LAHOR iliti Latifundijski hor

Muzika, tekstovi, cover art i ostale kreacije.

Moderators: dejankuki, Trooper, muki17

Post Reply
Fox IV
Unretired

LAHOR iliti Latifundijski hor

Post by Fox IV » 17 Dec 2008, 22:32

...iliti kako GOMILU antisluhista naterati da zvuče bar malo dobro? :D
Elem... da biste malo bolje skapirali o čemu se ovde dođavola radi, prvo moram da vam ispričam priču o Latifundiji i njenim stanovnicima, sjajnoj bandi belosvetskih bitangi, Latifundijaca, njegovoj bahatosti Latifu Prkiju Prvom i njegovim vitezovima tvrdoga jezgra.

Kao što već pretpostavljate, radi se o ekipi koja se mnooooogo dobro provodi i koju krasi neverovatna količina pozitivne energije koju uspešno prenose na svakoga ko im se nađe u blizini. U principu, reč je o nekolicini ljudi koji su od vikendice Siniše Soldatovića (aka Veliki Latif Prki Prvi) u Ledincima napravili instituciju a kasnije i državu - Latifundiju koja ima svoj zakon, kodeks, uređenje, državljane i - himnu (o kojoj se ovde zapravo i radi). Još par informacija o Latifundiji i Latifunđanima: svake godine se organizuje Lemur (stands for: LEdinačke MUzičke Radosti) u prestonici Latifundije tj. na vikendici i svake godine biva sve više i više naroda (ove godine je bilo oko 500 duša) a sve počiva samo i isključivo na njihovom entuzijazmu i bez bilo kakvog finansijskog momenta (sve na festivalu je ili free of charge ili po nabavnoj ceni). Takođe su još poznate svetkovine poput Svetsko prvensto u pravljenju toplih sendviĆa gde učestvuju svi raspoloženi taGmiĆari :D, potom Heraoke (karaoke na heliumu - da,da, PRAVOM helijumu), proslava Latifundijske ravnodnevice, Mojito Party, Latifundijska likovna kolonija (gde Latifunđani stvaraju svojim rukama, blatom, bojama, kečapom i svim ostalim što im padne pod ruku, svoja mala umetnička dela koja se potom prodaju na aukciji uz pompezne najave i hvalospevea sva sredstva se upućuju u organizaciju sledećeg nekog eventa) i sve ostalo gde može dobro da se cuga i uživa. Čak postoji i klub američkog fudbala pod nazivom Latifundian Lemurs.

E sad... njihova himna je od samog početka bila Always Look On The Bright Side Of Life čuvenih Monty Pythonovaca. Ovog leta, neposredno pred Lemur Fest, kada sam prvi put upoznao Velikog Latifa lično, došli smo na ideju da snimo njihovu himnu ali u njihovom izvođenju. U startu sam osetio da će u studiju biti goooooolemog provoda i rešio da to pokušam da prenesem i na snimak. Ideja mi je bila da svakog od njih snimim pojedinačno kako peva celu pesmu a potom i sve zajedno (njih 14!) kako pevaju celu pesmu a onda sa tim da radim mix i izvlačim ono što mi se najviše svidi. Uradio sam i jednu staru, otrcanu foru... tzv. "sakriveni mikrofon" tj. snimao sam ih a da to nisu znali i to iskoristio kao neku vrstu podloge koja prožima celu pesmu a interne prozivke, zajebancije i sprdnje koja se dešavala za vreme snimanja namerno nisam izbacivao jer doprinose atmosferi.

Vrlo je oskudno mixano i vrlo malo manipulisano ali je zato baš (po meni) i dobro jer je prenešeno upravo onako kako je i bilo. Mnoooooogo smeha, mnooooogo odvala i sve to je trajalo celo popodne i celu noć uz mnoooooogo alkohola. Pesmu ste čuli a moram da spomenem da su slike sa snimanja još bolje al da bih ih okačio, moram da tražim blagoslov njegove bahatosti.
U januaru je planirano snimanje i celog albuma LAHOR-a tako da očekujte uskoro još od ovih mladih i perspektivnih umetnika.

P.S.: Kuriozitet je i taj što je ova izvedba ALways Look On The Bright Side of Life dobila dozvolu za reprodukciju i emitovanje od samih Pythonovaca uz njihove velike komplimente tako da je sve potpuno legalno.

Ah da.... evo i linka http://www.box.net/shared/ubm2sihu9s

Mogu vam reći da kad mi je dan onako smrdljiv i bezveze, dovoljno mi je da pustim ovo i pogledam slike pa da mi se razvuče osmeh na licu.

Post Reply