Charlie From Stadium - Don't forget me La Cigale (RHCP)

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Locked
Flealip

Re: Charlie From Stadium - Don't forget me La Cigale (RHCP)

Post by Flealip » 18 Aug 2010, 17:47

Covece, citam ovu temu od kako je postavljena i ne mogu da prestanem da se cudim :krstise:

Carli, prvo ti moram reci da sam zgrozen nacinom na koji ti percipiras muziku. Zaista, nesto sto ne ocekujem ni od svoje 12ogodisnje sestre (koja ovih dana slusa ISKLJUCIVO marilyn mansona, samo 3 meseca nakon sto je prestala da slusa rihannu). Tvoj stav uopste ne dolikuje cak ni najokorelijem rhcp fanboy-u. Veruj mi, bio sam jedan (sto se jasno vidi po mom nicku i ovoj stranici http://www.allexperts.com/ep/572-88571/ ... vkovic.htm ) ali sam sve to prerastao kada sam bio 8 godina mladji od tebe sada. Zaista, vrlo porazavajuci pogled na muziku imas :grummel_2:

Sto se obrade tice, u svakom segmentu se slazem sa Funkomatom, cak bih dodao da se meni verovatno manje i svidja tvoje sviranje nego njemu. Vrlo neubedljivo sve to deluje, iako si pocetnik (kolko rece, 2god?). Ne, ne pokusavam da te izvredjam ili ispljujem, nemam nameru da te sputavam u tvom muzickom razvijanju, naprotiv, svi mi ovde te podrzavamu u njemu - otud toliko i kritika. Tvoje je da li ces ih prihvatiti zrelo i sa razumevanjem ili se naduriti.

Razmisli malo, ko ce ti vise pomoci u daljem napredovanju, mi koji te kritikujemo i u kazujemo na greske ili devojcica koja ce ti reci "savrseno!!!!" cak i kada ispustis gitaru i polomis palac na nozi?
Ponavaljam, sve sto je napisano u ovoj temi (pa cak i Funkomatov i moj post, verovao ili ne!) je napisano dobronamerno sa ciljem da se ti poboljsas kao muzicar. Ne napadaj nas zbog dobre namere, nismo zasluzili. :ziveli:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 18 Aug 2010, 17:50

Hahaha Duane you m***fucker! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dobar ti je ovaj Nigga!!!
:ziveli:

kreptoman

Post by kreptoman » 18 Aug 2010, 17:58

Carli, prvo ti moram reci da sam zgrozen nacinom na koji ti percipiras muziku. Zaista, nesto sto ne ocekujem ni od svoje 12ogodisnje sestre (koja ovih dana slusa ISKLJUCIVO marilyn mansona, samo 3 meseca nakon sto je prestala da slusa rihannu). Tvoj stav uopste ne dolikuje cak ni najokorelijem rhcp fanboy-u. Veruj mi, bio sam jedan (sto se jasno vidi po mom nicku i ovoj stranici http://www.allexperts.com/ep/572-88571/ ... vkovic.htm ) ali sam sve to prerastao kada sam bio 8 godina mladji od tebe sada. Zaista, vrlo porazavajuci pogled na muziku imas :grummel_2:
bio sam i ja RHCP zaludjen, Otherside i Can't Stop su mi drndale po ceo dan repeat u winampu, kad vidim spot Californication na TVu zalepim se za ekran i ne jebbem nishta oko sebe, By The Way sam pevao po ulici ljudi su me gledali u fazonu "vidi debila", Suck My Kiss je i dalje po mom mishljenju najbolja pesma iz tog perioda do BSSM sa njim i mogu da je slusham bilo kad...
Al smorilo me vremenom, promenila mi se percepcija. I kad se primim na neshto, to se drugachije manifestuje sad :D
U svakom sluchaju, ovo kazhem bezveze, jer je i meni chudno da neko ko ima 26 godina ima ovakav stav

