Napajanje za DL4

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Undreamer

Napajanje za DL4

Post by Undreamer » 25 Sep 2009, 14:16

E ljudi, koje napajanje da furam za line6 dl4?
Pise na njemu 9v/1200mA ali takav adapter ne mogu da nadjem. :(
Hvala :D

Mafi

Re: Napajanje za DL4

Post by Mafi » 25 Sep 2009, 15:49

Moras naci takav adapter probaj, ok je 1. 2 volta gore dole to je opseg ali sve zavisi od snage 1200ma. Da li ce ga na manjoj uopste i pokrenuti.Probaj sam manjom amperazom slobodno ne mozes nista zeznuti ali gledaj da bude 9V

Undreamer

Post by Undreamer » 25 Sep 2009, 16:06

Moze 9v na 2A? :D

majtimika

Post by majtimika » 25 Sep 2009, 17:31

naravno

Undreamer

Post by Undreamer » 25 Sep 2009, 19:09

Hvala e :metal:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 13 Nov 2009, 16:32

Pošto imam ovu pedalu, a rock action-u sa foruma je crkla jedna zbog loše struje, i on i ja sada furamo na 3A sa trafoom, mogu da slikam kako to izgleda ako te zanima.

Undreamer

Post by Undreamer » 15 Nov 2009, 13:45

Napravio sam u Trafku trafo 9v, 2.2A i onda otisao do radio kluba da kupim kutiju i kablove, ali nisu imali odgovarajuce kablove za povezivanje (trafo-pedala)
pa sam trenutno odustao od cele price i furam na vartu :D

Ali ako nije frka mozes li da mi kazes gde da kupim onda ostale delove za trafo(kutiju i mogu u radio klubu ali taj kabl mi je frka)?

Hvala :)

rock action

Post by rock action » 15 Nov 2009, 19:45

ja sam uzeo u Akustiku.

to je prodavnica jedna mala preko puta Trece gimnazije... mislim da je Svetozara Markovica ali nisam siguran.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 15 Nov 2009, 23:37

Undreamer wrote:Napravio sam u Trafku trafo 9v, 2.2A i onda otisao do radio kluba da kupim kutiju i kablove, ali nisu imali odgovarajuce kablove za povezivanje (trafo-pedala)

Ali ako nije frka mozes li da mi kazes gde da kupim onda ostale delove za trafo(kutiju i mogu u radio klubu ali taj kabl mi je frka)?

Misliđ na daisy chain kabl?I treba struja da bude AC (pitam pošto kažeš da furaš na vartu a nisam čitao uputstva za pomenuti uređaj)?

Što ne bi napravio kabl?Mislim da u radio klubu ima jack ženski lumberg (tačnije ne znam jel' ima na stanju) http://www.kelco.rs/katalog/komponente. ... upweb=6395 :D

Undreamer

Post by Undreamer » 16 Nov 2009, 13:50

rock action wrote:ja sam uzeo u Akustiku.

to je prodavnica jedna mala preko puta Trece gimnazije... mislim da je Svetozara Markovica ali nisam siguran.
Hvala, pogledacu :)

ssmc wrote:
Undreamer wrote:Napravio sam u Trafku trafo 9v, 2.2A i onda otisao do radio kluba da kupim kutiju i kablove, ali nisu imali odgovarajuce kablove za povezivanje (trafo-pedala)

Misliđ na daisy chain kabl?I treba struja da bude AC (pitam pošto kažeš da furaš na vartu a nisam čitao uputstva za pomenuti uređaj)?

Što ne bi napravio kabl?Mislim da u radio klubu ima jack ženski lumberg (tačnije ne znam jel' ima na stanju) http://www.kelco.rs/katalog/komponente. ... upweb=6395 :D

Gle, aparat u sebi pravi od AC-DC koliko sam skontao :D tj. treba mu ulazna naizmenicna struja ako se fura na adapter(tj. trafo).
A moze i na baterije 9v, i sad njegove fabricke su zamrele veoma brzo pa sam skontao da je neisplativo koristiti baterije.E, a onda sam kupio alkalne, vartine i rade do jaja dugo.
U radio klubu nisu imali takav jack a ni kabl, pa onda nisam ni uzeo nikakvu kutiju niti kabl od struje do trafoa.

Elem, hvala vam u svakom slucaju, videcu u tom akustiku da nabavim sta treba sve :cao:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 16 Nov 2009, 17:46

Onda verovatno ima u sebi ispravljanje struje.No mislio sam da napraviš kutiju sa napajanjem.Uzmeš ženski deo,a kabl napraviš o dva muška dela.Mislim to zbog toga ako već imaš trafo iz trafka da ga valjano iskoristiš,daklem spakuješ trafo u kutiju nakačiš mu sekundare na taj ženski deo i onda kabl od napajanja do efekta.

Post Reply