Solo "takmicenje" jun/jul 08

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Locked
goodlikesweeper

Re: Solo "takmicenje" jun/jul 08

Post by goodlikesweeper » 25 Jun 2008, 23:48

DrGreenthumb wrote:2. Kako hoces, ali cini mi se da si preskocio neke fundamentalne elemente a skocio na sweeping/string skipping i ostalo, a mora nesto da se i odsvira izmedju tih virtuoznih bravura, bar ja tako mislim.
kao prvo,zezao sam se.Nisam ja bas uvek ozbiljan.Daleko od toga. :lol:
Kao drugo,ne kontam.Kakva virtuoznost.Ne kontam kako si taj zakljucak izvukao.Bas sam se trudio da zvuci melodicno,bez neke tehnike.Ima svega desetak,dvadesetak sekundi "tehnicarenja" od 2 minuta.3 sweeping arpedja.Tako da ne konam to mora nesto izmedju da se svira.Nisam nista drugo ni radio nego izmedju svirao.

Sledece sto ne razumem su ti elementi.Ritmika,dobro.To sam shvatio,videcu,sta cu sa time.Ali sta drugo sam preskocio pa krenuo skidanje malmsteena?Ne kontam stvarno.Rekao sam ti ad sam izgresio,sto se tice bendonga i vibrata.Najbolje sad ta to ne umem.Samo ne preferiram.

I na kraju,kakav metal?Progressiv metal?Uopste ne kontam.Zbog ta tri arpedja?

Ona prva poruka mi je bila sasvim jasna,ali ovu drugu nista ne kontam.... :hmm:

I nemoj slucajno da mislis da se ljutim ili tako nesto,samo ne razumem sta si hteo da kazes....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 25 Jun 2008, 23:52

goodlikesweeper wrote:Rekao sam ti ad sam izgresio,sto se tice bendonga i vibrata.Najbolje sad ta to ne umem.Samo ne preferiram.
Sta preferiras umesto vibrata? :D

Bending i vibrato jesu neke primarne stvari ali uopste nisu da kazes "najbolje sad to da ne umem".
Drugim recima ni jedno ni drugo nije toliko jednostavna stvar...

ps: nemoj pogresno da shvatis, ni ja ne znam bolje... :wink:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 25 Jun 2008, 23:57

Pa jesil odslusao snimak.E to sto cujes,to preferiram.Zasto bi morao vibrato preferirati?Gde to pise?

Sto ljudi sto cudi....sto pre to shvatis to bolje...manje cu se smarati odgovarajuci na ne-bas-inteligentna pitanja.

To ko da ja sad tebe pitam zasto vise volis plavuse.Ili crnke,ne bitno.

Kako nisu jednostavne?vremenom ih skontas,samo je pitanje da li ces ih vremenom koristiti pa usavrsiti,ali kao ja ne bas toliko koristiti,pa ih osrednje znati..polako,ja se nigde ne zurim.Doce sve na svoje.Kad dobijem volju da ih vise koristim,bolje cu ih znati.Tako to kod mene ide....

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Jun 2008, 00:03

DrGreenthumb wrote: Very nice, my friend :P , clean solaza je dags bawls :D
Funkomat wrote: Sinisake, kupio si me tim fade out-om na kraju. :D
Haha... salim se.
Lepo odsvirano. :wink:
Hvala, hvala. :wink:

Uzgred, DrGreenthumb, profi ti je uradak. :)
Nego, jes' ti malopre savetovao manje skala, sweepinga,string skippinga i ostalih alternate pickinga? :D
Last edited by sinisake on 26 Jun 2008, 00:09, edited 1 time in total.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 26 Jun 2008, 00:07

goodlikesweeper wrote:Pa jesil odslusao snimak.E to sto cujes,to preferiram.Zasto bi morao vibrato preferirati?Gde to pise?

Sto ljudi sto cudi....sto pre to shvatis to bolje...manje cu se smarati odgovarajuci na ne-bas-inteligentna pitanja.

