UPRKOS predstavljanje benda

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
robilad

UPRKOS predstavljanje benda

Post by robilad » 22 Jan 2009, 12:11

Posle koketiranja sa tehnologijom ( pri cemu nisam bas vican tome ) evo linka http://www.garageband.com/artist/UPRKOS. Ovo su dve autorske stvari, snimak je demo tako da ne ocekujete previse ali poslusajte do kraja.
Ko odvoji malo vremena da cuje stvari neka odvoji malo vise pa neka napise komentar :) Unapred hvala, pozdrav ljudi!

Drumkiller

Re: UPRKOS predstavljanje benda

Post by Drumkiller » 22 Jan 2009, 14:28

Ova prwa pesma mi je do yaya,dobro zwuci...:) A owa druga mi se nesvidja,nekako mi se neuklapaju instrumenti,gitara-bubanj....

robilad

Post by robilad » 23 Jan 2009, 09:19

Hvala na konstruktivnoj kritici Drumkiller!Pisite ljudi svoja misljenja, nema sujete u nasem bendu! :rlol:

robilad

Post by robilad » 30 Jan 2009, 15:56

Dobro ljudi, gde ste? Valjda je sustina ovog foruma nauciti nesto, cuti druga misljenja, jel?! Ajmo, kritike!

nenadnenad

Post by nenadnenad » 30 Jan 2009, 16:29

Meni su okej obe pesme.
Pevanje\vokalne melodije su fine i lepo sto se ubacili pomocne vokale.
Na tekstove nisam obratio paznju al nisam primetio nista sto iritira.
Na nesto me podsecate al ne znam sta, mozda je mesavina nekih uticaja koje ne mogu sad da izdvojim.

Ne bi mi bio bedak da odem na svirku ,mada samo znam dve pesme.

Gitara malo cudno zvuci - siguran sam da ce neko strucan to bolje da opise - zvuci nekako zatvoreno, pomalo zamuceno i ostavljeno na stranu.Bas gitara isto tako, stopila se dosta sa el gitarom.Trebalo bi ovo isproducirati malo bolje verovatno.

zvuci dobro sve u svemu.Klavijature bi vam obogatile zvuk, mozda neki rhodes piano uz malo cackanja sa zvukom bi se po meni dobro uklopile.

MICKEY
Location: ...to ti je tamo, jedno selo kod G.Milanovca, zove se Cacak

Post by MICKEY » 31 Jan 2009, 17:36

Odusevljen sam!!!!
Molim te, posalji mi na PP ako bude jos nekih stvari.
Ova "Cekam jedan san" je fantaaaaasticna. To je ono sto volim!

robilad

Post by robilad » 02 Feb 2009, 09:00

Hvala ljudi sto ste odvojili vreme i ostavili konstruktivne kritike i vasa misljenja. Okacicu ovih dana jos dve pesme, toliko zasad imamo snimljeno

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 10 Mar 2009, 15:54

evo, poslusao sam ono tamo sto ima i vako:
-nije my cup of tea, tako da ce mi komentar biti jako stur, jebiga:)

u globalu, produkcijski mislim da je vokal preglasan, imam osecaj ko da ce da me pojede lik:) sto se tice vokala, odlicno peva lik, ali mi se ne svidja stil, tacno sam znao da ce recimo mikiju da se svidi:))) ja taj fazon ne ljubim, ne slusam ni megapopularne strance koji su u tom fazonu, a ni nase:)

mada je u ovom 'cekam jedan san' zanimljivo ono backing vokalisanje:) zanimljive su ove cudne progresije, ali nekad vam uspe da to bude do jaja, nekad ne:)

robilad

Post by robilad » 11 Mar 2009, 10:15

Hvala za ekspeditivnost torima :)
Znaci nije tvoja solja, m? Ma i ja sam nasao koga da pitam :lol:
Ja sam taj sto jede, i lead i back vokal, a produkcije nema uopste jbg, koliko para... Sada skupljamo kintu od svirke koju cemo da bubnemo na snimanje-na koje belosvetske vokale si mislio, verovatno ove iz rock branse?

MICKEY

Post by MICKEY » 11 Mar 2009, 14:27

Najbolje je i slusati kritike ljudi koji ne vole taj pravac (stil) sviranja!
Ako oni kazu da je to ok, onda je ok.
Mene je i privukla ta vasa low-end produkcija, jer zvuci kao iz 70ih (sad se Doolio zlobno smeska :jeej: )
Posto mrzim kritike tipa: "Super, do jaja, samo tako nastavite", koji ti nista nece pomoci (a i sam ih delim),
evo jedna negativna kritika u pozitivnom cilju:
Nisam rekao da mi se recimo ne svidja nacin na koji je krenuo uvod na gitari "Cekam jedan san".
Nekako, uvod ne obecava mnogo, ali bolje nego da pesma na pocetku zvuci fenomenalno, a da padne u refrenu na primer.
Meni se vas stil zaista svideo (verovatno volite Smak kao i ja), a da nije, ne bih ni dao komentar.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 11 Mar 2009, 15:57

dalibor:
da, na te iz rok branse:) super pevas, ali ja volim drugaciji senzibilitet i retko koji potpuno cist glas mi se zasvidja. podsecas me na smakove i tu kompaniju:)

miki:
okej low end produkcija, to se ponekad i namerno radi. ali na primer, vokal ponekad probije kad se kolega robi prodere da dovati neki visi ton, to je do mikrofona i tih stvari, tacnije, do uslova.

MICKEY

Post by MICKEY » 11 Mar 2009, 18:45

Naravno.
Fali neki limiter kompresor, pa neka opasna mikseta, pa neki opasni kondenz. mic, dobar pop filter... dobro izolovana soba... i tako u nedogled...
Mene je privuklo to sto se vidi da momci zele da to zvuci opako, "marshallovski",
glas jeste malo glasniji, ali da je tisi, verovatno se ne bi razaznajalo sve zbog lose kompresije.
Sve je to malcice prljavo, ali ja tu njihovu muziku pokusavam da zamislim opranu u dobrom studiju
i mislim da ce biti vrh (bar nama old-schoolashima)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 11 Mar 2009, 20:33

Mene je privuklo to sto se vidi da momci zele da to zvuci opako, "marshallovski"
dobro, taj smek jeste prisutan.

Post Reply