Potreban mi je savet iskusnih forumasa o ovoj kombinaciji koju sam kupio pre 8 godina u Nishu. Bila je tako uparena a ja tada nisam bas mnogo znao o ovom pojacalu. Pojacalo shljaka super, za 8 godina sam promenio 2 seta lampi, odsviralo je bezbroj klupskih i festivalskih svirki. Ne razumem se mnogo u elektroniku tako da sam tek skoro otvorio kabinet. E tu nastaje problem

Prva stvar je sto su bili redno vezani. dakle imali su otpor 4 x 16 = 64. (valjda je tako). Nasao sam neke sheme na netu pa cu ga prepovezati. Za to je potrebno paralelno-redno vezivanje. u vecini slucajeva vezuju se dva po dva redno pa se paralele povuku izmedju njih. Na nekim stranim forumima sam nasao da se tako ne radi vec da se paralele izvlace jos kod jack-a, da se kkod njega razgrana na dve strane koje su posle vezane redno. DA LI IMA NEKE RAZLIKE REALNO?
Druga stvar je to sto je to bass kutija. unutra su 4 celestion g12-65 zvucnici, medjutim imaju 1777 cone sto je gitarska oznaka, za bass ja 444, sto me malo zbunilo. Mozda je neki vlasnik pre mene menjao zvucnnike pa ih ujedno i lose povezao - ne znam. Naime, hteo sam da promenim postojece zvucnike sa g12t75. Na playerovom sajtu sam nasao i jedne i druge i zbunio se. g12t75 kosta 85 evra (svi se prave sada u kini), a g12-65 kosta 160 evra. Nije mi jasno! Sta sad? Da stavim jeftinije zvucnike, koji kao idu uz tu glavu? hmmmm
Bilo kakav predlog je dobrodosao!