Moj projekt - Nos Gnus

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
theprodigy

Moj projekt - Nos Gnus

Post by theprodigy » 20 Nov 2010, 13:20

Radim u fl studio vec neko vrijeme, pa sam nakupio dosta "melodija" pa reko da podjelim to sa vama, uglavnom traju od 40sec-1:40min , imam 6 demoa, pa evo poslusajte ako imate vremena na mom yt kanalu
http://www.youtube.com/user/NosGnusProd ... ature=mhum

da cujem kritike naravno :D

Nihilant

Re: Moj projekt - Nos Gnus

Post by Nihilant » 21 Nov 2010, 13:15

E pa da, Fruity... kliktao ga od 3.0 verzije naovamo. Sve u svemu, imash tu dobrih ideja a naravno da su u pitanju skice, a ne komplet pesme. Kad bude bilo vishe, postuj pa da se nastavi preslushavanje :) Tako da... shta znam, mozhda je vreme da se bacish na sredjivanje aranzhmana tog shto imash, da josh malo iskoristish i nauchish mogucnosti i programa i produkcije - to ce ti dodatno pomoci da kristalishesh ideje brzhe. A kontam da cesh ideja imati uvek :D

Predlazhem ti da za pochetak posvetish vishe pazhnje ritam sekciji, chak i ako nemash bas kao instrument u pesmi. Evo ti par ideja, neke rade uz sve, neke samo uz odredjene 'zhanrove' itd. ali vec cesh skontati ako probash:

1. Kada si nashao zvukove za bubanj kojim si koliko-toliko zadovoljan, dodaj josh jedan set koji svira isto, ali sa drugim zvukovima. Pojachaj/stishaj delove po volji ili stavi da shetaju sa jachinom malo.

2. Kada dodajesh efekte na bubanj, igraj se sa razlichitim efektima na razlichitim delovima bubnja: jedan reverb je mozhda super za snare, ali kick-u mozhda vishe odgovara drugachiji itd. Ako te mrzi da se zezash sa real-time efektima i njihovim promenama u FLu za pochetak makar izdvoj one deonice koje zhelish pod drugachijim efektom, odnosno ubaci ih na zasebni kanal.

3. Exportuj bubanj i unesi u novi kanal kao wave, pa mu snizi pitch da bude dubok i smanjenog attack-a, mozhe da bude zanimljivo za dark, electro, chak i hiphop/triphop itd.

4. Za bas zvuk nekada cesh dobiti zanimljiv zvuk ako lupish dva razlichita zvuka: jedan sa jachim nizhim frekvencijama, mozhda do nivoa koji izvlachi subwoofer, a drugi sa izrazhenijim vishim frekvencijama, odnosno attack-om - u rangu slap bass-a ili nekih elektronskih basova. Menjanjem nivoa jachine, mozhesh tako ovim drugim da dash definiciju basu tamo gde ga mozhda pojedu drugi instrumenti, a tamo gde ti treba samo boja odnosno podloga - pojachash onaj prvi, dublji.

I tako :)

theprodigy

Re: Moj projekt - Nos Gnus

Post by theprodigy » 21 Nov 2010, 14:17

hvala nihilant, mogu reci da si mi puno objasnio u ovih par recenica,1. sam shvatio, pomoglo je 2.ne znam sta je reverb a ni real time efekti, ali uglavno, mislim da sam polushvatio 3.sam u potpunosti shvatio, i pomoglo je jer do sad nisam ni mjenja pitch a ni ostale efekte na chanell settings-u, i to mi bas treba jer upravio hocu da pravit te neke "neobicne dark" zvukove 4. e sad ne znam ti ja bas ovaj muzicki zargon jer sam muzicki potpuno ne obrazovan pa mi malo prevedi sta je sad ferkvencija, subwoofer, attack, ali msm da sam skontao smisao recenice .... eto sam to jos malo objasni i hvala mnogo pomoglo je dosta

Post Reply