To ko da ja sad tebe pitam zasto vise volis plavuse.Ili crnke,ne bitno.

Kako nisu jednostavne?vremenom ih skontas,samo je pitanje da li ces ih vremenom koristiti pa usavrsiti,ali kao ja ne bas toliko koristiti,pa ih osrednje znati..polako,ja se nigde ne zurim.Doce sve na svoje.Kad dobijem volju da ih vise koristim,bolje cu ih znati.Tako to kod mene ide....

Dobro je sto si obrisao to za hipike, hendrixa i gilmoura ali ajde iskuliraj malo.
Ako ne podnosis kritike, nemoj da stavljas snimak.
sinisake wrote:Uzgred, DrGreenthumb, profi ti je uradak.
Profi je prava rec.
Slazem se. :D

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Jun 2008, 00:14

Hey ljudi, ajde moolim vas leeepo... nemojte da se svadjamo i da padamo u vatru... ovo shvatite kao zezanje, razmenu ideja... temu gde ce da online jamujemo... i tako to...

Meni nije fazon ni da merimo ciji je veci, niti da presudjujemo... ali eto ionako ne sviram nisakim pa eto ovo koristim makar ovako da se unesem u nesto... ali ovo je i dobar nacin da svako cuje sta neko drugi radi i kako dozivljava muziku...i na kraju da "skidamo" fazone jedan od drugoga

Mozda ste primetili da ni ja ne vrcam previse od tehnike i i ja imam gesaka u mom snimku.. ali eto snimio sam prvenstveno da se nadjem u nekom virtuelnom bendu... i na virtuelnom Jamu... i da mi bude lepo ...

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 26 Jun 2008, 00:18

sinisake wrote:
DrGreenthumb wrote: Very nice, my friend :P , clean solaza je dags bawls :D
Funkomat wrote: Sinisake, kupio si me tim fade out-om na kraju. :D
Haha... salim se.
Lepo odsvirano. :wink:
Hvala, hvala. :wink:

Uzgred, DrGreenthumb, profi ti je uradak. :)
Nego, jes' ti malopre savetovao manje skala, sweepinga,string skippinga i ostalih alternate pickinga? :D
Fala, fala, hehehe, pa ja procitao takmicenje, pa reko' da istrcim tih 100m, a i nisam znao sta pametno da odsviram pa sam se izivljavao (lose) da ubijem vreme :mrgreen:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 26 Jun 2008, 00:20

Ako ne podnosis kritike, nemoj da stavljas snimak.
Sa ovim se totalno slazem ali,niko nije rekao da je kritika potrebna,ovo je tema u kojoj svako ostavlja svoje solaze na zadatu podlogu i na kraju ce se videti po tom glasanju ko je "najbolji" . (tacka):D

Drugo, moram malo da se umesam jer misli da je sweeper dao jednu veoma,po meni,nelogicnu izjavu, ne preferiram vibrato (wtf) ako ga ne preferiras ono kakvu ocekujes kritiku za svirku, vibrato ti daje lepotu,oplemenje ti ton ,cini ga punijim lepsim,ono kako mozes da ne volis vibrato? ne kontam...

Meni nije fazon ni da merimo ciji je veci
Tacno tako! :D
ali eto snimio sam prvenstveno da se nadjem u nekom virtuelnom bendu... i na virtuelnom Jamu... i da mi bude lepo ...
A da bi svima bilo lepo kao dekiju ajde da se manemo ovih rasprava,nije kul :D (mozete nastaviti ako hocete,tj ako mislite da treba,a ako hocete novu temu o vibratu vicite da otvorim novu ili vi otvorite novu temu:D)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 26 Jun 2008, 00:34

goodlikesweeper wrote:
DrGreenthumb wrote:2. Kako hoces, ali cini mi se da si preskocio neke fundamentalne elemente a skocio na sweeping/string skipping i ostalo, a mora nesto da se i odsvira izmedju tih virtuoznih bravura, bar ja tako mislim.
kao prvo,zezao sam se.Nisam ja bas uvek ozbiljan.Daleko od toga. :lol:
Kao drugo,ne kontam.Kakva virtuoznost.Ne kontam kako si taj zakljucak izvukao.Bas sam se trudio da zvuci melodicno,bez neke tehnike.Ima svega desetak,dvadesetak sekundi "tehnicarenja" od 2 minuta.3 sweeping arpedja.Tako da ne konam to mora nesto izmedju da se svira.Nisam nista drugo ni radio nego izmedju svirao.

