Trigger

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Dushan S

Re: Trigger

Post by Dushan S » 16 Mar 2011, 15:00

Pa i treba da zaziru realno, skoro je nemoguće obraditi većinu njihovih pesama, ovo je bila jedina gde sam video neku mogućnost da se baci u neki drugačiji fazon. A ok što su oni siroviji, normalno, ja sam ga kontao da zvučimo upeglani sami po sebi, u svom žanru, što me malo zbunilo, dobio sam ovako privatno par komentara od ljudi koji su voleli album "ljubav" da im ovo zvuči dobro ali malo sirovo u odnosu na to :lol: Jbg, sto ljudi sto ćudi :D

Dushan S

Post by Dushan S » 09 Apr 2011, 04:52

Intervju iz Kragujevca, sa zajedničke svirke sa Forever Storm, napričah se za sve pare pa kome se sluša i gleda... :)
http://www.youtube.com/watch?v=vYz6-Dzije4
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vYz6-Dzije4[/youtube]

Dushan S

Post by Dushan S » 16 Apr 2011, 14:42

Nešto novo da se čuje, obrada pesme "Ena" grupe Haustor!
http://www.youtube.com/watch?v=JZTlGjdP0Lw

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JZTlGjdP0Lw[/youtube]

Шмајсер
Хинт-Лорд

Post by Шмајсер » 16 Apr 2011, 21:07

до јајника обрада :ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 16 Apr 2011, 21:21

meni se ena vise svidja od kurvinih sinova iako vise volim azru... :mrgreen:

mada, kad si pomenuo obrade, ocekivao sam da budu malo vise u vasem fazonu, pa mi je ovakvo pevanje, tj dosta verno skidanje originalnog pevanja, malo iznenadjujuce... sve jedno je do jaja... :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Apr 2011, 03:10

uffffff koje cepanje ova ena! džitre cepaju, pošteno, onako, baš! a glas ove cure što peva... uffffff!

da mi je neko rekao da će progresiv mjetal da mi se svidi, ne bih mu poverovao ;)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 17 Apr 2011, 09:45

Nema zbora, sve je ovo kvalitetno urađeno, samo meni nikao ne leži. 25 godina slušam originalnu verziju, i rado je čujem svaki put, i ovo je za mene jednostavno nešto sasvim drugo. U redu je to, obrada i treba da bude obrada, bilo bi besmisleno da bude 1:1 kopija, ali ovo mi baš nije selo kako valja, ne lepi mi se za uvo. Volim ja kad čujem te malo tvrđe obrade, sasvim mi leži da čujem nagruvanije gitare, ali ovde mi to nema mnogo smisla. Slušao sam nekoliko puta, kad se trudim da ne obraćam pažnju na tekst - još je nekako i prihvatljivo, ali čim ponovo obratim pažnju na tekst, sve dobije čudan zaokret. Priča i muzika mi ne idu ruku pod ruku, i onda žaba sve. Baš sam razmišljao da li da uopšte pišem komentar, jer ste zvuk lepo "zapapričili", odlično gruva, ali na kraju ipak imam utisak da gruva na pogrešnom mestu.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 17 Apr 2011, 15:02

Kristijan wrote:Nema zbora, sve je ovo kvalitetno urađeno, samo meni nikao ne leži. 25 godina slušam originalnu verziju, i rado je čujem svaki put, i ovo je za mene jednostavno nešto sasvim drugo. U redu je to, obrada i treba da bude obrada, bilo bi besmisleno da bude 1:1 kopija, ali ovo mi baš nije selo kako valja, ne lepi mi se za uvo. Volim ja kad čujem te malo tvrđe obrade, sasvim mi leži da čujem nagruvanije gitare, ali ovde mi to nema mnogo smisla. Slušao sam nekoliko puta, kad se trudim da ne obraćam pažnju na tekst - još je nekako i prihvatljivo, ali čim ponovo obratim pažnju na tekst, sve dobije čudan zaokret. Priča i muzika mi ne idu ruku pod ruku, i onda žaba sve. Baš sam razmišljao da li da uopšte pišem komentar, jer ste zvuk lepo "zapapričili", odlično gruva, ali na kraju ipak imam utisak da gruva na pogrešnom mestu.
:1:

I meni se nesto ne svidja pesma, stvar navike verovatno, a i ovakav tip vokala mi generalno ne lezi pa ima i toga. Enivej samo napred, ako je vama super udrite! Svaka cast za produkciju :metal: :ziveli:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 17 Apr 2011, 17:28

meni jedino smeta ova ijekavica, nekako ne sedi, zvuči nekako fol... sve ostalo je jebeno predobro! /m/

ness

Post by ness » 17 Apr 2011, 17:46

Odlicna obrada ! :metal:

Dushan S

Post by Dushan S » 18 Apr 2011, 03:44

Kao prvo, i najvažnije: hvala vam svima što ste odvojili vreme da poslušate pesmu, i da napišete komentar ovde, dopadala vam se pesma ili ne, imali ili nemali zamerke. Sa obzirom na generalnu mrzovoljnost i nezainteresovanost po pitanju muzike domaće proizvodnje (osim kad se radi o pljuvanju nekoga, hehe) lepo je imati feedback :)

Oni kojima se dopala pesma zvučno, (isto i za "kurvini sinovi obradu važi), hvala i na tome posebno - pošto sam po prvi put odgovoran u celini i za taj tehnički deo kad se radi o mom bendu - snimanje, miks i mastering. Drago mi je da vam ne zvuči rđavo!

Što se tiče ijekavice - tako ide pesma pa "prevoditi je u ekavicu" bi mi nekako bilo ružno, naročito sa obzirom da upravo ovakvu, na ijekavici svi već znaju pesmu. Sećam se da sam čuo da je , ako se ne varam, hrvatski bend "vatra" obradio EKV ali je pesmu otpevao na ijekavici, i nekako mi je baš bilo bedak - znajući šta je mislio Milan o svim našim sranjima na ovim prostorima, da je "tamo negde gore" odakle bi mogao videti da mu je neko prepravio tekst da bi bio "podoban za emitovanje u kroaciji" mislim da bi umro ponovo od žalosti. Isto bi bilo i da ne daj bože neko ovde prepravlja Azru ili Haustor na ekavicu.
A plus sam odrastao voleći tu ijekavicu, zbog Alan Forda, ako ništa drugo :) Tako da onda ne mogu ni ja drugačije, osim poštovati jezik na kome je autor napisao pesmu, u ovom slučaju tadašnji "hrvatsko-srpski", jel, a današnji hrvatski.

Za vokal, ne znam šta reći osim da neki vole, neki ne vole, a meni je lično Milena najinteresantniji ženski vokal koji sam čuo u ovoj državi godinama unazad - mene čini srećnim da ona peva moje pesme, pa evo - i ove obrade :) Ja sa nekom svojom kilometražom preslušane muzike, ne bih joj mogao naći ikakve tehničke zamerke u izvedbi, to sigurno.

Duane - razlog što ti se "progresiv sviđa" je verovatno što mi možda pre imamo malo "začinjenosti" prog zvukom kod nas, nego da smo u fulu prog, tako da je valjda to i razlog što ti je ok :) Ne znam kako bih definisao našu muziku, ali fakat, nemamo mnogo neparnih ritmova ili čega već :mrgreen:

Još jednom, hvala vam svima na dobroj volji da pozajmite uvce za ove nove pesme!

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 18 Apr 2011, 12:47

Dushan S wrote:A plus sam odrastao voleći tu ijekavicu, zbog Alan Forda,
Hmm, znaci ima nas jos.... pored mene se tu muva jos jedan osob koji pozna Alana forda... cek da provjerim. frit, frit, frit... jeste tu je!

BTW... pesma je ok.. u svakom smislu. Mislim, jeste obrada, znaci ne treba da bude istovetna... promenili ste ritam (biJo rege/ska, sad je grunge/heavy/somethingelse... atmosfera... i naravno moderni aranzman. Sve je to meni ok.

Ali... po meni refren place za pratece oktave, posebno od dela 'bez kaputa'.. ali to sam ja... :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Apr 2011, 14:45

dejankuki wrote:
Dushan S wrote:A plus sam odrastao voleći tu ijekavicu, zbog Alan Forda,
Hmm, znaci ima nas jos....
Moze jedno brijanje sa izbrijavanjem?

Dushan S

Post by Dushan S » 19 Apr 2011, 21:18

Eto, i posle onolikih rasprava na temama kao što je ona o Axe FX-u, niko da pohvali kako mi se čuje lampa i taj prirodni zvuk kompresije iz power sekcije, c c c ::ranting:: :( Sledeći put snimam sve sa POD-om i nek ide život :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 19 Apr 2011, 21:53

reko sam ti ja da ti zvuk izuva! za mene je to najveći nivo pohvale... možda jedino prihvatim ono dveezilovo overdražesno.. al to rezervišem za Hendrixa :mrgreen:

Post Reply