Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Dersu Uzala

Re: Trigger

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 16:00

Duane wrote: ja sam cuo da onaj mokranjac ima par zajebanih shreddova i sweep arpedja u petoj rukoveti... mis posija proju po jezevu polju...
Meni je Jakov Gotovac 'jaci', no to je moj problem. Uzgred, svirali smo to pre tries' leta u skolskom orkestru :hide:

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Dec 2009, 16:02

Koje? :)

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Dec 2009, 16:06

Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote: ...dok ucim kako da pisem filmsku muziku.
Ajde! OndaK ce te ovo stivo neizostavno zanimati :) Preporucujem toplo :ziveli: .

A, da. Link naravno:

http://www.amazon.com/Alex-North-Film-C ... 0786414707
uuu matori, ovo ide u pismo DedaMrazu :)
Hvala puno!

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Dec 2009, 16:08

ovo za pikasa - pikaso je to uradio da bi pokazo malom da ti moras da imas crtacku tehniku u malom prstu da bi mogo da se zajebavas sa stilizacijom, sto je tacno. onaj ko ne zna da slika recimo ko okej renesansni slikar ili da odradi neki okej realizam ili barok, njegove stilizacije ce ispadati ko cica glise deteta od pet godina jer je stilizovanje sledeci stepen u odnosu na realizam, iako laiku tako ne izgleda.

e sad, ne znam koliko je to primenjivo na popularnu muziku (sa akcentom na 'popularna'), tj koliko mora da bude primenjivo.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 16:10

kide wrote: možda pre svih baš Duleta S. takav ulog sigurno bi se višestruko povratio.
Pa, radi se na tome odavno, ali je taj u fazonu 'Ostajte ovde, sunce tudjeg neba...blah blah
kide wrote: to je onda rešeno, fino Duška da opremimo za USA, komad pršute, sira, teglu pekmeza i malo kajmaka u kutiji od nivea kreme, Dersuu za miloštu. :D
Cuj komad prsute, a ovde u svakoj malo boljoj radnji ili delikates radnji prodaju prsutu iz Parme a bogumi odskora i Jamon Iberico. Od tih boljih nema. Sira fala Bogu ima iz celog sveta, samo nam jos fali 'domaci'. Pekmez? Pa na zapadu ne pekmez izmisljen bre :lol:. E ovo za kutiju Nivea kreme sa kajmakom, to stoji. Nisam jeo kajmak 20 godina. Ovi nasi geto likovi po inostranstvu, lako ih je prepoznati, van radnog vremena ne druze se ama bas ni sa kim ko nije iz starog kraja i pricaju strogo srpski vasceli dan, tako da posle 20 godina u inostranstvu jedva natucaju lokalni jezik i time se ponose sta li, uredno dovlace Niveu. Kao da se Ameri ne dosete. Ameri nas naravno davno provalili, ali fin neki svet pa ne prave problem. Salji onu veliku porodicnu kantu Nivea, oduzicu ti se kako znam i umem. Al' da bude kajmak, ono, uzicki. Ili bar sa Bajlonijeve pijace. Ajd' sa Djerma, nek ide zivot.

Samo mi Trigger da dopelamo, za ostalo cemo lako. Ima kod Adema u West L.A.-ju i cevapa i pljeski i sarmica i sjenicki sir, nema sta nema. Restorater covek, sto bi Dutja teglio prehrambene artikle hiljadama milja kad ima ko to sve lepo uvozi. Pa ne zivimo u srednjem veku :ziveli:.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 16:19

MUzzY wrote:
Dersu Uzala wrote:
MUzzY wrote: ...dok ucim kako da pisem filmsku muziku.
Ajde! OndaK ce te ovo stivo neizostavno zanimati :) Preporucujem toplo :ziveli: .

A, da. Link naravno:

http://www.amazon.com/Alex-North-Film-C ... 0786414707
uuu matori, ovo ide u pismo DedaMrazu :)
Hvala puno!
Preporucam se, sto kaze lik iz mog omiljenog romana 'Idiot'.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 16:35

sinisake wrote:Nekako imam utisak da se mnogo kalkulise, planira, razmislja, pakuje (zato i Dersuov inzenjerski mozak to prihvata, uz orgijasticko radovanje i poskakivanje neurona :P ) da nema spontanih izliva, i to ostavlja utisak izvesne hladnoce i preterane uravnotezenosti...
Sinisa, sine moj, jesi ti imao tu zgodu da odgledas recimo film 'Amadeus'? Nisi bas nesto od juce, pa ko velim, cuo si za isti. Idi pogledaj kako to Mocart komponuje, bice ti jasnije mnoge stvari oko muzike. Ljubi te tjatja iz daleke zemlje Safari :ziveli: .