Sledece sto ne razumem su ti elementi.Ritmika,dobro.To sam shvatio,videcu,sta cu sa time.Ali sta drugo sam preskocio pa krenuo skidanje malmsteena?Ne kontam stvarno.Rekao sam ti ad sam izgresio,sto se tice bendonga i vibrata.Najbolje sad ta to ne umem.Samo ne preferiram.

I na kraju,kakav metal?Progressiv metal?Uopste ne kontam.Zbog ta tri arpedja?

Ona prva poruka mi je bila sasvim jasna,ali ovu drugu nista ne kontam.... :hmm:

I nemoj slucajno da mislis da se ljutim ili tako nesto,samo ne razumem sta si hteo da kazes....
Ok, pomislio sam (zbog nick-a) da gotivis te progressive/virtuoso stilove (priznajem da se ne razumem previse u te pravce), my bad. Sustinski gledano, vibrato i bending, koordinacija leve/desne ruke su stvarno osnovne stvari gitarskog muziciranja, na zalost nisu predmet licnih preferencija i muzickog ukusa. Jbg-a zao mi je ako zvucim kao da snishodljivo popujem nekome, ali ovakve kritike su izuzetno korisne za napredovanje, barem su meni bile. Ali necu se vise praviti pametan, obecajem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Over and out!

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 26 Jun 2008, 00:55

@funkomat
Jeste,pisao sam za hipike jer sam mislio da podjebavas,ali posle sam video da si editovao poruku,i da ti to nije namera,pa sam se ispravio.

@zelenizub

ok,kontam.Jeste,tehnicarenje je jedna od stvari koje volim,ali samo jedna od stvari.I kao sto vidis,prakticno uopste nije zastupljena u ovoj improvizaciji.I nick mi je zajebancija.Ne "ja volim malmsteena".Daleko do toga...hvala za savete.

@critical
Nisam rekao da ga ne volim.Samo da ne razmisljam nesto puno o njemu dok sviram.Sta je tu cudno?

@svi
**** ga.Sorry.Stavio sam snimak da bi ucestvovao u ovome jer mi je delovalo kao dobra ideja.Ocekivao sam kritike,ali jedine praave sam dobio od druga Raxa na msn-u.Ovo sve drugo bas i ne.Ponesto od ovoga sto je green rekao je ok.A,mislim sta je vama kritika?Zasto ne preferiram vibrato?To je kritika?Pa bas i nije..to je samo poigravanje sa mojim,i onako kratkim zivcima.Drugo nista...vec sam napisao,sve su to faze.Sad mi se ne koristi,sutra ce mi se koristiti.Zasto je to bitno,ja i dalje ne razumem....muzika je ovo,zar ne?Imam neku slobodu,zar ne?Zasto MORAM koristiti nesto?Bilo sta,uopste nije bitno.Nista se ne mora.Vec sam rekao da sam od skoro poceo teoriju da ucim,pa upravo sam se na to koncentrisao dok sam svirao.I napravio nekoliko GRESAKA pogotovo kod tog vibrata i bendinga.Ali dobro,ne bitno.

**** ga,necu se vise mesati...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 26 Jun 2008, 01:13

I napravio nekoliko GRESAKA pogotovo kod tog vibrata i bendinga.Ali dobro,ne bitno.
Izvini, nemoj pogresno da me shvatis, ali u tvom snimku se moze cuti gomila fals-tonova, ne nekoliko...

Ne znam sta je u pitanju: rastimana gitara, los bending, pogresna polja-tonovi, ali na momente zvuci vrlo, hm... alternativno, jebes ga...

