Tekstopisac i gitarista koji je imao ogroman uticaj na Džimija Pejdža i Roberta Planta (po njihovom svedočenju), čovek kome je Cepelin posvetio pesmu (Hats Off to (Roy) Harper), čovek koji je ludo otpevao Have a Cigar na Flojdovom albumu Wish You Were Here, muzičar o kome je Jan Anderson rekao da je jedan od muzičara koji su svojim tekstovima i muzikom jako uticali na njega.
Posle strašno dugačke pauze (20-30 godina, ne znam tačno) Roj Harper je snimio album .... i to kakav.
Dilan može samo da mu zavidi na tekstu, glasu, gitarskoj izvedbi... samo toliko.
Sinoć mi drugar iz Londona reče da je bio optuživan zbog "druženja" sa dvanaestogodišnjom devojčicom. Ne znam da li je bio u tvorza zbog toga i da je to uzrok odsustvovanja sa scene. U svakom slučaju razočarao me u tom pogledu.
Nije bas tako duga "pauza" , zadnji studijski album je bio 2000te, sto za covjeka od 70 godina i nije tako strasno a i u medjuvremenu je nastupao, izdavao live i kompilacije itd , ali svakako lijepa vijest.
Btw, vidjeh sad da je na albumu uveliko svirao i saradjivao JOnathan Wilson, neko na koga treba obratiti paznju sledecih godina: