REMINISCENCE - Aproaching The New Frontier.
- Ova stvar je jedna od dve heavy stvari, uradjena je pre godinu dana i od tad nishta nije menjano. Zamishljena je kao pesma, dakle sa pevanjem jel... Bice vam jasno gde su strofe, refren i sl. Dosta sam je lickao dok nije doshla u ovaj oblik, mislim da nishta ne bih menjao. Uzhivajte.

REMINISCENCE - Reinventing The Past.
- Ova stvar je josh malo starija i radjena je neprekidno 2 dana. U naletu inspiracije pravio sam pauzu samo da jedem i obavim najosnovnije fizioloshke potrebe. Prezadovoljan sam kompozicijom i mislim da je najbolje delo koje sam ikada stvorio. I da - znam da Pantera ima album naziva Reinventing The Steel, mada sumnjam da zvuchi ovoliko ethno

Neko ce se zapitati zashto smo utroshili ovoliko vremena na ovo, ali, pored toga shto ce u nekom eventualnom sluchaju da ikada okupimo ekipu koja bi ovo zasvirala biti lakshe to spremiti, beskrajno je lep osecaj kada chovek ima sve svoje ideje i aranzhmane zapisane i kada ono shto je nekada chuo u svojoj glavi mozhe da slusha kao i bilo koju drugu pesmu. A zaista to i mogu, jer sam toliko radio sa MIDI-jem da sam se savrsheno navikao na taj zvuk i ni najmanje mi ne smeta!

I ostale kompozicije su radjene pazhljivo i bez i trunke pozhurivanja i nekakve veshtachke presije. Onda kada su postojali uslovi da se zapishe neshto kvalitetno, to je i radjeno. I veoma sam zadovoljan krajnjim rezultatom.
Tako...a vi komentarishite, zaista me zanima vashe mishljenje.

P.S. Chudo jedno koliko MIDI mozhe drugachije da zvuchi od zvuchne karte do zvuchne karte, ja mogu samo da se nadam da ce kod vas zazvuchati iole zanimljivo i "normalno". Ja imam integrisanu zvuchnu i kod mene se chuje "kako treba"...odem kod druga...uzhas zhivi! A...ko ce ga znati...