Koji 2.1 zvucnici?
Koji 2.1 zvucnici?
Nameracio sam se na Logitech Z2300, zbog THX-a i snage. Zvucnici bi mi najvise koristili za muziku, a manje za igrice i filmove. Sve slusam osim metal-a (i plastike
) i GRANDOVIH zvezda. Bitan mi je pre svega kvalitet, ali da ne zaostaje ni snage, ne neke preterane. Soba mi je 15m2. Koristio bi ih jedno vreme na integrisanoj zvucnoj, dok ne kupim neku bolju. Ja sam kako da kazem pocetnik u zvuku, nisam neki audiofil, ali volim da cujem kvalitetan zvuk. Cuo sam za ove logitech-ove da je los srednji ton. Sta vi mislite, da li ste imali iskustva sa ovim zvucnicima, jesu li pozitivna, ili sta biste mi preposrucili od drugih firmi u cenovnom rangu ovih logitech-ovih znaci tu do 12.000. I samo jos nesto valja li se malo ispruziti za G51. Unapred zahvalan.

Re: Koji 2.1 zvucnici?
Ja imam Altec Lansing MX5021 i to je jedna od najboljih kupovina koje sam napravio u zivotu 

Jeftini Neo SW-G25 su jedno vreme bili best buy. Sasvim solidan kucni zvuk, kod mene preziveli torturu svake vrste u zadnjih 5 god. i srdacno ih preporucujem, samo ne znam da li jos uvek mogu da se nadju. Od ostalih, Altec je u toj oblasti najozbiljnija firma, i cini mi se najkvalitetniji za ulozen novac.
E sad... svi ti 2.1 ili 5.1 su prvenstveno namenjeni za igrice i filmove i u sustini svi manjevise tutnje i prshte i fali im taj srednji opseg. Obicni 2sistemci sa jeftine mikrolinije mi zvuce lepse za slusanje muzike. Pa ako trazis kvalitetan zvuk, a ne neko tunin'n'stylin izivljavanje za gajbu, probaj da nadjes neki audio sistem bez subwoofera za te pare...
E sad... svi ti 2.1 ili 5.1 su prvenstveno namenjeni za igrice i filmove i u sustini svi manjevise tutnje i prshte i fali im taj srednji opseg. Obicni 2sistemci sa jeftine mikrolinije mi zvuce lepse za slusanje muzike. Pa ako trazis kvalitetan zvuk, a ne neko tunin'n'stylin izivljavanje za gajbu, probaj da nadjes neki audio sistem bez subwoofera za te pare...
-
http://www.grappologroup.com/shop/?no_c ... 1&id_konf=
ovo je drug kupio, preporucio mu ih je drug koji studira AVT.........audio video tehnologije? tako nekako
ovo je drug kupio, preporucio mu ih je drug koji studira AVT.........audio video tehnologije? tako nekako
Imam vec par godina Lansinga 321 i sasvim su ok.....
ako je za slusanje muzike, moj glas za Lansinga...........
ako je za slusanje muzike, moj glas za Lansinga...........
hm ... 12k dinara ?
ja naso boom sonicgear 2.1 za 2,5 hiljade
ja naso boom sonicgear 2.1 za 2,5 hiljade

Pa i ja nas'o na p'jacu neki zvucnici Somy za 500 dinari
Coveka zanima neki bolji sound sistem ocigledno, i bar po meni, isplati se platiti malo vise jer se takve stvari ne kupuju svaki dan

Coveka zanima neki bolji sound sistem ocigledno, i bar po meni, isplati se platiti malo vise jer se takve stvari ne kupuju svaki dan
Ja bih batalio 2.1 prichu i uzeo neki jachi model iz Solo serije MicroLab-a. Po meni su to fenomenalni zvuchnici.
samo nisam znao da cena ovoga ide cak do 12 k dinara .,.. a ovo bila neka rasprodaja pa ja uzeocccira wrote:Pa i ja nas'o na p'jacu neki zvucnici Somy za 500 dinari![]()

sta znam ... ranije sam imao neke bedne sluske tako da mi ovo zvuci ekstra

al ono .. ne zna svinja sta je dinja

na ovom forumu ima slicna tema ... mozda ti pomognu neki odgovori
http://www.sk.co.yu/forum/showthread.ph ... post721023

