Знаш како, моја млађа швеца (87.) иде нон стоп на неке трипове, као тинејџ дијете је ишла баш баш нон стоп. Зависи и од човека, вероватно ниси размишљао у том правцу, па ти није пало на памет, али сигурно си свестан да већина људи (невезано за генерацију, моја, твоја, садашњи клинци, наши родитељи итд.) просто не прати музику и не иде на свирке и заправо било какве ''хепенинге'' те врсте УОПШТЕ. Лупам, ја сам ишао више сам на свирке као тинејџер, него са друштвом, можда сам на пола средње нашао неку малу, малу екипу (и то не малу екипу која се подудара музички са мном, него малу екипу која иде на свирке, а не у класичне изласке). А није да сам знао мало људи. Наравно, не мислим на ''е људи дошо продиџи, продај намештај да идемо'' евентове, већ на оно, ''е, имају кебра и другари на демији''.
Е, онда када се ти одузму (они што и овако и онако неће нигде), онда остају клинци са постерима бендова, мали субкултурци и томе слично. Е, кад они престану да иду, онда треба то перципирати. ''активно бивање у музици'' је ипак неки прилично ужи и ређи трип, можда људи који су у томе истрипују са перцепцијом јер су се постепено и спонтано окружили истим таквим људима, па имају трип ''брате, девет од десет мојих ортака иде на свирке''. И као таквог га треба посматрати са тим у виду.
Да је тема ''клинци се не мувају међусобно'', то би већ била друга прича, јер тај трип је фундаменталан и постоји у било ком окружењу као биолошка константа.
Сад, ја не знам у ком ти је фазону ћерка, нисам сконтао из твог поста, можда она заправо спада у ове клинце који активно прате све то и цимају се, па те је изненадило што ти који се ложе, се заправо не ложе. У том случају, слободно игнориши цео мој пост:)
И не само да су ветерани били на сцени, махом су и у публици били половњаци из моје ере
Ја сам ово приметио само на бендовима који су ''били млади кад сам ја био млад''. Рецимо, изблејим на саншајну и извалим да блејим са гомилом ликова и риба од 30+ година, од којих половина има дете од три године на раменима:) Од клинаца релативно мали број ентузијаста репера и понеки ''вјерни ха це металци'' који вероватно ревносно пиче на све што има џитру у себи:)
Међутим, кад сам пре неколико година био на оним индиго триповима што су били на калишу, са својих четврт века сам био у просеку десет година старији од 99% људи тамо, скоро па ме срамота уватила.
На Мјузу и Кејву (исто било релативно скоро) је било баш шаролико, било је свих генерација.