Čovek sa Neptuna

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
JazZzavac

Čovek sa Neptuna

Post by JazZzavac » 09 Mar 2015, 03:05

Nisam nikad dobio bilo kakav feedback sem od prijatelja tako da bih voleo da čujem još neko mišljenje. U pitanju je nešto što bi se jako grubo moglo okarakterisati kao progresivni soft grandž :D Pesme su snimane u fruity-ju, sa opremom š-kategorije, sa jako malo producentskog iskustva i za jako malo vremena. Takođe ima nekih ritmičkih nesuglasica i falševa, ali zanima me šta mislite o idejama :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: Čovek sa Neptuna

Post by nemanjavelimirovic » 09 Mar 2015, 09:34

Kul skroz! Druga pesma mi je bolja, ali super fazon, samo nastavi, ovo moze biti jako interesantno da se snimi sa bendom i lepo isproducira.... :ziveli:

tommytigh77

Post by tommytigh77 » 09 Mar 2015, 16:17

:1:
I meni se više sviđa druga stvar. Ne sekiraj se oko produkcije, najbitnija je ideja. Kad to imaš, lako je sastaviti bend i snimiti dobro...

porcupine1

Post by porcupine1 » 11 Mar 2015, 01:07

bas po mom ukusu :ziveli: , podseca me na prog rock 70tih i vokal mi se dopada, odlicno

Varenika

Post by Varenika » 14 Mar 2015, 21:14

Svaka cast , veoma si talentovan! Ova muzika tvoja baca u neki trip a to je dobra stvar. evo ovu trecu stvar pustam treci put za redom :), solaza je vrh! out of space skroz, ko da nije s ove planete :)!! ko da je nastala pod uticajem odredjenih amina :)

zwelj

Post by zwelj » 15 Mar 2015, 01:10

Druga stvar je odlicna, uhvatio si taj neki 'meta-jezik muzike', "sadrzaj" na koji note referenciraju, sto je, po meni, najvaznije... a danas, na zalost, sve redji slucaj... i ne preteruj sa produkcijom, verujem da je taj, pomalo sirovi smek prog-a 70-tih, vrlo bitna komponenta...

JazZzavac

Post by JazZzavac » 15 Mar 2015, 15:04

E prvo hvala na savetima i lepim rečima. Što se tiče proga 70ih, pa provalili ste šta je okupiralo najdužu fazu u mom muzičkom sazrevanju. :D Imam na kanalu još sigurno 20ak psiho/prog instrumentala koje sam uspeo da "spakujem" u dva albuma koji mi je (duga priča) objavio neki francuz preko net label-a. Evo ih linkovi:
https://archive.org/details/siro341Wind ... ughForever
https://archive.org/details/siro544Wind ... Depression
Solaža je bila spontana, trudim se uglavnom da uhvatim momenat jer me smara da zalazim u matematiku pesme sem kada pravim ritam. I u ovoj pesmi je ispala super, ali to nije uvek slučaj. I generalno, mislim da je prog/psiho rok s kraja 60ih super stvar jer je od muzike koja je uglavnom bila ukalupljena kao nekakav šablon napravio muziku u kojoj možeš da radiš šta hoćeš. Ali isto tako mislim da tu stvari ne smeju da se završe i ne sme se ići u krajnosti (kao neki prog bendovi sredinom i krajem 70ih) i ne sme se udaljavati od suštine, a to je emocija. Pogotovu ne zbog nekih tehničkih egzibicija (što bi naš narod rekao kurčenja).
Uglavnom, pokušavam da spojim sve to. Da pomirim Bitlse i Nirvanu i da pomirim EKV i King Krimson. E sad, videćemo koliko ću biti uspešan u tome.
Hvala još jednom! :ziveli:

Post Reply