Pitanje u vezi sa lampama...

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

sinisake
The original one

Re: Pitanje u vezi sa lampama...

Post by sinisake » 17 Jun 2009, 12:51

ness wrote:Kupi tranzistorca ! :mrgreen: :)
Dobra!

Eh, sretna vremena kad nisam ni primecivao razliku u zvuku izmedju lampe i trandze! ^^

(Zapravo, vise mi se svidjao zvuk tranzistora, priznajem, a Hohnera lampasa, svoje prvo pojacalo, prodao sam mangupima za 100 evra :grummel_2: :hide:. ))

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Jun 2009, 13:04

Funkomat wrote:Samo se vi zaje'avajte dok se ja tu nerviram. ::ranting::
E nema nervoze, ozbiljno. Bitno je da si kupio dobro pojačalo. Kako god okreneš ono je extra matoro i treba da se sređuje neko vreme, da bi ponovo radilo bez ikakvih problema sledećih 20 godina.
Pa ja sam, tek nakon nekih 10-tak godina, konačno sredio ovog mog Artiste-a da radi onako kako je radio po izlasku iz fabrike.
Ruku na srce, nisam se nešto žurio da ga sredim, jer nisam ni znao kako treba da radi taj model, ali sada je... :homer:
Tako da - malo po malo - i otklonićeš mu svaku sledeću komplikaciju, dok ne bude konačno to - to! :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 17 Jun 2009, 13:35

prodaj pojacalo meni pre nego sto sve crkne :mrgreen:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Jun 2009, 15:19

guv'nor wrote:
Funkomat wrote:Samo se vi zaje'avajte dok se ja tu nerviram. ::ranting::
E nema nervoze, ozbiljno. Bitno je da si kupio dobro pojačalo. Kako god okreneš ono je extra matoro i treba da se sređuje neko vreme, da bi ponovo radilo bez ikakvih problema sledećih 20 godina.
Pa ja sam, tek nakon nekih 10-tak godina, konačno sredio ovog mog Artiste-a da radi onako kako je radio po izlasku iz fabrike.
Ruku na srce, nisam se nešto žurio da ga sredim, jer nisam ni znao kako treba da radi taj model, ali sada je... :homer:
Tako da - malo po malo - i otklonićeš mu svaku sledeću komplikaciju, dok ne bude konačno to - to! :ziveli:
:ziveli:

Jesi cuo Sinisa? :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Jun 2009, 15:24

Nisam, procito sam. :mrgreen:
Pa to sam ti i ja reko. :ziveli:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Jun 2009, 17:24

Ako svetli malo više - svetli malo više, Bog s njom... Da se i oko toga nerviram (što mi lampe ne svetle ravnomerno), ne bih ni spavao :D

'Ajde i ja nekako, ali eto SSMCa - na njegovom DR103u svaka lampa vodi svoju politiku... slično i sa Nyarlathotepovom Pomorandžom... ma, ne sećam se da sam video lampaša kome sve lampe svetle "pod konac". Neka svetle, 'leba ne jedu :lol:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 17 Jun 2009, 18:27

Nije dobro kada se zacrveni anoda lampe, inace super si usliko pojavu! No, nije za sekiraciju, lako cemo je zameniti.
Jbg neke lampe u proizvodnji odstupe od zadatih parametara, pa se kasnije ispostavi da nisu u mogucnosti da tolerisu extremne uslove kao sto su u gitarskim pojacalima gde jako cesto rade na svom maximumu (ili preko) svojih mogucnosti!
(Zapravo, vise mi se svidjao zvuk tranzistora, priznajem, a Hohnera lampasa, svoje prvo pojacalo, prodao sam mangupima za 100 evra . ))
Mozda sam bas ja taj! Kupio sam jedan Hohner Orgaphon 18 MH iz '65 u kompletu sa Bassmanom 135 i 412 kabinetom od nekog decka pre otprilike 2god.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jun 2009, 18:38

U principu ako ne smeta zvuku, ne bi trebalo mozda dirati a ona ako rikne, riknuce... :mrgreen: Meni se cini da na svim mojim pojacalima su ravnomerno svetlucale lampe, mada nikada se nisam neshto zagledao, moguce da je to neka normalna pojava...ko ce ga znati....

sinisake
The original one

Post by sinisake » 17 Jun 2009, 18:53

Hillybilly wrote:Nije dobro kada se zacrveni anoda lampe, inace super si usliko pojavu! No, nije za sekiraciju, lako cemo je zameniti.
Jbg neke lampe u proizvodnji odstupe od zadatih parametara, pa se kasnije ispostavi da nisu u mogucnosti da tolerisu extremne uslove kao sto su u gitarskim pojacalima gde jako cesto rade na svom maximumu (ili preko) svojih mogucnosti!
(Zapravo, vise mi se svidjao zvuk tranzistora, priznajem, a Hohnera lampasa, svoje prvo pojacalo, prodao sam mangupima za 100 evra . ))
Mozda sam bas ja taj! Kupio sam jedan Hohner Orgaphon 18 MH iz '65 u kompletu sa Bassmanom 135 i 412 kabinetom od nekog decka pre otprilike 2god.
Nije taj model bio...
Izgledalo je nekako ovako, 525 ulaza je imalo... :mrgreen:
Image

Krcalo je i distorziralo djavolski, ali verujem da su oni koji su ga kupili znali sta rade... :lol:
Da, pre vise od deset godina bejase to... :deda:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 17 Jun 2009, 20:26

Cool amp,
Ma sta fali ako ima 525 ulaza ::ranting:: :lol:

Post Reply