Ne kažem da smetaju, ali lokalni trend u vezi tih bendova jeste zabrinjavajuć. Ni tome nije kriva publika, koliko upravo ljudi koji osnivaju te cover/tribute bendove, koji bi samo hteli nešto da sviraju ali su glupi, nezainteresovani ili nesposobni da naprave nešto svoje. '90-ih nije bilo toliko kaveraša, a sad je takav odnos da na jedan realan bend dođe 10 takvih. U poslednje vreme sam počeo da primećujem čak i black, death metal i hardcore bendove koji su isključivo tribute/cover, što signalizuje da je nešto u celoj toj stvari zaista otišlo u majčinu, te nije baš sve ni do finansijske strane svega toga.Dushan S wrote:Zanima me zašto ti konkretno misliš da je problem u njima? Pošto takvi bendovi postoje svuda na planeti, ali ne smetaju autorskim bendovima, sa kojima ne mogu da se takmiče i uvek ostaju na nivou tezge.
Opet, na neki način nemam ništa protiv cover bendova, ali s druge strane razumem i ljude koji govore da takve bendove treba bojkotovati. Znači, nema problema da odem negde gde svira takav neki bend, jer to ipak nije nikakav događaj, već neobavezna živa muzika koja tu svira. Međutim, nikada ne bih platio ulaz na takvu svirku.
OK, malo sam se zajebao, mislio sam da je tvoj bend odavde. A i muzički sam vas poklopio s tom beogradskom scenom, pošto svirate nekakav NU metal ili štaveć.Dushan S wrote:Nisam znao da postoji definisana beogradska metal scena. Mi imamo jednog člana iz BG-a a ja sam se takođe nedavno preselio, jel' me to kandiduje da budem BG metal folirant?A i kakva je to kvazi metal scena? Postoji neka scena ali nije metal a tvrdi da je metal, šta?
"Hahaha", gistro. Stvar je u tome da me sve to jako podseća na stara Rogošićeva patološka lupetanja, naročito iz vremena kad je otvorio Mordor shop. Pa da probam ovako:Dushan S wrote:Nego čudna ti je tvrdnja zato što, koliko ja znam, niko nije javno izjavio da se ljudi ponašaju ko k...c, bar ne da sam ja to pročitao. Često sam nailazio na to da neko adresira loš negativan stav običnog Srbina i posledice toga na društvo u celini, to da. Jasno je da se to prenosi i na muzičku scenu. Tako da izražavam sumnju da ima mnogo ljudi kojima se moglo popeti na onu stvar nešto što nije ni pominjano. A i bilo bi malo smešno... Već vidim kako izgleda:
Sede na klupi u parku tri klinca metalca, piju Jelen pivo i razgovaraju "Ma mamu im ga steram njihovu kvazi Beogradsku metalsku, samo zato što ignorišemo svirke, čak i kad nam se sviđa bend, oni se usuđuju da nam zamere. Šta smo mi njima dužni... Govna jedna umišljena" A drugi odgovara "Ma da, tako je bre, metal je rat, metal je bratstvo, svi zajedno ćemo sad da se organizujemo da još bar dvaput downloadujemo njihove pesme za džabe sa interneta i pićemo duplo više piva dok se održava svirka".
Odlasci na koncerte i kupovina izdanja su apsolutno dobrovoljna stvar. Činjenica, kraj priče.
OK, prodaja nekome ne ide baš najbolje i ljudi slabo dolaze, teško se pokrivaju rashodi te nema problema napomenuti to. Međutim, u tome negde postoji zdravorazumska granica, jer ljudi jednostavno nisu dužni da se ponašaju prema očekivanjima nekoga što nešto prodaje, te uslovljavanja i okrivljavanja jednostavno nisu na mestu. Takođe, ni ne funkcionišu, jer nikome ne rešavaju problem već ga zapravo samo produbljuju i uvećavaju.
To o malim metalcima što samo loču ispred i nikad ne odu na svirku... mislim, alo, koga uopšte boli patka za to?
Da, ja sam užasna osoba.Dushan S wrote:Ok, ne ljuti se, ne prozivam te sada, ali ovim si rekao dosta o tome kakav si
Ahm, ovaj, nisam baš siguran da ih nema. Šta s likovima kao što je Dejan Ilić-Ilke naprimer? Šta je naprimer s tom TMM agencijom? Ništa od toga nije menadžeraj, ma važi.Dushan S wrote:i kako vidiš stvari - a vidiš ih jako iskrivljeno. Očigledno malo znaš o tome kakva je ovde situacija i iz tog neznanja gradiš sliku. Voleo bih čuti od tebe na čemu si izgradio taj utisak i odakle ta negativnost. U stvarnosti, menadžera nema.
I onda ja relativizujem stvari? E pa vidiš, bitno je to, jer neke granice fakat postoje. Te Hrčak rahitičare boli uvo za metal, a takođe nisu svi ovde dužni da razmišljaju kao Consecration i da se muvaju s tom ekipom a onda posle da se po potrebi tu i tamo opet predstavljaju kao "metal". Kad se razmatra kako stvari stoje i funkcionišu, tu pre svega postoji jako bitna razlika kako se one odvijaju u mainstream a kako u underground priči. Problem uvek prave generalizacije i trpanje svega i svačega u jedan isti koš, gde naročito iskrivljenu sliku projektuju upravo ljudi koji su nekakva mainstream minijatura (često i manji od nekih iz undergrounda)Dushan S wrote:Zapravo, situacija je jadna i slika o tome da postoji muzička scena (ne mislim samo na metal) se održava na mišiće bila u pitanju metal scena ili hrčak ekipa, nebitno.
Nema problema. Sve dok taj ne počne da misli da mu je svet nešto dužan zbog toga.Dushan S wrote:niko ne izigrava ništa osim par ljudi kojih mora da ima kao što ima budala u svakoj drugoj branši, generalno neko se slaže neko ne, jer smo svi različiti ljudi, nije gistro nemanje para nego para nema, skupu opremu ima neko i to zato što je pare potrošio na to umesto na kola, odeću ili letovanje. Fascinantno je koliko ljudi i dalje imaju pozitivne energije i lože se da rade jer vole muziku kad u praksi nemaju nikakve vajde od toga. Ako misliš da neko time što ipak uradi solidne fotke i omot albuma, ok sajt, odvaja od usta za opremu i snimke i trudi se da koliko toliko to izgleda i zvuči na nivou, nije iskren i "tr00" već je licimeran i gistro profesionalan, pa zaslužuje loš tretman, onda ok.