Flealip

Post by Flealip » 18 Aug 2010, 18:12

Upravo to! Ja i dan-danas slusam peperse, sa zadovoljstvom gledam njihove koncerte po netu, sviram ih kad god mogu, procitao sam sve sto ima da se procita o njima. Al isto tako cu da slusam i SOAD i RATM i Stinga i Pearl Jam i Ryan Farisha! Nema razloga ogranicavati se na jednog izvodjaca i svakog ko to radi smatram muzicki zatvorenim i jednostavno necu ceniti njegovo misljenje makar se poklapalo sa mojim (u tom slucaju cu se zapitati da li sam ja u pravu!). Uvek treba cuti drugo misljenje, mozda je pogresno, al utoliko ces shvatiti zasto je tvoje ispravno, a necije drugo nije.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 18 Aug 2010, 20:18

Mislim da ne treba kriviti coveka sto voli pepperse, pa mozda cak ni zbog toga sto slusa samo njih ali je definitivno jako glupo reci da ne postoje dobri bendovi sem peppersa i da je John najbolji gitarista na svetu... To zaista moze reci samo neki klinac koji veze sa gitarom nema.
Ja volim kako John svira jer ima neki svoj smek (to je valjda ona prica dobar glas vs dobar pevac samo sa gitarom :) ) ali je to daleko od dobrog sviranja i on je daleko od dobrog gitariste.

CharlieFSA

Post by CharlieFSA » 19 Aug 2010, 00:54

rihana i peppersi i porediti ih dobro je.

http://www.bbc.co.uk/6music/events/theaxefactor/ <------------------------- :mrgreen:

ostacu fan boy ako je to cena :bambi:
Last edited by CharlieFSA on 19 Aug 2010, 01:01, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Aug 2010, 01:00

CharlieFSA wrote:rihana i peppersi i porediti ih dobro je.

http://www.bbc.co.uk/6music/events/theaxefactor/ <------------------------- :mrgreen:

:lol: :lol:
Kako to dokazuje da je dobar gitarista?

Hehe... moras malo brze da editujes svoje postove.

CharlieFSA

Post by CharlieFSA » 19 Aug 2010, 01:02

nisam ja editovao nista sto bi promenilo post pogotovo ne u vezi sa tvojim pitanjem :) pokusao si da izmanipulises ... slabo :mrgreen:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 19 Aug 2010, 01:07

Џими је био један од већих али није био најбољи, нико није најбољи!

Мисли мало о томе следећих 26 година. ;)

CharlieFSA

Post by CharlieFSA » 19 Aug 2010, 01:21

napisao sam najbolji gitarista danashnjice :mrgreen: ugl. jeste naravno da je to sve nekako relativno ali sasvim sigurno se niko nebi trebao cuditi ako ga neko tu i pozeli svrstati.

Flealip

Post by Flealip » 19 Aug 2010, 10:03

rihana i peppersi i porediti ih dobro je.
Ovaj.... ne znam sta sam propustio, al kada ih je neko poredio u ovoj temi? :ma bravo:

Wook

Post by Wook » 19 Aug 2010, 10:10

CharlieFSA wrote: http://www.bbc.co.uk/6music/events/theaxefactor/ <------------------------- :mrgreen:
Ti... ovaaaj.. ti ZAISTA mislis da je ovo merilo necega? :krstise:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Aug 2010, 11:07

Wook wrote:
CharlieFSA wrote: http://www.bbc.co.uk/6music/events/theaxefactor/ <------------------------- :mrgreen:
Ti... ovaaaj.. ti ZAISTA mislis da je ovo merilo necega? :krstise:
Uzorak od 30,000 ljudi. Znaci imas 3900 fanova pepersa koji posecuju sajt bbc-ja.
Naravno, to nas je uverilo kako je on najbolji (po bilo kom kriterijumu) gitarista na planeti.

Mada, po mom misljenju on je Maradona gitarskog sveta. Moze da posmrce vise nego sto svi ostali mogu da nakopaju

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Aug 2010, 11:57

http://www.bbc.co.uk/blogs/bbcmusic/201 ... actor.html

O tome kako su birali ovih 40 ponudjenih za glasanje:

"To be included the guitarist in question needed to make his debut in or after that year (1980). Also the guitarists had to be regular to the type of music 6 Music plays - so no Steve Vai or Joe Bonamassa. And influence mattered more than technical ability, hence the presence of The Edge. Love him or hate his band, you cannot deny that you know a U2 song as soon as you hear his guitar."

Tako da... :D

Wook

Post by Wook » 19 Aug 2010, 13:26

Sve u svemu, smesna anketa..

Locked