slow melodic jazz

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

petrucci
MF veteran

slow melodic jazz

Post by petrucci » 06 Feb 2011, 21:36

Uzivajte! ;)

vertigo_beat

Re: slow melodic jazz

Post by vertigo_beat » 06 Feb 2011, 22:03

Odlilno zvuči! I svirka, a bogami i ton.

Promeniću mišljenje o Artcore ibanezovoj seriji.

Koristiš li flatwound žice?

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 06 Feb 2011, 22:08

Najs... Posebno mi se svidjaju Wes Montgomery fore. Lep ton, koja je ovo gitara? Jel ima neka duza stvar da se cuje?

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 06 Feb 2011, 22:12

vertigo_beat wrote:Odlilno zvuči! I svirka, a bogami i ton.

Promeniću mišljenje o Artcore ibanezovoj seriji.

Koristiš li flatwound žice?
Tenks! :)
Koristim obicne zice Dajdario. Ne znam sta da ti kazem za Artcore seriju, dobar ton, ali je jako tiha.

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 06 Feb 2011, 22:17

Rax13 wrote:Najs... Posebno mi se svidjaju Wes Montgomery fore. Lep ton, koja je ovo gitara? Jel ima neka duza stvar da se cuje?
Hvala! :)
Ovo je Ibanez artcore gitara. Zapravo iako je jako zgodna za sviranje, ton je problematican. Da li su magneti slabi, nemam pojma, ali ton je jako tih. Na svirkama stalno imam problema, moram da se odvrnem na mikseti skoro do daske, nista se ne cuje. A uz to idu razni cudni sumovi, zeznuto. Ton jeste lep, hollow body sta reci, ali jako je tiha, ne znam da li magneti treba da se poprave, zamene.

Imas sve moje zapise na youtube.com/fleshmob

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 06 Feb 2011, 22:43

Hvala. AF75? Cudno to za glasnocu... Kakav ti je setup na svirkama?

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 06 Feb 2011, 22:53

AFS75. Do skoro sam isao direktno u miksetu, sad sam kupio lin6epocketexpress, cisto da pojaca malo. Pojaca, ali ne bas mnogo. Opet mora na mikseti/pojacalo da se odvrne, a to cini mi se dovodi do nekih zujanja i sl. Definitivno je do magneta, moracu da menjam.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 06 Feb 2011, 23:50

Kako se ponasa sa pojacalom?

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 07 Feb 2011, 00:07

gitaru sam polovnu kupio od druga pre 5 godina. A on je kupio polovnu pre 2 godine od nekog lika. Racunaj 7+ godina. Evo, zadnju svirku sam bas imao na pojacalu u Blue Moon-u. Ista prica. Pojacao sam sam se, medjutim javila se blaga distorzija. Svirka je ok prosla, lepo je zvucalo, ali opet nije to taj zvug totalno je izoblicen(koristio sam jazz preset). Kad utisam, zvuk je dobar. Kad sviram ovako neke jam session gde nema bubnjeva, sve je super, ali kad su zive svirke....ne.
Evo sad sam nasao neki youtube tutorial, kako se otvaraju humbackeri, pa cu da proverim da se nesto nije otkacilo bem li ga.

Sta kazes na ovo da stavim?:
Image

Ima kod nas da se kupi, 100-200 evra.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 07 Feb 2011, 00:41

Ako je tranzistorskko pojacalo ne bi trebalo da distorzira pri vecem voljumu, kod lampasa je drugacija situacija, svaki "clean" lampas ce preko 5-6 poceti da distorzira (zavisi naravno od magneta, gitare, efekata...). Kad proveravas lem, otvaras poklopac iza gitare ili pickguard (u ovom slucaju poklopac iza) i gledas da li se neka zica nije otkacila i da li se neke zice nisu spojile. Moze vrlo lako da se desi da nije do gitare, ako imas mogucnosti ponesi i neku sigurno ispravnu gitaru na svirku pa vidi sta se desava, moze da zeza pojacalo, mikseta, procesor, itd...

Ne bih ti preporucio EMG za hollowbody, pogotovo ne za jazz svirku. Ako vec planiras da menjas magnete onda idi na Semour Duncan, Gibson ili Dimarzio... Kakav zvuk hoces? Tamniji, svetliji? Vise autputa, manje?

dule

Post by dule » 07 Feb 2011, 03:53

petrucci wrote: Uzivajte! ;)
uzivasmo :D

i snimi nesto da traje 20 minuta da uzivam ko covek :D

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 07 Feb 2011, 07:04

Rax13 wrote:Ako je tranzistorskko pojacalo ne bi trebalo da distorzira pri vecem voljumu, kod lampasa je drugacija situacija, svaki "clean" lampas ce preko 5-6 poceti da distorzira (zavisi naravno od magneta, gitare, efekata...). Kad proveravas lem, otvaras poklopac iza gitare ili pickguard (u ovom slucaju poklopac iza) i gledas da li se neka zica nije otkacila i da li se neke zice nisu spojile. Moze vrlo lako da se desi da nije do gitare, ako imas mogucnosti ponesi i neku sigurno ispravnu gitaru na svirku pa vidi sta se desava, moze da zeza pojacalo, mikseta, procesor, itd...

Ne bih ti preporucio EMG za hollowbody, pogotovo ne za jazz svirku. Ako vec planiras da menjas magnete onda idi na Semour Duncan, Gibson ili Dimarzio... Kakav zvuk hoces? Tamniji, svetliji? Vise autputa, manje?
Ne bi rekao da je do pojacala.
E sad, sto se zvuka tice, zelim obican zvuk nista posebno, nikakve karefeke.
E, obrati sad paznju na oktave u 00:30 u videu, zar ti se ne cini da malo krci?

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 07 Feb 2011, 18:23

Evo, ja sam na moj Epiphone Emperor Joe Pass II stavio u neck poziciji - Gibson PAF57 Classic Plus (ovo poslednje "Plus" mi je greska, previse hot magnet za neck, ali sta je tu je) + flatwound Thomastik zice 0.12. I moje misljenje je da ne treba stavljati EM magnete na ovakve gitare.

Moji snimak sa Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=0M5ndAGO ... er&list=UL

Unapred se izvinjavam onima koji su ovo slusali na nekim drugom postu.

petrucci
MF veteran

Post by petrucci » 07 Feb 2011, 19:10

Super svirka, i odlicno zvuci gitara. Od ove gitare ni ne mozes ocekivati da zakaze. Izgleda da je debljina zica presudna za jazz ton.
Da li mi se cini ili i Bireli ima istu gitaru! :)?

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 07 Feb 2011, 21:58

Bireli Lgrene , koliko vidim, po netu svira Gibson L5 i jos neke takve archtopove od cije se cene zavrti coveku u glavi.

Ovo moje je korejska bizuterija.

Evo jedan informativan sajt koji govori uopste o tome kako dobiti jazz ton. http://www.jazzguitarfaq.com/FAQ00037.htm

Post Reply