Za sada me zanima samo sta mislite o ovom oglasu, to jest, pojacalu? Saveti?
http://www.kupujemprodajem.com/FENDER-S ... -oglas.htm
Vec se neko vreme vrti , video sam i ponude od 500-700 eu cini mi se al je izgleda vlasnik odlucio da ne ide ispod 800eu.
Pitao sam ga preko maila par stvari
evo odgovora :Koji je tacno model u pitanju? Kad i gde je kupljen? Da li si ti prvi vlasnik? Kako\koliko cesto je korisceno pojacalo; sviranje kuci, povremene probesvirke, tezga dobar deo meseca?U kakvom je prostoru stajalo?
Da li je nesto menjano na njemu osim lampi ili prepravljano\popravljano? Koje su tacno lampe stavljene kao zamena ?
po serijskom broju , A 70277 i po ovom sajtu http://www.superchamp.dk/dating_fenders.htmZdravo, pojacalo imam 5-6 godina i za to vreme je koristeno samo u kuci. Nisam imao potrebe bilo sta da popravljam a na njemu je sve originalno (trafo, zvucnici). Lampe su promenjene pre 3 meseca , stavljene su 6L6 Uljanov i ECC83 Ei . Stavljene su nove lampe , uparene , namesten je Bias i pojacalo radi super. Radio je covek koji se time bavi a ne neki amater.
Pojacalo nisam nikada nikome davao na uslugu ili ga iznajmljivao a radilo je samo 4-5 sati mesecno u kucnim uslovima. Cuvano je u idealnim uslovima. Ostale detalje mozes da vidis na slikama , na sajtu. Ne znam tacno godiste ali mislim da se proizvodilo od 77 - 84. Na sajtu se vidi i broj pojacala pa mozes da proveravas sve sto te interesuje, od mene toliko.
Pozdrav
rekao bi da je `74.Jedini reissue super reverba za koji znam je `65...onda, ako ne gresim, ovo je jako staro pojacalo?
Super Reverb AB763, AB568, AA1069, AA270 (silverface)
A26000 to A29000 - 1967
A27000 to A35000 - 1968
A35000 to A45000 - 1969
A45000 to A49000 - 1970
A48000 to A54000 - 1971
A54000 to A59000 - 1972
A59000 to A66000 - 1973
A66000 to A77000 - 1974
A75000 to A78000 - 1975
A78000 to A80000 - 1976
evo jednog misljenja
Inace, trazim fender zvuk , onaj zvonkast kaching, itd bla bla'74 is right on the edge of when they started to use ultra-linear transformers. But, if it doesn't have a PULL-out master volume, you should be good, but it will have a master. I believe Fender started to put masters in at the end of 72 or 73. The ultra-linear versions are a pain, and would probably not be worth the trouble.
Its not TOO hard to convert to blackface specs, but IMO, it is needed. Very sterile sounding amps without some conversion. Some really dig the ultra-clean silverface tone, but I'm not one of them.

Osim toga, ne verujem da cu ikada imati potrebe za high-gainom i krdzdz metal zvukom.Najbitnije mi je da imam dovoljno clean headroom-a za manje svirke , prostor tipa zhica , 50tak ljudi [ nemam neke velike rock star snove lol

Bila je neka mala sansa da mi se ponudi twin reverb za 300-400eu koji treba da se servisira al i da sam mogao kupiti... pretesko je i mislim da ima mnogo vise snage nego sto mi treba.Ne bi da lomim ledja bas jako puno a zelim da imam prilike da odvrnem pojacalo a da mi ne prokrvare ushi.iz mog skromnog iskustva a i sudeci po misljenjima nekih drugih ljudi koji sviraju svakakva pojacala, "moras mu ga dati" da se dobije "taj" zvuk

Ono za cega pojacalo ne mora biti idealno je za sviranje ulaska u harem unazad

Sto se tice para, ne bi stvarno da dajem vise od 800eu sve ukupno za pojacalo u odlicnom stanju sto se tice svega osim kozmetike.
spamujte.