A ne bih rekao da ti je omiljeni gitarista Larry LaLonde, i da si bas tako hteo. :)

Imam utisak, na osnovu ovoga sto pises, da zapravo i ne cujes gde gresis. (Relativno neiskustvo u sviranju gitare, 5 godina sviras, zar ne?)

No bilo kako bilo,
Vibrato ces pre ili kasnije poceti da koristis, bez bendinga ces moci, a iz moje perspektive te stvari je svakako lakse nauciti nego te brzinske zahebancije kojima se ti bavis, tako da nema razloga za brigu. :)

Pozdrav!

Jos jednom, zaista mislim da nema razloga za ljutnju.

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 26 Jun 2008, 01:31

sinisake wrote: Izvini, nemoj pogresno da me shvatis, ali u tvom snimku se moze cuti gomila fals-tonova, ne nekoliko...
Da, znam.To sam i sam rekao.Ne bas tako,ali to sam mislio

Imao sam jedan konkretan problem,i kao sto sam rekao drug Rax mi ga je objasnio.to je pravilo te falsh tonove.To je reseno.Lepo mi je covek rekao gde gresim i kako da ispravim.To sam ja ocekivao ovde.A ne preferiraj ovo ili ono da bi zvucao ovako ili onako.Price za malu decu ako mene pitate.Kao sto je moj drug rekao,najbitnije je izgraditi stil...ne kazem da ja imam neki stil,daleko od toga,ali ako radim ono sto drugi rade,nikad ga necu ni imati.Kad osetim potrebu za vibratom,bendingom,sweepingom,teorijom,bilo cime,tad cu to i raditi.Dovoljno dugo sviram gitaru da te stvari razumem.U muzici se nista ne mora,i niko me ne moze ubediti u suprotno...

Toliko od mene.
Over and out,sto bi greenthumb rekao.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 01:37

Evo moje... http://www.box.net/shared/4q8vx4ls88

Dakle... Ibanez GSZ120 (Dimarzio Evo2 i Air Norton) -> Cry Baby GCB-95 -> MArshall Jackhammer -> Boss GE-7 -> Laney MXD30

Gitaru sviram oko 2 godine...

Pozdrav svima i drago mi je da ima odziva... I da, nema potrebe da se bilo ko ljuti ili vredja... Ovde smo da se zezamo, malo cujemo drugacije muzicke "pristupe", pokupimo koji lick i tako to...

goodlikesweeper, hvala na pohvalama... :D Nadam se da sam pomogao... :wink:
Last edited by Rax13 on 26 Jun 2008, 01:39, edited 1 time in total.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 26 Jun 2008, 01:49

Rax13 wrote:Evo moje... http://www.box.net/shared/4q8vx4ls88

Dakle... Ibanez GSZ120 (Dimarzio Evo2 i Air Norton) -> Cry Baby GCB-95 -> MArshall Jackhammer -> Boss GE-7 -> Laney MXD30

Gitaru sviram oko 2 godine...

Pozdrav svima i drago mi je da ima odziva... I da, nema potrebe da se bilo ko ljuti ili vredja... Ovde smo da se zezamo, malo cujemo drugacije muzicke "pristupe", pokupimo koji lick i tako to...

goodlikesweeper, hvala na pohvalama... :D Nadam se da sam pomogao... :wink:
Odlicno! Sam solo zbog monotone podloge mi nije toliko interesantan koliko izuzetna kontrola instrumenta koju posedujes. Prosto ne znam sta pre da nahvalim :D Jednom recju - ako budes nastavio da napredujes ovim tempom, Vai i Satch - drz'te gace!
Kudos again!

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 26 Jun 2008, 01:53

Hvala, hvala... :oops:

E da, ti si bash razbio... Svidja mi se tvoj nacin fraziranja... I cesto ubacivanje blues note (b5) u brzim prelazima...

Nadam se da cu cuti josh tvojih radova uskoro... :wink:

Locked