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Dec 2009, 16:42

Muzika je pocela i zavrsila se sa Mocartom? :)

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Dec 2009, 16:47

Doolio wrote:ovo za pikasa - pikaso je to uradio da bi pokazo malom da ti moras da imas crtacku tehniku u malom prstu da bi mogo da se zajebavas sa stilizacijom, sto je tacno. onaj ko ne zna da slika recimo ko okej renesansni slikar ili da odradi neki okej realizam ili barok, njegove stilizacije ce ispadati ko cica glise deteta od pet godina jer je stilizovanje sledeci stepen u odnosu na realizam, iako laiku tako ne izgleda.

e sad, ne znam koliko je to primenjivo na popularnu muziku (sa akcentom na 'popularna'), tj koliko mora da bude primenjivo.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 16:48

MUzzY wrote: WhiteStripes
Ja se najezim od muke kad cujem Hives, Vines, White Stripes, Strokes i bilo koju tu garage rock/indie/punk drn zvrc revival. Unazadise Ameriku 30 godina. I onda je alternativa istima Britney Spears i Cristina Aguillera. Dzizz.

Nego apropo neke druge price, originalnosti i jos nekih stvari koje je neko sopmeuo a o kojima sam bas neki dan naglabao sam ortacima a moguce i na nekom forumu, ne secam se.

Sve je vec snimljeno. Ti imas utisak na zapadu da je sve snimljeno i sad izdavacke kuce cekaju ko ce prvi imati muda da nesto objavi. Bendovi i izvodjaci svakodnevno salju stotine CD-a materijala u svaku kucu ponaosob, pricali mi ljudi iz raznih kuca, to im je posao da primaju i preslusavaju pristigli materijal (kako se to radi, da vam ne pricam, razocarali bi se). Elem, ono sto se momentalno ne pobaca, arhivira se uredno. Onda neka kuca recimo prmovise neku lujku po imenu Lady-Ga-Ga ili Gogol Bordello, ili White Stripes ili statijaznam, Metallica, nebitno. E, ako to 'proradi' na nekoj televiziji, a svaki show svakog dana na dvesta kanala promovise neke nove 'talente' koji snime jedan album i na konto jednog poluhita i besomucne marketinske frke nesto kao odrade, imaju svojih 15 minuta slave, u roku od 12 sati, do 24 najkasnije, sve druge izdavacke kuce izvuku svoj ekvivalent istog stila i imidza i onda besomucno furaju i promovisu njega. Tako da u svakom ternutku imas po 15 identicnih izvodjaca istog fazona, jer je sve to vec snimljeno, samo se vadi iz naftalina i prodaje 'urbanoj' raji. God dammit.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 16 Dec 2009, 16:55

cccira wrote:Muzika je pocela i zavrsila se sa Mocartom? :)
Sjenicki sir ide sa pljeskom?

Mislim, kakvo je to pitanje, provokativna namestaljka k tome :cao: . Treba opet da crtam? Tako kako Mocart komponuje, tako se komponuje, jer tako komponuju profesionalni gorostasi muzicke umetnosti unazad hiljadu godina skoro. A ove novokomponovane fore tipa, aj idemo u prostoriju da se zezamo, nesto ce valjda da ispadne, a kad budemo svirali live, vazno je da skacemo, energija, emocija, ludilo, to su tehnike ljudi koji su u muzici ne da pruze ikakav uzitak slusaocu i pokoljenjima, vec da se osecaju bilo kako afirmisani u nekom segmentu drustva. Otrpilike prepoznas takve likove jer za razliku od Mocarta i druzine, koje nisi u ludilu mogao da klasifikujes kao muzicare dok ne sednu za instrument, sve na ovim drugim likovima vristi, gledajte me, ja sam muzicar, oblacim se kao muzicar, imam bedzeve kao muzicar, pricam kao muzicar, teglim okolo parafernalije kao muzicar, pitajte me da li sam muzicar, 'jesi ti muzicar?' i te fore. Za Mocarta i Baha verovatno ni komsija nije znao da su muzicari, pogotovu ako su imali solidnu zvucnu izolaciju :ziveli:.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Dec 2009, 16:58

