Kupovina lampaškog pojačala (Fender Super Reverb, itd.)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nenadnenad

Kupovina lampaškog pojačala (Fender Super Reverb, itd.)

Post by nenadnenad » 27 May 2009, 01:21

Mislim da je polako doslo vreme da razmisljam o pojki.

Za sada me zanima samo sta mislite o ovom oglasu, to jest, pojacalu? Saveti?

http://www.kupujemprodajem.com/FENDER-S ... -oglas.htm

Vec se neko vreme vrti , video sam i ponude od 500-700 eu cini mi se al je izgleda vlasnik odlucio da ne ide ispod 800eu.

Pitao sam ga preko maila par stvari
Koji je tacno model u pitanju? Kad i gde je kupljen? Da li si ti prvi vlasnik? Kako\koliko cesto je korisceno pojacalo; sviranje kuci, povremene probesvirke, tezga dobar deo meseca?U kakvom je prostoru stajalo?
Da li je nesto menjano na njemu osim lampi ili prepravljano\popravljano? Koje su tacno lampe stavljene kao zamena ?
evo odgovora :
Zdravo, pojacalo imam 5-6 godina i za to vreme je koristeno samo u kuci. Nisam imao potrebe bilo sta da popravljam a na njemu je sve originalno (trafo, zvucnici). Lampe su promenjene pre 3 meseca , stavljene su 6L6 Uljanov i ECC83 Ei . Stavljene su nove lampe , uparene , namesten je Bias i pojacalo radi super. Radio je covek koji se time bavi a ne neki amater.
Pojacalo nisam nikada nikome davao na uslugu ili ga iznajmljivao a radilo je samo 4-5 sati mesecno u kucnim uslovima. Cuvano je u idealnim uslovima. Ostale detalje mozes da vidis na slikama , na sajtu. Ne znam tacno godiste ali mislim da se proizvodilo od 77 - 84. Na sajtu se vidi i broj pojacala pa mozes da proveravas sve sto te interesuje, od mene toliko.
Pozdrav
po serijskom broju , A 70277 i po ovom sajtu http://www.superchamp.dk/dating_fenders.htm
rekao bi da je `74.Jedini reissue super reverba za koji znam je `65...onda, ako ne gresim, ovo je jako staro pojacalo?

Super Reverb AB763, AB568, AA1069, AA270 (silverface)
A26000 to A29000 - 1967
A27000 to A35000 - 1968
A35000 to A45000 - 1969
A45000 to A49000 - 1970
A48000 to A54000 - 1971
A54000 to A59000 - 1972
A59000 to A66000 - 1973
A66000 to A77000 - 1974
A75000 to A78000 - 1975
A78000 to A80000 - 1976

evo jednog misljenja
'74 is right on the edge of when they started to use ultra-linear transformers. But, if it doesn't have a PULL-out master volume, you should be good, but it will have a master. I believe Fender started to put masters in at the end of 72 or 73. The ultra-linear versions are a pain, and would probably not be worth the trouble.

Its not TOO hard to convert to blackface specs, but IMO, it is needed. Very sterile sounding amps without some conversion. Some really dig the ultra-clean silverface tone, but I'm not one of them.
Inace, trazim fender zvuk , onaj zvonkast kaching, itd bla bla :mrgreen: koji se cuje recimo u ovom clipu

Osim toga, ne verujem da cu ikada imati potrebe za high-gainom i krdzdz metal zvukom.Najbitnije mi je da imam dovoljno clean headroom-a za manje svirke , prostor tipa zhica , 50tak ljudi [ nemam neke velike rock star snove lol :mrgreen: ] i sto se tice overdrive-a svidja mi se otpanjen super reverb i taj neki blagi overdrive il sta vec...ako i budem hteo nesto vise, mogu kupiti pedalu.

Bila je neka mala sansa da mi se ponudi twin reverb za 300-400eu koji treba da se servisira al i da sam mogao kupiti... pretesko je i mislim da ima mnogo vise snage nego sto mi treba.Ne bi da lomim ledja bas jako puno a zelim da imam prilike da odvrnem pojacalo a da mi ne prokrvare ushi.iz mog skromnog iskustva a i sudeci po misljenjima nekih drugih ljudi koji sviraju svakakva pojacala, "moras mu ga dati" da se dobije "taj" zvuk :mrgreen:

Ono za cega pojacalo ne mora biti idealno je za sviranje ulaska u harem unazad :mrgreen:
Sto se tice para, ne bi stvarno da dajem vise od 800eu sve ukupno za pojacalo u odlicnom stanju sto se tice svega osim kozmetike.

spamujte.

