pa dobro, ja sam u nekom tripu da je sve relativno, ili bolje reci, votevr roks jor bout:)
meni je muzika jedan od bitnih elemenata mog postojanja i dozivljavam je vrlo ozbiljno i intenzivno, sto ce reci da moze da me muvuje nenormalno mnogo:))) slusam i pravim iskrenu i ozbiljnu muziku i prilicno sam hesitant kad treba napraviti neku zajebantsku pesmu iako ne osporavam da to treba raditi npr. bez muzike ne bih mogao ni dana i ako bih morao da biram, pre bih se odrekao crtanja i slikanja nego sviranja (iako crtam/slikam pet puta bolje nego sto sviram i time se i zvanicno bavim). muzika moze da mi indukuje paradu emocija, pozitivne, negativne, jake, slabe, da me natera da razmisljam, da se zamislim, da uradim/ne uradim nesto itd itd...znaci, muzika za mene ima ogromnu vaznost i ogroman znacaj sa bilo kog aspekta (filozofskog, primenljivosti, metafizickog, psiholoskog, egzistencijalnog...).
e sad, to sam ja, drugi nisu takvi. neki su slicni, nekima muzika predstavlja vise u zivotu nego meni, nekima ne predstavlja nista. nekima predstavlja svasta, ali u drugom smislu itd.
hocu da kazem da ne postoji nesto kao 'normalan razlog'. svaki razlog je normalan i validan, svako ima svoje arsine, interesovanja, moral.
ja recimo furam prstenje, mindjuse i tako te stvarcice iz, ajde da kazemo, estetskog tripa, isto ko sto mi se svide neke patike, tako moze da mi se svidi i neki prsten i ja ga pazarim onda. verovatno bi se mnogi pripadnici nekih africkih plemena gnusali mojih groznih, nenormalnih, idiotskih i nedostojnih razloga za nosenje nakita, ali sta im ja mogu, ne nosim nakit zbog tradicije, magije ili cega vec.
tako da nemam nista protiv likova koji slusaju narodnjake da bi se odvalili i djipali sa ribicama, da, mislim da je moje poimanje muzike daleko vise, dublje i uzvisenije:), da, mislim da oni muziku shvataju jako povrsno, ali isto tako mislim da bi i ti ljudi imali da kazu neku o mom misljenju o njihovom misljenju:)))
inace, navici cete se na duzinu mojih postova vremenom:)