Moj pokusaj

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

ZigiZelig

Moj pokusaj

Post by ZigiZelig » 04 Aug 2010, 19:18

Evo jedne moje stvarcice koja u odnosu na ostale ima iole pristojnu produkciju. Uradjeno pre 2 godine, iz ovog ugla mi se i manje svidja nego iz tadasnjeg, ali sta cu. Rastemo, rastemo :) Ima malo falsa na pocetku, jebiga, pio sam noc pre snimanja 8) . Svaka kritika dobrodosla!

Elem, evo link, nadam se da ovo radi....
http://www.box.net/shared/am4ye1kcvi

ZigiZelig

Re: Moj pokusaj

Post by ZigiZelig » 28 Aug 2010, 14:49

Ajde, bar me napljujte nesto :)

Mrav

Post by Mrav » 28 Aug 2010, 15:54

Pa subota je, moraju i pljuvachi malo da odmore :XD:

Elem, ajde kad si trazio. Meni je pocetak malo slabiji, nastavak (kad se stvar pojaca) neocekivano dobar u odnosu na pocetak, do toga ocekivao sam neku vlada georgijev zhlj stvar. Produkcija sve je to ok.

Moj savet bi bio za ubuduce, manje se ugledaj na domace muzicare :D . Ustvari nemoj ni na koga da se ugledas, cini mi se da imas dobar potencijal za neki malo jaci rock, ja bih to iskoristio :)

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 28 Aug 2010, 16:51

K'o što Mrav reče, očekivao sam Vladu Georgijeva na početku, ali kasnije je ispalo mnogo bolje nego očekivano.
Nije loše, čak mi se sviđa. :D
Ako imaš nešto novijeg datuma, slobodno okači. :)

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 28 Aug 2010, 17:51

E hvala ljudi, hvala. Hm...ova stvar je inace trebalo da zvuci daleko tvrdje od ovoga, ali me je producent ubedio da radi ovako jer sam hteo da stvar malo forsiram na radiju. E sad, finalni proizvod mi se cudno doimao jer nikad nisam zeleo da pravim muziku ovog tipa, ali, kao sto majka voli retardirano dete, vremenom se i meni ovo svidelo. Mada danas kad bih radio ovu stvar opet, zesce bih naprzio. Jeste uvod fensi, slazem se.
Sto se tice drugih stvari, imam tone akusticnih snimaka autorskih stvari u home production (citaj mikrofon od 200 din) + malo S Forge, ali, okacicu nesto, kad stignem, cisto da cujete.

Mrav

Post by Mrav » 29 Aug 2010, 10:29

Eto vidis, sta zna producent! Samo ti przi i ako te producent pita, ti reci rekao mi Mrav da je bolje ovako :P

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Aug 2010, 11:17

Zigi, ovo na trenutke meni lici na bizaran muzicki susret cestitog Knjaza i Milana Mladenovica (ali si razjasnio sa ovom pricom o uticaju prducenta). Meni je, recimo, harma zanimljivija u strofi, steta sto nije ispracena boljom melodijom, ali je refren bolje otpevan. Bridge i refren nekako imaju predvidljiv harmonijsko-melodijski sled.

Ocekujemo akusticne snimke, verujem da ce to biti autenticnije. :ziveli:

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 29 Aug 2010, 15:43

Pa dobro... Ima logike to sto kazete, hocu reci, slazem se. Elem, evo dve akusticne, jedna i sa tarabukom i nekim nesrecno skrpljenim basom, a druga suva gitara. Dakle: Molitva - http://www.box.net/shared/hngyzk1kkk

i Budala - http://www.box.net/shared/djv9hfk6ez

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 29 Aug 2010, 16:06

Zeznuo sam link za Budalu, evo novi
http://www.box.net/shared/czailbz2ml

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 20 Sep 2010, 22:39

Ajde bre, bacite neki hejt malo, ozbiljno :D

ness

Post by ness » 20 Sep 2010, 23:01

Kada sam cuo "Molitvu" pomislio sam da Djule Van Gog peva :mrgreen: .
Ova "Budala" mi se vise svidja.Dobar je ritam. :ziveli:

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 20 Sep 2010, 23:11

Sam sebe do daske iritiram zbog "beeeeogradskog" naglaska u pesmama, mislim da mi je to od previse EKV-a i Block Out-a. Dosta mi je ljudi reklo da lici kad pevam na Van Gogh, ne znam da li je to kompliment ili pokuda. Kako od koga, valjda.

kide

Post by kide » 20 Sep 2010, 23:45

ZigiZelig wrote:Sam sebe do daske iritiram zbog "beeeeogradskog" naglaska u pesmama, mislim da mi je to od previse EKV-a i Block Out-a. Dosta mi je ljudi reklo da lici kad pevam na Van Gogh, ne znam da li je to kompliment ili pokuda. Kako od koga, valjda.
čekaj jbga što te to iritira, taj naglasak ne znači da se foliraš nego malo rastezeš slogove da bi tekst zvučao pevljivije. zamisli kako bi zvučali tekstovi Brejkersa da Cane ne oteže i da koristi pravilni ispeglani akcenat.
pevaj po osećaju, kako ti najbolje leži, ako je to sa akcentom šta ima veze.
stvari nisam još preslušo a oću, privuko si mi pažnju na diskusiji dole kod Uličnog, inteligentan si momak i duhovit definitvno.

karton

Post by karton » 21 Sep 2010, 15:00

Zigi, odlicne su ti stvari!
jednom sam preslusao za sad i nisam se koncentrisao n text, vec na opste stanje...dobar ti je glas...i vise od toga, ali uopste me ne podseca na EKV, pre bih rekao Miladin Shobicj(narocito Budala) ili Babe...mada ne po nacinju pevanja, na sta si ti verovatno mislio, nego - taj stil, otprilike...mada mozda ova Molitva malo vuce i na Ekv...
Mogu ti reci, ako ti to ista znaci, da su mi se ove tvoje stvari JEDINE dopale od svih autorskih sa foruma, mislim - koje sam ja chuo(mada, priznajem, nisam ih mnogo chuo)...nekako - imaju neku svezinu koju kod ostalih ne chujem.
da li si ti sve odsvirao/otpevao/napisao textove?

ZigiZelig

Post by ZigiZelig » 21 Sep 2010, 16:17

E pa super sto vam se svidja. Mislim, koliko tu ima i da se cuje, stvari su bas ogoljene, "bez ista", samo malo normalizovani i jos probija na sve strane ali cisto da ih zapisem nekako da mozda nekad snimim. Ima toga bas dosta, evo na primer ovo, kratko je ali, evo:
http://www.box.net/shared/mmpbr0kmnk
Ili ova na engleskom, lici uvod na Corbu, znam, ali, bas mi se tako svidja :D
http://www.box.net/shared/ggesekocsv

@ Karton,
ja svirao, pevao i napisao

Post Reply