TEMPLE OF THE SMOKE

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Children Of Paradise

Re: TEMPLE OF THE SMOKE

Post by Children Of Paradise » 27 Dec 2012, 16:25

pa da ne postavljam ja konkretno na njihovoj temi, verujem da ce doci vec neko da objavi sve kako treba.

u svako slucaju radi se o psyRock tribini i svirci.

nek ne zameri niko, kako da izdrzim da ne kazem nista :)

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 08 Jan 2013, 10:58

U ponedeljak 14. januara sviramo u domu omladine Beograd. Ulaz je 150 dinara, piće će biti jeftino i pušenje dozvoljeno, tako su nam rekli. :mrgreen:

Isti taj dan, na istom mestu, samo nešto ranije, Dušan (Nyarlathotep) drži tribinu pod nazivom "Esid, svemirski brodovi i analogni sintisajzeri", zvučno putovanje kroz istoriju svemirskog roka.

Dođite! :ziveli:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 08 Jan 2013, 11:27

+Hopkins+ wrote:U ponedeljak 14. januara sviramo u domu omladine Beograd. Ulaz je 150 dinara, piće će biti jeftino i pušenje dozvoljeno, tako su nam rekli. :mrgreen:

Isti taj dan, na istom mestu, samo nešto ranije, Dušan (Nyarlathotep) drži tribinu pod nazivom "Esid, svemirski brodovi i analogni sintisajzeri", zvučno putovanje kroz istoriju svemirskog roka.

Dođite! :ziveli:
do džidže, vidimo se!

brk303

Post by brk303 » 09 Jan 2013, 21:29

Nije mi jasno kako sve ove godine nisam primetio ovu temu :?:

Opasna svirka i stilski odlican mix raznih zanrova i uticaja. I svaka cast na entuzijazmu, skidam kapu.

Hoce biti nesto u NS u skorije vreme ?

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 16 Jan 2013, 14:20

brk303 wrote:Hoce biti nesto u NS u skorije vreme ?
Hvala brk! Biće u NS-u sigurno nešto u prvoj polovini godine. Obavestiću ja ovde ili na fejsbuku čim budemo zakazali to.

Preksinoć u Domu omladine bila ludnica. Konačno monitoring na kome se samo opustiš i sviraš...

Evo par fotki:

Image
Image
Image
Image

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 16 Jan 2013, 15:20

bruka, bruka slike.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Jan 2013, 08:09

Cortex wrote:bruka, bruka slike.
:1:

Joj, kad vidim tu gomilu kablova, i sta sve iznesete za svirku, glava me zaboli. Prokleti Tehnodrom. :lol: A kad samo pomislim da se ja nekad smorim od namestanja svog setupa (gitara - kabel - procesor - pojacalo)... :oops: :hide: :lol:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 17 Jan 2013, 10:56

Hehehe, jeste, to je najveći smor. Zato ne štekamo pare od koncerta, uvek prvo platimo prevoz i pomoć oko nošenja... ne možeš da radiš kao roudi sam sebi i da sviraš isto veče normalno, sa tom količinom opreme žešći je smor.

Mali off, ali blisko je ovome što si napisao Baba. Dolazio sam u situaciju da nas ljudi zovu da sviramo negde i kada kažem cenu oni odustanu... ne mogu da im objasnim da više od pola para ide na konkretne troškove oko koncerta. To je i jedan od razloga zašto ne sviramo po Srbiji puno... Isto mi je da li išao u NS, Niš ili na Kosovo, troškovi su okvirno isti, kombi se najmi, tonac se vodi, samo gorivo pravi razliku. Kada na sve to dodam da treba i da nosimo opremu ceo dan i povezujemo-razvezujemo, ako nema para koliko za to sve treba, plus za bend, ništa od toga na žalost. Još jedno pravilo koje sam baš zbog tolike opreme morao da uvedem i nažalost već pre neki dan u domu omladine morao da primenim, zove se "neću da sviram ako nisam imao tonsku probu". Tipična situacija: Mi stigli na vreme kada je organizator rekao ali zbog tonca i tehničkih lica, koje je organizator unajmio, tonska kasni, mi još nismo ni jedan akord okinuli. Organizator se pojavljuje i kaže mi, uf frka, tonska mora da se završi za 15min. To mi se desilo bar 10 puta do sada. Najopuštenijim glasom i potpuno smiren mu kažem, ako ne radimo tonsku, mi ne sviramo, pakujemo se i idemo, daj mi samo pare za putne troškove i to je to. Naravno odmah ima vremena za tonsku.

Ja bih iskreno voleo da svi bendovi i svi koji se bave muzikom, diy, amaterski, profesionalno, kako god, krenu da se isto tako postavljaju pri dogovaranju koncerata sa raznoraznim gazdama jer su sve te stvari najnormalnije u svim normalnim zemljama i tako bi trebalo svuda da bude. Ovde se bend posmatra kao neko ko će da ti dovede ljude da ti poloču piće iz kafane, i ja to razumem, ali moraju i oni da ispoštuju neki minimum.

