LANEY LG20R i shushtanje

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Wagorth
Ex Cane

LANEY LG20R i shushtanje

Post by Wagorth » 27 Jun 2009, 20:16

Gore pomenuto pojacalo, kabl za gitaru nije uboden u njega, znaci bez prikljucene gitare i kablova. Klin kanal pri odvrnutom
poteciometru do kraja daja jedva primeti shum i to mi je ok. Drajv kanal preko pola brunda zestoko, jedino sa kombinacijama gaina na 2-3 i volume 7-8, tj obrnuto
nema suma ,sve kombinacije izmedju, daju to prilicno jako brundanje. Gain i master za taj kanal preko 7-8 dobija se odvratno zujanje.
Reverb preko 3 isto zuji i to mnogo, na 7-8 i vise, uzasno mnogo.
Ovo je sve bez prikljucene gitare i kabla, normalno. Kad prikljucim gitaru stvar je ista, znaci nije problem u gitari. Sviram u kuci
i nije mi bitno da bude glasno tako da mi pojacalo zavrsava posao, ali kad ga otkinem malo jace sa varijantama podesavanja koje napisah iznad
cuje se to zujanje i brundanje.
Pitanje je sledece kolko je normalno da pojacalo sushti, tj da ima taj noise kad gitara nije ukljucena u njega. Znaci kad su potenciometri na 0 necuje se nista
kad krenem da pojacavam krece i da se cuje (ovo sve za drajv kanal). Isto i stvar sa reverbom koju sam opisao i koji je gotovo neupotrebljiv.
Jel ispravno ovo pojacalo?

shule

Re: LANEY LG20R i shushtanje

Post by shule » 28 Jun 2009, 15:14

Meni isto bas jako susti drive kanal, ali reverb ne. Verovatno su sva takva. Uzmi pedalu neku, pa vuci drive sa nje. Ja sam tako. :)

Wagorth
Ex Cane

Post by Wagorth » 28 Jun 2009, 21:23

Mm da, kad ubodem procesor ispred njega sve je ok, valjda elektronika ispegla sve te shumove. Pogotovu kad onda posle svega koknem
sluske u pojacalo, stras bozja... Al bez procesora i sa zvucnikom pojacala, sve preko pola jacine na drajv kanalu je neizdrzivo brundanje.
Inace ovako je ok, gitara-rp90-slusalice za nocnu zabavu skroz ok.
Al ono i kosta 80e za te pare nema ni kod babe a kamoli drugo nesto.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 29 Jun 2009, 01:06

, stras bozja...
aaahahahahha od kada nisam cuo ovaj izraz.... :XD: :XD: :XD: :XD:

Post Reply