Dushan S wrote:nemanjavelimirovic wrote:Kompletan problem u ovoj tematici a i svakoj drugoj je upravo ovo:
http://www.geohive.com/earth/his_history3.aspx
1950 - ------2,525,778,669
1965- -------3,329,122,479
1980- -------4,449,048,798
1995- --------5,741,822,412
2014- --------7,243,784,121
Mnogo ljudi sa mnogo ideja (i dobrih i losih). U svetu sve manje love i resursa, pada interesovanje za umetnost. Ljudi koji su upali u umetnost pre prenaseljavanja planete lagano shvataju da nemogu nishta da urade sa onim shto imaju, pa cak i oni najtalentovaniji ostaju u senci onoga shto se lako prodaje jer ljudima treba cuga, pljuga i laka zabava posle teskog dana u rudniku ili kod privatnika (isti qrac)... Polako pada interesovanje za umetnost i covek to prestaje da radi i samim tim taj talenat umire zajedno sa njim, a drugi probaju da komercijalizuju, time ubijaju kvalitet i autenticnost i idu ka nekom fiktivnom cilju, do kojeg je teze doci nego recimo kopati kanale i mesati mesalicu. Neki od njih se uhvate necega i imaju srece, a neki od njih se vrate u svoju sobu popishani (velika vecina) i onda kenyaju po forumima i facebooku. Gladan covek juri oko planete da bi jeo, pio, spavao i razmnozio se, umetnost gubi smisao polako i za nekih 100-200 godina, ovakvi razgovori se vise nece ni voditi.
Umetnici, po meni, su oni upravo koje boli racq za sve i rade to shto rade jer im prija pa makar niko to nikada ne video/cuo/doziveo.

Ok, mada pazi sad ovo, količina novca koji se troši na muziku je u porastu tokom poslednje decenije, nije pala kinta, pali su tiraži ali se više troši na merchandise i na koncerte. Dakle podaci kažu da interes za muziku kao oblik umetnosti sam za sebe nije opao već raste. Plus, planetarno opada broj šljakera a povećava se broj onih koji se bave uslužnim delatnostima. Takođe, tokom istorije je trend porast interesovanja za sve oblike umetnosti. Nemoj mešati to što je nama ovde loše, krče nam creva pa dok padamo kao država ka dnu niko ne misli o umetnosti i kulturi

Okej, onda jednostavno treba praviti muziku za tamo negde napolje i nadati se najboljem ili jednostavno praviti muziku i uzivati u tome.
To su obe opcije, vise ih nema.

Ovde pare ce uzimati iskljucivo stari bendovi koji su pre 99te se probili nekako iako ih je 80posto otislo u konkretno drapanje preostalih para od naroda (i snimanjem jako losih albuma

), neki su se okrenuli moto susretima, a neki klubovima sa imenom i arenama. Probijaju se iskljucivo bendovi koji pevaju folk/etno kombinovan sa nekim regeom/popom ili kvazi metalom, sto je za ocekivati sa obzirom na mentalitet vecine. I da imaju relativnog uspeha po koji hip hoperi, mada kapiram da je i kod njih u prichi zahebato jer ih ima ko salate isto kao i demo bendova u nasem, gitarskom,

slucaju.
U eto mom slucaju, posto mi ne zavisi zivot od sviranja ja sam se odavno pomirio sa tim da necu ziveti od muzike i sve sto radim, radim jer mi prija.
Kad mi ne prija ne sviram, vise sam u snimanju, a kad mi prija, zaredjam 20 svirki zaredom i to je to.

Naravno koliko mogu, reklamiram to shto radimo i to je to i mislim da dalje od toga tesko da moze neki bend da se nada kod nas. Naravno cast izuzecima u bilo kom slucaju.