Šta mislite o narodnjacima i kada ih slušate?
Moderator: Trooper
- the-UnKind
Re: shta mislite o narodnjacima i kada ih slushate??!
jbt...ko misli da je to uopste neka muzika....to je ispiranje mozga 

niti ih slusam, niti mislim o njima...
E sad i ja nesto da dodam.Ja sam siguran da gitarista ne moze nauciti dobro harmoniju ako ne krene da se zeza sa narodnom muzikom-ali narodnom ne turbo folkom.U rock ili metral muzici ne moze se savladati harmonija zato sto je sve zasnovano na sviranju rifofva.U narodnoj muzici gotovo na svakom taktu dolazi do promene akorda tako da pocetnici mogu tu da navezbaju da brzo menjaju akorde,mogu videti koji akordi se slazu itd....Ja sam skoro slusao jednog druga kako svira pesmu Ljubav mi srce mori-Cune Gojkovic on je to tako bolesno harmonizovao ja mislim da bi mu i dzezeri zavedile na kreativnosti...Tako da komentari tipa narodnjaci su sranje mogu da kazu samo napaljeni balavci na metal...Vidite sta je Vlatko napravio sa nerodnom muzikom,poslusajte Vlatka i Miroslava Tadaica kako sjajno sviraju narodna kola i pesme sa dzez elementima.Poslusajte Starcevica kako covek przi....
buki85 wrote:Ljubav mi srce mori-Cune Gojkovic on je to tako bolesno harmonizovao ja mislim da bi mu i dzezeri zavedile na kreativnosti

Mora da je tako!
A sto se Vlatka i Tadica tice, njima apsolutno nikakvo mesto nije u ovoj temi.
Funkomat wrote:buki85 wrote:Ljubav mi srce mori-Cune Gojkovic on je to tako bolesno harmonizovao ja mislim da bi mu i dzezeri zavedile na kreativnosti![]()
Mora da je tako!
A zasto mislis da nije tako?
- pipistrello
A gde bi ih ti svrstao?Funkomat wrote:buki85 wrote:Ljubav mi srce mori-Cune Gojkovic on je to tako bolesno harmonizovao ja mislim da bi mu i dzezeri zavedile na kreativnosti![]()
Mora da je tako!

Lepo si objasnio nema sta.Pozdrav..
Jos ce da ispadne da je narodna muzika umetnost 

- pipistrello
A ko kaze da nije 

Pa ubedi me da nije....Znas li ti covece da je nasa tradicionalnan muzika priznnata u svetu?Znas li ti da vecina stranaca uopste ne razume nase ritmove?Ja sam skoro svirao u kafani gde je bio neki Englez i covek nas zamol;io da mu razbrojimo ritam 9/8 i 7/8 i jedva uhvati nekako,a kaze da svira gitaru amaterski...BIZARRO wrote:Jos ce da ispadne da je narodna muzika umetnost
brate, sta pricas ti, naravno da je umetnost, da ne ponavljam sta su drugi rekli...BIZARRO wrote:Jos ce da ispadne da je narodna muzika umetnost
Hajde sad pošteno i bez izvrdavanja.
Ako vam neko kaže da na nekom mestu piče narodnjaci, da li ga vi kapirate u smislu da tamo pevaju Mokranjca, ili da je došao pa svira Vlatko Stefanovski? Ili da neko tu izvodi izvorne napeve? Ili, čak, da peva Cune Gojković?
Ne, ništa od toga. A zašto? Zato što se normalnom govoru/razgovoru ništa od toga danas ne naziva prosto narodnjacima.
Prema tome, neka se niko ne pravi da ne razume šta piše u naslovu ove teme i o čemu je zapravo reč.
Ako vam neko kaže da na nekom mestu piče narodnjaci, da li ga vi kapirate u smislu da tamo pevaju Mokranjca, ili da je došao pa svira Vlatko Stefanovski? Ili da neko tu izvodi izvorne napeve? Ili, čak, da peva Cune Gojković?
Ne, ništa od toga. A zašto? Zato što se normalnom govoru/razgovoru ništa od toga danas ne naziva prosto narodnjacima.
Prema tome, neka se niko ne pravi da ne razume šta piše u naslovu ove teme i o čemu je zapravo reč.
od narodnjaka volim anu nikolic,anu kokic,kseniju pajcin,mariju serifovic
izbaci uljeza xaxaxaxa
izbaci uljeza xaxaxaxa
aj sad ti posteno i bez izvrgavanja, procitaj ponovo post na koji su ljudi reagovali, pa onda pisi nesto. lik je napisao 'jos ce da ispadne da je narodna muzika umetnost', narodnjake nije pomenuo. ako cemo po tvome, reakcije su sasvim opravdane. nit si ti lud, nit sam ja zbunjen, pa da mozes da me jebes...laza wrote:Hajde sad pošteno i bez izvrdavanja.