i ja nesto da dodam.Ja sam siguran da gitarista ne moze nauciti dobro harmoniju ako ne krene da se zeza sa narodnom muzikom-ali narodnom ne turbo folkom.U rock ili metral muzici ne moze se savladati harmonija zato sto je sve zasnovano na sviranju rifofva.U narodnoj muzici gotovo na svakom taktu dolazi do promene akorda tako da pocetnici mogu tu da navezbaju da brzo menjaju akorde,mogu videti koji akordi se slazu itd....Ja sam skoro slusao jednog druga kako svira pesmu Ljubav mi srce mori-Cune Gojkovic on je to tako bolesno harmonizovao ja mislim da bi mu i dzezeri zavedile na kreativnosti...Tako da komentari tipa narodnjaci su sranje mogu da kazu samo napaljeni balavci na metal...Vidite sta je Vlatko napravio sa nerodnom muzikom,poslusajte Vlatka i Miroslava Tadaica kako sjajno sviraju narodna kola i pesme sa dzez elementima.Poslusajte Starcevica kako covek przi....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 16 Jul 2008, 13:54

buki85 wrote:Ljubav mi srce mori-Cune Gojkovic on je to tako bolesno harmonizovao ja mislim da bi mu i dzezeri zavedile na kreativnosti
:lol:
Mora da je tako!

A sto se Vlatka i Tadica tice, njima apsolutno nikakvo mesto nije u ovoj temi.

buki85

Post by buki85 » 16 Jul 2008, 14:06

Funkomat wrote:
buki85 wrote:Ljubav mi srce mori-Cune Gojkovic on je to tako bolesno harmonizovao ja mislim da bi mu i dzezeri zavedile na kreativnosti
Mora da je tako!

A zasto mislis da nije tako?

pipistrello

Post by pipistrello » 16 Jul 2008, 23:44

Funkomat wrote:
Mora da je tako!

A gde bi ih ti svrstao? :lol: mozda u metaliku?Ha,ha! Ma ljudi smesni ste?Ne znam ko je manipulisao vasim mozgovima,ali narodna muzika moze da bude kvalitetna ako je u dobrim rukama i usima :) Pa pogledajte sta je St.Mokranjac uradio sa narodnom muzikom u svojim delima,ne samo on,nego vecina romanticara,klasicara u SVETU,uzimali su motive iz narodne muzike,a da ne kazem koliko danas postoji novijih pravaca koji koriste narodne melodije.Ne razumem kako neko moze da pljuje na takve stvari?To je isto kao kad bi otisao da vidis piramide iz Gizea,mavarski dvorac iznad Granade,Akropolj u Atini ili slicno tome i rekao ovo je sr...I to su narodne gradjevine,samo sto iza njih stoji ime ,,sponzora"(nekog kralja ili cara).Narodne pesme cine korenje melodija jednog naroda,one se prosledjuju,izmenjuju,i u tome je njihova car,sto zive dugo.Sa muzicke,melodijske tacke gledista takodje imaju kvalitet,vecina narodnih pesama su bitonalne,i mogu da se harmonizuju na vise nacina.Ako si sve ovo znao o narodnim melodijama,onda ne mozes da pljujes na njih!A ako vi nazivate one shundace narodnom muzikom,onda imate problema sa izrazavanjem...I zenske i muske pevaljke(da!... kazem muske pevaljke,jer za njih ne postoji drugi naziv),koje vidjamo danas polugole na tv-u,u kaficima,na splavovima... se ne bave muzikom,vec prodajom svoga tela,dakle to cime se oni bave ne spada u muziku!!! 8)

buki85

Post by buki85 » 17 Jul 2008, 02:21

Lepo si objasnio nema sta.Pozdrav..

BIZARRO

Post by BIZARRO » 17 Jul 2008, 02:29

Jos ce da ispadne da je narodna muzika umetnost :grummel_2:

pipistrello

Post by pipistrello » 17 Jul 2008, 02:32

A ko kaze da nije :lol:

buki85

Post by buki85 » 17 Jul 2008, 02:34

BIZARRO wrote:Jos ce da ispadne da je narodna muzika umetnost :grummel_2:
Pa ubedi me da nije....Znas li ti covece da je nasa tradicionalnan muzika priznnata u svetu?Znas li ti da vecina stranaca uopste ne razume nase ritmove?Ja sam skoro svirao u kafani gde je bio neki Englez i covek nas zamol;io da mu razbrojimo ritam 9/8 i 7/8 i jedva uhvati nekako,a kaze da svira gitaru amaterski...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 17 Jul 2008, 06:31

BIZARRO wrote:Jos ce da ispadne da je narodna muzika umetnost :grummel_2:
brate, sta pricas ti, naravno da je umetnost, da ne ponavljam sta su drugi rekli...

laza

Post by laza » 17 Jul 2008, 11:47

Hajde sad pošteno i bez izvrdavanja.

Ako vam neko kaže da na nekom mestu piče narodnjaci, da li ga vi kapirate u smislu da tamo pevaju Mokranjca, ili da je došao pa svira Vlatko Stefanovski? Ili da neko tu izvodi izvorne napeve? Ili, čak, da peva Cune Gojković?

Ne, ništa od toga. A zašto? Zato što se normalnom govoru/razgovoru ništa od toga danas ne naziva prosto narodnjacima.

Prema tome, neka se niko ne pravi da ne razume šta piše u naslovu ove teme i o čemu je zapravo reč.

vasko

Post by vasko » 17 Jul 2008, 13:09

od narodnjaka volim anu nikolic,anu kokic,kseniju pajcin,mariju serifovic

izbaci uljeza xaxaxaxa

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 17 Jul 2008, 17:00

laza wrote:Hajde sad pošteno i bez izvrdavanja.

Ako vam neko kaže da na nekom mestu piče narodnjaci, da li ga vi kapirate u smislu da tamo pevaju Mokranjca, ili da je došao pa svira Vlatko Stefanovski? Ili da neko tu izvodi izvorne napeve? Ili, čak, da peva Cune Gojković?

Ne, ništa od toga. A zašto? Zato što se normalnom govoru/razgovoru ništa od toga danas ne naziva prosto narodnjacima.

Prema tome, neka se niko ne pravi da ne razume šta piše u naslovu ove teme i o čemu je zapravo reč.
aj sad ti posteno i bez izvrgavanja, procitaj ponovo post na koji su ljudi reagovali, pa onda pisi nesto. lik je napisao 'jos ce da ispadne da je narodna muzika umetnost', narodnjake nije pomenuo. ako cemo po tvome, reakcije su sasvim opravdane. nit si ti lud, nit sam ja zbunjen, pa da mozes da me jebes...

Post Reply