Хммм... Најс топик, Ренди.
Ал' мислим да ће (као и у теми са 10 омиљених албума) бити више албума, тј. чекпоинтова.
Све је почело тако што је мој буразер пребацио на свој мобилни Метлицу и песму Unforgiven II, временом сам се наложио на метал и набавио све албуме већих метал бендова од свог другара из школе. Наравученије, све је почело Метлицом, али не баш неким јединственим албумом, било је ту свега и свачега, у почетку ми се највише свиђао Црни Албум, па нек' буде тај албум пресудан.
После неког времена од другог другара сам набавио Корнов Грејтст Хитс, то је био тренутак када сам почео да слушам алтернативни/њу (тзв. клинчадијски

) метал, убрзо се Корну прикључио и Систем оф а Даун са истоименим албумом, а, богме, и Токсиситијем.

Да, КоРн и Систем још увек јебу кеву.
Затим је на ред дошао један од великана треш метала, а пошто је Метлица очито сморила после извесног времена, знате ко је био на реду - риђокоси 'ришћанин.

Шес' месеци активног слушања - само и само Мегађед.
Затим тренутак када сам заволео Гадсмек и схватио да су визуелно-вокално (а помало и инструментално) рип-оф Алис Ин Чејнса. Ипак их још увек слушам и волЕм.

Онда моменат који би требало да има свако коме је стало до слушања квалитетне музике, јесте онај тренутак када пажљиво преслушате све Тулове албуме, небитно свидели вам се или не.

Мени се свидели.
Преломни тренутак да почнем са слушањем бруталније ствари била је Сталкерова препорука за Синик и њи'ов Трејсд Ин Ер.
Иако не превише брутални, барем не на поменутом албуму, Синик (а и сам Сталкер) ме је навео да послушам и упознам се са тврђим звуком и један је (су) од главних криваца што данас слушам технички смрт метал.

Ето то је то за сад, нисам знао да ли да урачунам и Гоџира-Мешуга и Прај-Џеви Сабатај-Консекрејшн чекпоинт, али то би можда било превише, а и време ми је да спавам.
P.S. Ренди, 'ладно си од АЦеДеЦе стигао до Гоџире и Мешуге - лолчина.