Mislim da world music nije zanr ili stil, to prosto znaci tradicionalana muzika raznih zemalja, uglavnom treceg sveta

Tako da ima raznih. Ja licno gotivim recimo brazilsku muziku, nesto malo indijsku, i balkansku(Rumunija, Bugarska).
Recimo ima jedan bend iz Rumunije, Taraf d Haidouks, neverovatno su popularni, dobijali su razna priznanja itd, a sviraju bas ono.... "klasicnu" Rumusku muziku, razna kola, George Zamfirove kompozicije itd. Gledao sam jedan dokumentarac o njima, i iznenadilo me je to da oni nisu spontano nastali, nego su neki likovi iz velike francuske muzicke kuce bukvalno napravili taj bend. U fazonu, "E, ajde da sastavimo jedan takav i takav bend, koji ce da svira to i to, da skupimo muzicare, i snimamo albume. I bukvalno su otisli u jedno selo Clejani, skupili loklane muzicare, koji vrhunski sviraju, i napravili bend. Ima ih 10-ak, 2 harmonike, 2 duvacka instrumetna, 2 violine, trube, kontrabas, svasta. I bas rasturaju. Isto je i sa bendom Balkan horses, gde je Vlatko svirao. Taj neki lik iz te i te izdavacke kuce dobije je zadatak da napravi projekat, iscimao ljude iz raznih krajeva Balkana, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Bugarske Grcke, i to je to.
Tako da, world music postaje neverovatno popularan, izgleda cak i profitabilan...
Najbolja "world" muzika dolazi iz najsiromasnijih zemalja, Afrika, Brazil, Indija... A izgleda se Ameri najvise loze na to...