Milanares

Post by Milanares » 17 Jan 2013, 13:10

:1:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 17 Jan 2013, 20:30

:bow:
kad god treba pomoc oko nosenja opreme, zovite :D :ziveli:

Z-EQNX

Post by Z-EQNX » 18 Jan 2013, 20:39

Veliko postovanje za TOTS od kolege iz Equinoxa. Album ne izbija iz plejera :-). Kingdom of Apples favorit za sada ;-) ;-). Pozdrav ljudi!

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 21 Jan 2013, 17:10

Hvala puno! Veliki pozdrav za ceo Equinox! :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Jan 2013, 18:37

Upozorenje - sledi rantovanje...

Ja već 4 godine AKTIVNO, skoro svakog vikenda sviram sa cover bendom, i svega je bilo... I tek nedavno, od pre koji mesec, smo odlučili da za NIJANSU dignemo cenu, jer je honorar koji nam je bio standardan stvarno postao presmešan (ne zamerite, cifre neću spominjati) jer je i evro otišao do mojega isto kao i gorivo, a samim tim i troškovi puta. I verujte, lokali gde smo imali stalnu saradnju (u prevodu - jednom mesečno smo svirali) su apsolutno JEDVA pristali na novu cenu, a naravno da jedan deo i nije, tako da tamo više jednostavno ne sviramo.

Još, pri tome zaista štedimo na troškovima - sami idemo sa svoja 2 automobila, NIKAD ne idemo kombijem, jer pored tih troškova ja ne znam kojom magijom bi uspeli da izvučemo standardni honorar. Naravno da sami sve nosimo, nameštamo, a ja sam taj koji je sticajem okolnosti dobio ulogu tonca u bendu.

Neću ni da ulazim u tu priču kako mnoge gazde lokala (ne sve) posmatraju bend - baš kao što Hopkins reče, samo da im neko dovuče masu u lokal i da se popije što više. Ja to razumem, to je njihova perspektiva i to je legitimno, oni imaju svoj interes u celoj priči i to je to. I sreća je što smo vremenom profiltrirali mesta na kojima sviramo, gde su ljudi kulturni, prijatni i profesionalni. Ali je problem što onda dođu LOŠI cover bendovi pa sviraju za 1000-1500rsd, ''buše'' svima posao, nema veze što sviraju sve pogrešno, i zvuče odvratno... I onda, kad ti dođeš sa svojom cenom (za koju se pokidaš da odsviraš sve najbolje moguće, sa dobrom opremom, i profi pristupom koliko je god to moguće), onda im je puno para. Ma marš bre tamo.

A da ne pričam da, verovali ili ne, mnogi sviraju i džabe (ili bar skoro), iz pukog entuzijazma.

I onda, svi mi koji želimo da naplatimo svoj rad, trud, i ajde da kažemo - i umeće, nebitno da li je cover ili autorski rad u pitanju, pričamo kako bi bilo lepo da svi nastupe jedinstveno, i da se jednostavno prestane svirati za gajbu piva i kikiriki i slavu, ali budimo realni - to se ovde nikada neće desiti, jer će uvek biti neko ko je zadovoljan gajbom piva.

A tek sada, kad učestvujem u 3 autorska benda, mislim da ću tek sada shvatiti koliko je tek teška, komplikovana i gotovo neizvodljiva naplata u čitavoj toj autorskoj priči, iako sam svega toga bio svestan odavno. Jer jebote, doveli su te u situaciju da treba da budeš srećan što uopšte imaš priliku negde da nastupaš pred ljudima, i da JAKO budeš srećan ako uopšte budeš na prokletoj nuli, nakon što pokriješ sve troškove organizacije same svirke. :grummel_2:

No, u nadi za nekim boljim vremenima, bitno je da se svira i da se družiš sa ljudima koji su ti dragi, i možda najbitnije, nažalost - da zaista ne očekuješ nikakvu finansijsku satisfakciju za to što radiš, inače si se uputio ka ogromnoj pesnici koja jurca u pravcu tvog lica, na kojoj priše - RAZOČARANJE. :lol:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 Jan 2013, 18:42

ovo poslednje je totalni new signature material :mrgreen: :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 22 Jan 2013, 18:51

Jbg, true story. :lol: :ziveli:

A inače, što reče Hopkins za pravilo "neću da sviram ako nisam imao tonsku probu", to je apsolutna neophodnost, samo je ŽALOSNO što na tome mora da se insistira posebno, kada to - ne da bi trebalo da se podrazumeva, nego mi uopšte nije jasno kako uopšte može nekome da padne na pamet da bez dobre, koliko-toliko detaljno urađene tonske probe uopšte započinje svirku , a pri tome se naravno podrazumeva da ćete da odradite svirku za sve pare.

Fascinantno mi je koliko ljudi žele UVEK da zbrzaju taj poslednji deo, a ne kapiraju da je apsolutno KLJUČAN, jer koliko god da bend dobro svira, ako je zvuk neprijatan, sve pada u vodu. Ili mi barem volimo u to da verujemo. :lol:

Ma, kad bih vam pričao da sam bio teran da za manje od 10 minuta završim čitavu tonsku, ''da ne bih maltretirao goste bez potrebe'', i lik me prati čitavo vreme i priča za mnom ''skrati, ajde, ma dosta, dobro je to...'' :grummel_2: :grummel_2: :grummel_2:

P.S. Izvinjavam se na off-u, ali bilo jače od mene. :hide: :ziveli:

Post Reply