Dersu Uzala wrote:Sve je vec snimljeno. Ti imas utisak na zapadu da je sve snimljeno i sad izdavacke kuce cekaju ko ce prvi imati muda da nesto objavi. Bendovi i izvodjaci svakodnevno salju stotine CD-a materijala u svaku kucu ponaosob, pricali mi ljudi iz raznih kuca, to im je posao da primaju i preslusavaju pristigli materijal (kako se to radi, da vam ne pricam, razocarali bi se). Elem, ono sto se momentalno ne pobaca, arhivira se uredno. Onda neka kuca recimo prmovise neku lujku po imenu Lady-Ga-Ga ili Gogol Bordello, ili White Stripes ili statijaznam, Metallica, nebitno. E, ako to 'proradi' na nekoj televiziji, a svaki show svakog dana na dvesta kanala promovise neke nove 'talente' koji snime jedan album i na konto jednog poluhita i besomucne marketinske frke nesto kao odrade, imaju svojih 15 minuta slave, u roku od 12 sati, do 24 najkasnije, sve druge izdavacke kuce izvuku svoj ekvivalent istog stila i imidza i onda besomucno furaju i promovisu njega. Tako da u svakom ternutku imas po 15 identicnih izvodjaca istog fazona, jer je sve to vec snimljeno, samo se vadi iz naftalina i prodaje 'urbanoj' raji. God dammit.
Bas mi letos pricao ortak koji je radio muziku za nekog crnju (koji izdaje za Warner valjda) o ovom sistemu. Znaci sve je to snimljeno, smiksano, isproducirano, ispeglano i sad se ceka povoljan trenutak da se to izbaci na trziste... tuzno :grummel_2:

A, povodom posta iznad... nista. Najpametniji si kao i uvek.
Ne znam zasto se uopste trudimo da raspravljamo sa tobom :cao:
Last edited by cccira on 16 Dec 2009, 17:00, edited 1 time in total.

MUzzY

Post by MUzzY » 16 Dec 2009, 16:59

Bahovim notama su umotavali telece plecke... tako je jadan bio ponovo otkriven od jednog cike pianiste...

Ciro, nje ti bas pitanje/konstatacija na mestu...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 16 Dec 2009, 17:01

MUzzY wrote:Ciro, nje ti bas pitanje/konstatacija na mestu...
With all due respect... Samo sam hteo da kazem da ne postoji samo jedan ispravan pristup muzici

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Dec 2009, 17:12

Meni, lichno, MOzzart najneomiljeniji od kompozitora ozbiljne muzike :D Totalno mi je onako...debilno veseo :D gde ovo "debilno" ide samo da naglasi intenzitet. O bozhe, njegovu kompoziciju, sem Rekvijema, nikako ne mogu da svarim niti shvatim ozbiljno. But that's just me. :metal:

A ovo za taj sistem Dersu, zanimljivo nema shta. Ochekivano, ali opet...

I u shta se pretvorila ova tema?
Jel u pitanje shta Trigger treba da promeni da bi postali svetske megazvezde i punili stadione, solidno zaradjivali od muzike, a i dalje sasvim uzhivali u onome shto rade? Pa ako tako posmatramo, onda ne mnogo zar ne :ziveli:

Ono shto sam shvatio malo bolje razmislivshi...je da meni fali dodatnog mesa u svirci i celokupnom dojmu koji ostavlja muzika. Ali vishe u tom nekom produkcionom elementu mozhda, npr nekakvi zhestoki reverbovi na glasu from time to time, shapat neko zezanje sa glasovima, vrisak neki shta vec..., malo napaljenih solaza(koje nisu problem jel), neki zheshci improvizatorski momenat, i na stranu shto bendovi kojima je to feature vec postoje decenijama, chini mi se da se na takve stvari gleda kao na nepotrebne komplikacije koje ne bi bilo lako izvesti uzhivo, nekako kad pomislim Trigger, onda je to live bend pre svega, jesam li u pravu?
Razmishljao sam u ovom pravcu, da su izbegavane neke stvari i to,...jer i sam to izbegavam zapravo, kad vidim da teshko ide na probama, ili da moji bendashi ne zhele da ulozhe dovoljan napor da se neke stvari realizuju...mada su ovde razlozi drugachiji, kod Trigger-a. Dakle moja poenta je, da bi se i ovakva, odmerena muzika, da ne kazhem drugachije, meni kao zahtevnijem slushaocu dopala vishe, samo da je eto paaaaaaaaar fora maaaalih iskorishceno, naslushan si Dushane, znash na shta mislim jbg...
Evo npr pre par meseci skinem Zonderov bend Slavior da chujem, reko aaaaaajde, slusham fates warning sto godina da vidimo shta MArk zna da kazhe na polju chiste hard rock svirke, i opet ista stvar ko i ovde, sve do jaja, ali mlako, najvishe mrzim kad mi ostane taj utisak neki, da bih mogao da zashmurim na sve i da divinizujem bend, samo da su josh maaaaaalo obogatili zvuk, ne nuzhno kompozitorsko/aranzhmanskim filozofiranjem :ziveli:

Post Reply