Telefaks (post-rock Novi Sad)
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
Telefaks (post-rock Novi Sad)
Evo da se i ja predstavim, sa svirke od nedelje u CK13 NS:
telefaks - the pit
http://www.vimeo.com/22814673
telefaks - 26 yet nothing
http://www.vimeo.com/22816347
telefaks - the pit
http://www.vimeo.com/22814673
telefaks - 26 yet nothing
http://www.vimeo.com/22816347
- Hotstepper
Re: Telefaks (post-rock Novi Sad)
meni jako lichi na ovo
a drugi clip ne mogu da otvorim... private.

a drugi clip ne mogu da otvorim... private.
U pozitivnom smislu nadam se 
a sto se tice drugog klipa, doslo je do nekih problema, bice kasnije verovatno...
Hvala.

a sto se tice drugog klipa, doslo je do nekih problema, bice kasnije verovatno...

Hvala.
-
a sto volite te projektore vi postrokeri 

e, lepo bome baš odista premda zaista iskreno full extra
Kao prvo, drago mi je da vidim da si sastavio ekipu, i da ste se međusobno prepoznali stilski, to je samo po sebi poveliki uspeh.
Sve je skockano kako treba, zvuk je na mestu. Međutim, moram da primetim da bi možda bilo bolje da je svirka sa očiglednim post-rock uticajem, a da je zapravo malo iskoračila van okvira žanra. Ja volim post-rock, volim taj na prvi pogled jednostavan, a slojevit zvuk, ne smeta mi repetitivnost, volim da čujem muziku koja je ambijentalna, a nije muzika za lift. Međutim, uporedio bih post-rock sa kubizmom. Kada se pojavio, kubizam je bio svež, provokativan, i delovao je kao pravac koji daje mnogo prostora. I tako je delovao sve dok se nije umnožio broj stvaratelja koji slede pravac, a onda je nastao problem sa raspoznavanjem. Prepoznatljivost su stekli samo oni koji su pozajmili elemente stila, a li su otišli bar malo dalje. Post-rock ovakav kakav je može i treba da bude šasija, ali sada na to autori moraju da kače svašta, baš svašta, što različitije. U protivnom, kompletan pravac će da se uruši, samog sebe će da povuče u zaborav. Nastup vam je dobar, očigledan je rad, očigledni su izvori, i meni se u načelu dopada, rado bih došao na svirku. Samo mislim da će vam za trajanje biti potrebno i udaljavanje od žanra.
Sve je skockano kako treba, zvuk je na mestu. Međutim, moram da primetim da bi možda bilo bolje da je svirka sa očiglednim post-rock uticajem, a da je zapravo malo iskoračila van okvira žanra. Ja volim post-rock, volim taj na prvi pogled jednostavan, a slojevit zvuk, ne smeta mi repetitivnost, volim da čujem muziku koja je ambijentalna, a nije muzika za lift. Međutim, uporedio bih post-rock sa kubizmom. Kada se pojavio, kubizam je bio svež, provokativan, i delovao je kao pravac koji daje mnogo prostora. I tako je delovao sve dok se nije umnožio broj stvaratelja koji slede pravac, a onda je nastao problem sa raspoznavanjem. Prepoznatljivost su stekli samo oni koji su pozajmili elemente stila, a li su otišli bar malo dalje. Post-rock ovakav kakav je može i treba da bude šasija, ali sada na to autori moraju da kače svašta, baš svašta, što različitije. U protivnom, kompletan pravac će da se uruši, samog sebe će da povuče u zaborav. Nastup vam je dobar, očigledan je rad, očigledni su izvori, i meni se u načelu dopada, rado bih došao na svirku. Samo mislim da će vam za trajanje biti potrebno i udaljavanje od žanra.
nnkvocka wrote:e, lepo bome baš odista premda zaista iskreno full extra
@Kristijan e ja kad sam odusao od toga da trazim ekipu sa postrock, oni su nasli mene 
A sto se svega ostalog tice, apsolutno se slazem sa tobom od reci do reci, i mogu ti reci da je ovo nasa jedina tipicna tipicna post rock pesma, sa tamburanjem i top post rock dramaturgijom
al uostalom cuces, valjda ce uskoro biti okacene jos neke pesme pa javim 
Hvala!

A sto se svega ostalog tice, apsolutno se slazem sa tobom od reci do reci, i mogu ti reci da je ovo nasa jedina tipicna tipicna post rock pesma, sa tamburanjem i top post rock dramaturgijom

Hvala!
Odlično, drago mi je da to čujem. Eto, ja sam vrlo zainteresovan da čujem šta ste još radili.
Vau, ovo je super, uživancija, uredno sam vam lajkovao stranicu
! I kul je što imate samo 1 reč u imenu benda (za promenu). Samo bih ponovio ono što je već Kristijan pomenuo, kao neku konstruktivnu kritiku, da pokušate da se pronalazite malo više van ustaljenog zvuka žanra, jer postrock scena je postala izuzetno monotona u odnosu na svoje inovatore. Al dobro možda je to i stvar ukusa. Navratite u Beograd što pre. I samo napred.

Za sada mi se Histogram najviše dopada.
I mene potseca na God is an astronaut ali veoma lepo, u svakom slucaju.
Drago mi je da vidim da ljudi rade ovakvu muziku.
Samo napred i javite kad budete svirali negde.
Drago mi je da vidim da ljudi rade ovakvu muziku.
Samo napred i javite kad budete svirali negde.

- Hotstepper
Funkomat wrote: javite kad budete svirali negde.

Sad sam odslushao konachno 26 i josh nishta...
Sjajna stvar! Metnuo sam vam 1. koment i i ja sam 1. ljubilarni like..

Fino zvuchi,podrzavam ,samo napred!
Shta koristite od pedala? Kakav je ono Orange u desnom uglu?
Shta koristite od pedala? Kakav je ono Orange u desnom uglu?