Rocket Roll

Re: Kupovina lampaskog pojacala

Post by Rocket Roll » 27 May 2009, 01:32

nenadnenad wrote:...da mi se ponudi twin reverb za 300-400eu koji treba da se servisira al i da sam mogao kupiti... pretesko je i mislim da ima mnogo vise snage nego sto mi treba.Ne bi da lomim ledja bas jako puno a zelim da imam prilike da odvrnem pojacalo a da mi ne prokrvare ushi...
...pa si odlučio da uzmeš četiri desetke jer to štedi kičmu & svira na uvce, je li? :grummel_2: Pitaj smrt_co koliko je "lak" & "tih" njegov Super Reverb, mislim da će te baš obradovati :mrgreen:

Tufli

Re: Kupovina lampaškog pojačala (Fender Super Reverb, itd.)

Post by Tufli » 27 May 2009, 01:58

Proshle godine sam imao priliku da se njakam sa nekim Fender Bassman 10 ili 100 nesecjam se,kombo varijanta 4x10 (kao ovaj o kome razmishljash). Super je to pojachalo, ali za prenos je katastrofa. Skroz je nezgodno za noshenje, jako je veliko i teshko, Trebaju ti posluzioci za njega :mrgreen: Ali da, te 4 desetke super rade, pa se onda nekako napunish kada ga svirash taman poshto si se istroshio na ono shto si ga teglio :wink: Za svirke za 50-tak ljudi ti je sasvim dovoljan i lampash sa jednom 12' . Imam lichnog iskustva poshto svog Fender Blues Delixe-a sviram na probama 2.5 na probama a na svirkam na najvishe 4 i glasan sam jako, a ima do 12 :lol:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 27 May 2009, 02:31

zajebah se sto se tice tezine twin reverba, mislio sam da je tezi za 10tak kila od super-a
... i da sapuce i da bruji kao pali sicani slavuji :) dobro jako zvuci super reverb , mozda bi i zrtvovao muda za njega :mrgreen:

hopefully dolazim do Beograda kroz nedelju - dve pa cu se posavetovati sas Pecom sta, kako i kolko para.
cini mi se da se od fabrickih fendera samo uklapaju blues deluxe i hot rod deluxe u cenu i karakteristike.
hot rod deluxe cu probati sutra u lokalnom mitrosu ako ne budem radio i ako mi dushmani ..kh kh :mrgreen: mislim radnici dozvole.

@tufili - kakvu muziku svirate? kakav vam je bubnjar , teza , laksa ruka ? :mrgreen:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 27 May 2009, 08:33

Super Reverb je jedno od najboljih pojacala ikada napravljenih a narocito ta varijanta sa alnico zvucnicima! To je ono cemu sam tezio praveci moja pojacala (i nadam se uspeo). Jedina mana je velicina i tezina! To je definitivno pojacalo treba da stoji u kuci ili studiu i da se ne pomera! Treba ti poveci auto ili kombi za njega a od takvog transporta brzo se osteti!
S druge strane ako ti treba pojacalo da ti stoji u kuci i da prema njemu poredis sva druga pojacala to je prava stvar...
Ako je to ono sto zelis onda vredi svaku paru koju prodavac trazi (jedino ako nije unutra skrnavljeno)....sve se ostalo da popraviti, posebno zato sto se jako retko pojave u ponudi! Nije sve u parama... 100eur se przo pojede, popije i ode niz WC sholju, a pojacalo ti ostaje, to je mala cena da se plati da ne cekas sledecih 5-10god da se ponovo pojavi neki na prodaju.

smrt_co

Post by smrt_co » 27 May 2009, 13:26

Super Reverb ima taj "izdrzljivi" clean ton, zbog cega ga ne vole rock/metal gitaristi. Cak i sa pedalom ga je tesko naterati da zarezi. To zaista nije pojacalo za tvrdju svirku. Ali, sa druge strane, ima zaista vrhunski, prelepi clean! Topao zvuk koji vapi za single coil twang-om! Vibrato je solidan, zicani reverb zaista odlican. Samo gurnes Strata direktno i mozes da sviras ceo dan, ne treba ti nista vise. :)

Ako ti treba prljav zvuk, bolje je uzeti Marshall, Peavey ili nesto slicno, zavisno od tipa svirke, ali za clean je Super Reverb klasa za sebe.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 27 May 2009, 14:05

nenadnenad wrote:
evo jednog misljenja
'74 is right on the edge of when they started to use ultra-linear transformers. But, if it doesn't have a PULL-out master volume, you should be good, but it will have a master. I believe Fender started to put masters in at the end of 72 or 73. The ultra-linear versions are a pain, and would probably not be worth the trouble.

Its not TOO hard to convert to blackface specs, but IMO, it is needed. Very sterile sounding amps without some conversion. Some really dig the ultra-clean silverface tone, but I'm not one of them.
Na Super Reverbu, Master Volume i boost kontrola, zajedno sa tranzistorskim ispravljacem je dodata '75. Serijski broj ukazuje da je naprava iz '74. a ovako iz daljine i ne vidim tacno ali mogu da izbrojim potise i konfiguraciju. Znaci izgleda da je sve ok. Proveri uzivo ak omozes. Sasvim sigurno nije iz kasnijeg perioda. Imao bi pozadi i line out. Snaga je '75 povecana na 70w sa originalnih 40w do pre '75. Trebalo bi da peva. Kad se naravno zamene te lampe, bez obzira sto su nove. ECC83 napolje i kvalitetne 12AX7 unutra. Isto vazi za izlazne 6L6 laNpe. Neke NOS bi radile tu posao narednih 2-3 godine.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 28 May 2009, 19:14

Okej, idemo dalje.

