Kakva se pojačala sviraju u zemlji Srbiji?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 29 Oct 2007, 19:30

Rocket Roll wrote: Pre nego izbije rat...

Evo i ja cu da apelujem, jos jednom.

Razumem da se nekom ne svidja neki deo opreme, uredjaj ili nesto trece... ali Nekome se BASsvidja taj deo opreme, uredjaj ili nesto trece.
Zato:

1. Nema potrebe da se odmah a-priori nesto proglasava najgorim, zato sto se vama ne svidja ili pak NAJBOLJIM zato sto posedujete tu spravu ili je to vasa zelja i izbor za sledecu kupovinu..
2. nije mnogo za napisati "po meni" ili "ja mislim" ili "moje iskustvo" sa tim i tim je takvo i takvo....
2a. ako nekog i mrzi da pise evo neka kopira iz clana 2.
3. Daj kazite RAZLOG zasto vam se ne svidja ili navedite CINJENICE.... samo bez zuci i rasprave. Nemojte odmah okarakterisati nesto kao "najgore na svetu" ili "the-best-buy" a pri tom niste ni naveli zasto.

Molim vas, ovo je MUZICKI forum i kao takav treba da se zasniva na
nasim iskustvima
Znanjem
da pomognemo drugima i
DA SE DRUZIMO!!!!!!

Ajmo malo da vodimo razgovor, a ne odmah da se svadjamo....

P.S. da ne bude da sam nekog "prozvao" evo uvrstio sam i sebe.

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 29 Oct 2007, 20:53

Hmmmm... video sam ovde par nelogičnosti...

Prvo: MESA i ENGL jeftini??? Gde to??? Hoću ja da kupim tamo gde je to jeftino! Uzimam odmah tuce i jednih i drugih.

Drugo: Fender pojačala skupa? Pa sad kako se uzme... imate recimo FM seriju koja je verovatno ubedljivo najjeftinija kombinacija glava+box i koja je poprilično popularna među gitaristima početnicima a radi poprilično dobro.

Recimo za razliku od kolege Rolla ja ne volim Fender pojačala ali moram da priznam da za svoju cifru FM serija radi odlično. Ne kažem da bih voleo da posedujem jedno (pre sam za MESA Boogie dual rectifier) ali bilo bi glupo ne priznati kada nešto radi zaista dobro.

Slažem se i sa Dejanom. Nemojte da se svađate. OK. Ja volim Sirovštinu u vidu Randalla i MESA Boogie-a i ne volim stvarno vintage zvuk (aludiram na Marshall i Fender) ali poštujem to da nekome takav zvuk odgovara isto kao što očekujem da taj neko poštuje to što ja volim takav zvuk kakv volim.

Dajte iskustvo i mišljenje na osnovu iskustva a ne puko dizanje pesnice u vis i izazivanje revolucije. Malo diplomatije nije nikad na odmet i garantujem da ćemo više profitirati sa znanjem ako se budemo držali argumenata i iskustvenih priča.

Peace.

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 29 Oct 2007, 21:28

Fox IV wrote:Hmmmm... video sam ovde par nelogičnosti...

Prvo: MESA i ENGL jeftini??? Gde to??? Hoću ja da kupim tamo gde je to jeftino! Uzimam odmah tuce i jednih i drugih.
Ok. Izgleda da niko nije primetio da sam bio sarkastican.
Fender i Marshall nisu skupi. Naprimer za 800-1000 eur mozes da kupis JCM900 glavu sa Marshall kutijom. Jeste da to nije mala suma novca, ali kolko kosta mesa dual rectifier glava?
Fender twin reverb combo moze da se nadje za 500-600 eur.
U odnosu cena - kvalitet to su "male pare".

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 29 Oct 2007, 21:30

Pih... a ja se taman ponadao da imaš nešto preko veze... več sam počeo da okrećem telefone dužnika i da krpim novce...

glider

Post by glider » 29 Oct 2007, 21:35

Fox IV wrote:
Drugo: Fender pojačala skupa? Pa sad kako se uzme... imate recimo FM seriju koja je verovatno ubedljivo najjeftinija kombinacija glava+box i koja je poprilično popularna među gitaristima početnicima a radi poprilično dobro.
da ali, kad ZELIS TAJ tube zvuk, FM-ovi su gluposti I jedini nacin su skuplji fenderi, za mene, 500 eura za Blues Junior je prilicno skupo za pojacalo (posto ne sviram live i nemam bas para). Ali, bio sam prilicno pogresan, zato sto twin je oko 1200 i to nije bas preskupo za to sto je to pojacalo.

Hm ko se svadja?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Oct 2007, 22:19

vg78 wrote:Fender twin reverb combo moze da se nadje za 500-600 eur.
U odnosu cena - kvalitet to su "male pare".
Čisto da potvrdim, nema novih a jeftinih Fendera - ako pričamo o onima što iznutra imaju "cevke". Deluxe Reverb (trenutni favorit po "cena - kvalitet" merilima) je 1 000 evra, Twin Reverb (mighty motha!) je 1 200 evra, Bassman '59 (4x10'') je 1 350 evra... i to u srećnijim krajevima.

O kvalitetu - nema rasprave. Pre bih se pouzdao u Fender iz 1965. nego u Marshall iz 2005. (Ne sumnjam da je Marshall iz 2005. pouzdan, ali sam siguran da je Fender iz 1965. daleko pouzdaniji.)

(Fox je već rekao sve što je potrebno - po Ustavu, svako ima pravo na slobodu izražavanja. Naše je da poštujemo svačiji zvuk.)

glider

Post by glider » 29 Oct 2007, 22:24

pa ovaj, razmisli, kad bih imao para, radije bih kupio twina jednom za svagda i koristio ga mnogo mnogo godina. Novi marshalli su definitivno glupost, nerviraju me, ta kompanija tretira sebe i svoja pojacala kao da su svetinje, jedino jeftinije je MG sto je malo govno, ali jos uvek, bolje je od mog pojacala.

vg78
MF veteran

Post by vg78 » 29 Oct 2007, 22:32

Rocket Roll wrote: Čisto da potvrdim, nema novih a jeftinih Fendera - ako pričamo o onima što iznutra imaju "cevke". Deluxe Reverb (trenutni favorit po "cena - kvalitet" merilima) je 1 000 evra, Twin Reverb (mighty motha!) je 1 200 evra, Bassman '59 (4x10'') je 1 350 evra... i to u srećnijim krajevima.
Pa rekoh MOZE da se nadje. :D

naprimer jedan moj prijatelj je kupio Vox AC30 Top boost JMI iz '70 u sasvim ispravnom stanju za 220 eur!!! :shock:

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 29 Oct 2007, 22:33

Ko mi kriv kad ne idem na najlon pijacu...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 29 Oct 2007, 22:44

Znam, meni je pobegao Bassman za 400 evra i jedan lampaški Ampeg za 250 evra.

To je zato što nikada nemam para :D

Jackson

Post by Jackson » 06 Nov 2007, 23:06

@Fox

Za ovo sto si napisao za RX, da nema dovoljno masti, mislio si na njegov drive kanal jel da? Cisto da se razumemo :)

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 07 Nov 2007, 01:08

Ne ne... mislio sam upravo na clean kanal. Drive kanale po pravilu ni ne gledam tj ni ne isprobavam ih. RX jednostavno nije mogao da "ispljune" ono što sam očekivao i u poređenju sa RH nije bio ni blizu (napominjem da je korišćen isti setup tj. ista gitara i podni efekat pri sviranju oba pojačala).

Post Reply