http://www.sk.co.yu/forum/showthread.ph ... post721023

Preporuka iz licnog iskustva - Altec Lansing fx-4021
Imam ih nekih 6 meseci i mislim da su naj za te pare (ja sam ih pazario za nekih 9000). Imaju control box plus mali daljinac, predivan woofer i pristojne satelite. Ja ih koristim vise za muziku nego za igre i filmove.
Jedino sto odbije ljude kad ih cuju prvi put je da fabricki dolaze potpuno debilno podeseni (imaju bass/treblle kontrolu, plus jos par efekata kvazi dubine i prostornosti). Moras se poigrati sa EQ-om da bi namestio kako valja, ali vredi truda.
Imam ih nekih 6 meseci i mislim da su naj za te pare (ja sam ih pazario za nekih 9000). Imaju control box plus mali daljinac, predivan woofer i pristojne satelite. Ja ih koristim vise za muziku nego za igre i filmove.
Jedino sto odbije ljude kad ih cuju prvi put je da fabricki dolaze potpuno debilno podeseni (imaju bass/treblle kontrolu, plus jos par efekata kvazi dubine i prostornosti). Moras se poigrati sa EQ-om da bi namestio kako valja, ali vredi truda.
Da za te zvucnike sam cuo da su dobri. Ovako suzio sam izbor na logitech i na altec.Od logitecha sigurno Z2300, a sad sta od alteca. Pa onda ponovo da se "suzavam"Rakhil wrote:Preporuka iz licnog iskustva - Altec Lansing fx-4021

Ljudi pisite mi nesto molim vas ima li jos nekih predloga, za sad me najvise vuce ovaj logi
Vec je Rocket u nekom od starijih postova na drugu temu preporucio Genius.
Jeftiniji su od sume koju planiras da potrosis ali su dvosistemski u drvenim kutijama-za muziku uvek bolja varijanta nego 2.1 ,3.1,5.1 7.1 11.1 i td :d istog cenovnog ranga.
Po mom misljenju najgora varijanta za slusanje muzike ili za pomoc pri pravljenju iste posle onih plasticnih od 200-300 dinara su X.1 sistemi.Sateliti+woofer.Respect za DVD filmove i moderne igrice ali za muziku
Ne mogu da kazem nista o ovim Genius jer ih (jos uvek) nemam ali za mesec -dva kupujem neki od ovih i nikad vise 2.1 i slicne sprave nece pustati zvuk iz mog kompa.
Nije losa ni vec preporucena varijanta- hi-fi pojacalo i zvucnici.Mozda cak i bolja od bilo koje "kompujtorske" varijante.
Znam da si pomenuo budzet od 12000 ali integrisana zvucna ,verovatno mp3 muzika i prostorija od 15m2 je kombinacija za koju ti je sasvim dovoljno nesto od ova tri modela.A svi su ispod 5000.
Eto mog doprinosa.A tebi nije tesko da "skoknes" do neke prodavnice i cujes kako zvuce ovi modeli.

Zavoravih bitnu stvar.Radi se o
Genius SP-HF1100X
SP-HF1250X
SP-HF2000X
SP-HF850X
i hf2000x je oko 6500 din.
Jeftiniji su od sume koju planiras da potrosis ali su dvosistemski u drvenim kutijama-za muziku uvek bolja varijanta nego 2.1 ,3.1,5.1 7.1 11.1 i td :d istog cenovnog ranga.
Po mom misljenju najgora varijanta za slusanje muzike ili za pomoc pri pravljenju iste posle onih plasticnih od 200-300 dinara su X.1 sistemi.Sateliti+woofer.Respect za DVD filmove i moderne igrice ali za muziku

Ne mogu da kazem nista o ovim Genius jer ih (jos uvek) nemam ali za mesec -dva kupujem neki od ovih i nikad vise 2.1 i slicne sprave nece pustati zvuk iz mog kompa.
Nije losa ni vec preporucena varijanta- hi-fi pojacalo i zvucnici.Mozda cak i bolja od bilo koje "kompujtorske" varijante.
Znam da si pomenuo budzet od 12000 ali integrisana zvucna ,verovatno mp3 muzika i prostorija od 15m2 je kombinacija za koju ti je sasvim dovoljno nesto od ova tri modela.A svi su ispod 5000.
Eto mog doprinosa.A tebi nije tesko da "skoknes" do neke prodavnice i cujes kako zvuce ovi modeli.

Zavoravih bitnu stvar.Radi se o
Genius SP-HF1100X
SP-HF1250X
SP-HF2000X
SP-HF850X
i hf2000x je oko 6500 din.
Već duže vreme koristim Microlab Solo za računar i jako dobro obavljaju funkciju malih monitora. Nisu savršeni naravno, ali to i ne treba očekivati od zvučnika čija je cena 50 e. 98% posto stvari preslušavam na njima, a samo kada baš hoću da pažljivo preslušam neku produkciju prebacim na veliki Luxman/Kef sistem. Prema tome u kategoriji oko 50 e ih toplo preporučujem. Oni veći Solo 2 mislim da se zovu su skuplji 10-ak evra, rade malo bolje, ali su mi bili pregabaritni za sto pa sam odabrao manji model.