Misljenja o silverface vibrolux reverbu?
U slucaju da nije prodat pa se preprodaje dalje - no , to cu proveriti kad dobijem odgovore na mail - ima dva primerka

viewtopic.php?f=31&t=8020
za ovaj se trazilo cini mi se 700eu

http://www.kupujemprodajem.com/Fender-v ... -oglas.htm
dok je ovaj 600eu

Drugacija su imena u pitanju i brojevi a cena u ranije postavljenom oglasu je veca, mada ne znam dal je obnavljan oglas na 'kupujem prodajem'.

35-40w , laksi je od twina i super reverba :mrgreen: jedini bed je sto VR sa kupujemprodajem oglasa nema original zvucnike, oxford \ cts, nego celestion tube 10.Ako sam dobro skontao kojekakve recenzije na netu , trebalo bi da se moze zamastiti al da prvo treba produbiti dobro ushi.Pretpostavljam da ima dovoljno clean headrooma za moje potrebe?

U slucaju da treba menjati lampe ili raditi cap job, kolko para da racunam da ce trebati za to ako zelim neki bolji kvalitet?
To jest, dal mogu spustati cenu pojacalu na osnovu toga?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 May 2009, 19:18

nenadnenad wrote: U slucaju da treba menjati lampe ili raditi cap job, kolko para da racunam da ce trebati za to ako zelim neki bolji kvalitet?
Kvalitet = nema gornje granice. Cena komponenata koje treba promeniti (podnožja za lampe, komplet elektrolita, možda potenciometri) + 30-50% majstoru za ruke.
nenadnenad wrote:To jest, dal mogu spustati cenu pojacalu na osnovu toga?
Možeš da probaš, ali nismo mi takva zemlja - prodavac uvek tvrdi kako njegova roba radi besprekorno i nikakav joj servis nije potreban :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2009, 01:09

Ako sve radi kako valja, meni se vise doima onaj Super Reverb. Izgleda ocuvan. Jos da ima Jensenove zvucnike, eh.

Sava

Post by Sava » 29 May 2009, 09:59

nenadnenad wrote:Okej, idemo dalje.
Misljenja o silverface vibrolux reverbu?

U slucaju da nije prodat pa se preprodaje dalje - no , to cu proveriti kad dobijem odgovore na mail - ima dva primerka

viewtopic.php?f=31&t=8020
za ovaj se trazilo cini mi se 700eu

http://www.kupujemprodajem.com/Fender-v ... -oglas.htm
Mišljenje o Vibroluxu? Samo oživi SRV-a pa ga pitaj, to ti je to. Fenomenalno pojačalo, nije ni preteško za nošenje. Jednostavno rečeno jedno od najupotrebljivijih pojačala.

Za mene lično Super Reverb je broj 1 od Fendera, ali i ostali modeli tih godišta su tu negde, zavisi od namene.

O ovom prvom komadu Vibroluxa ne znam ništa, a ovaj drugi koliko znam nije više na prodaju. Čovek će da stavi originalne zvučnike (o tome što pominješ oxford \ cts zvučnike nemam pojma, na originalnima jednostavno piše Fender, a znam da im je zamena Jensen P10) i da promeni lampe što nije baš jeftino, ali će zato imati vrhunsko pojačalo. Inače, čovek je naručio nekog Carvina pa je hteo da proda Vibroluxa, a kada sam to pomenuo mom prijatelju koji ima Vibroluxa ovaj je to prokomentarisao ovako: "tek kada mu stigne Carvin shvatiće kakvu je grešku napravio"! Eto, Bojan je izgleda dovoljno pametan, a ti spor.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 29 May 2009, 10:46

http://www.ampwares.com/amp.asp?id=127

Inace je isto pojacalo u pitanju, tesko da ce se pojaviti dva vibroluxa u oglasima u ovoj drzavi. :mrgreen:

Bojan izgleda kao da je imao pare u pravo vreme i na pravom mestu :mrgreen: o tome se radi.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2009, 10:54

Carvin je ok. Veoma. Novija je to skola. Ali recimo Boogie, e to je vec cudo.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 29 May 2009, 10:59

Sava wrote:...Jensen P10...
Vis', da. Ti su bili prvi u stvari. Ne znam sad tacno, ali prvi. Ovaj Super Reverb je imao originalno te cetirputa des' simetricno postavljene Jensene. Pe-deset-rrr. P10R. Dobro si ti to skontao, kapa dole. Nego, treba im sad dohakati. Kad Jensen zvucnik vidis, ti drvo posadi. A drpi zvucnik ::ranting::.

Post Reply