Grešiš i to debelo grešiš! Ovi o kojima ja govorim nisu Videni već ljudi koji poznaju originale bolje od svih nas zajedno, do detalja. Od takvih sam i naučio par fazona. Oni falsifikuju do detalja pa i certifikate kao što napisah ranije. Zar vam nije čudno otkud preko noći gomila nekih vrlo vrednih gitara u ponudi za cenu koju smo godinama unazad sanjali? I ne samo gitara. Čini mi se da jedino što nam ostaje da ako nam se sviđa kako neka gitara radi baš nas briga da li je original ili ne. Ali crv uvek radi...Haralampije wrote:Ma lako se provali sta je fuseraj,samo obratis paznju na detalje,ne moras biti ekspert...toliko vicni nisu,,a i toliko ima sajtova i slika po netu da mozes da se informises,da mi je stvarno smesno ako neko nasedne.
Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Preprodavci, kupci, polovna oprema, histerija
- The Mask AE
Ok, ja (veciti pesimista i covek koji u svom drustvu nosi nadimak "paranoja" (stvarno ne zezam se)) stvarno mislim da preterujete sad. Totalno mi se ne svidja u sta se ovaj forum pretvara. Nemojte da tracarimo o svemu i svacemu i da kopiramo oglase sa kupujem prodajem.
Nema tu preterane filozofije: klonite se (do) 5 ljudi sa oglasa ili kupujte od ljudi koje znate ili za koje vam neko garantuje. Mislim da je tema zrela za lock.

Nema tu preterane filozofije: klonite se (do) 5 ljudi sa oglasa ili kupujte od ljudi koje znate ili za koje vam neko garantuje. Mislim da je tema zrela za lock.

-1 -1 -1 -1 -1 -1000000000The Mask AE wrote:Ok, ja (veciti pesimista i covek koji u svom drustvu nosi nadimak "paranoja" (stvarno ne zezam se)) stvarno mislim da preterujete sad. Totalno mi se ne svidja u sta se ovaj forum pretvara. Nemojte da tracarimo o svemu i svacemu i da kopiramo oglase sa kupujem prodajem.
Pa ja mislim da tu listu od 5 do 10 sumnjivih prodavaca-preprodavaca može pre svega da poznaje neki preprodavac-wanna-be, obični kupci koji imaju i druga posla u životu, a ne samo da ronjaju po oglasima svaki čas - jednostavno nemaju takav uvid u situaciju, i nije loše da negde postoji mesto gde će taj normalan svet da dobije ovu vrstu informacije, tako da ja ne vidim zašto bi se ova tema zaključavala.
Kristijan wrote:Pa ja mislim da tu listu od 5 do 10 sumnjivih prodavaca-preprodavaca može pre svega da poznaje neki preprodavac-wanna-be, obični kupci koji imaju i druga posla u životu, a ne samo da ronjaju po oglasima svaki čas - jednostavno nemaju takav uvid u situaciju, i nije loše da negde postoji mesto gde će taj normalan svet da dobije ovu vrstu informacije, tako da ja ne vidim zašto bi se ova tema zaključavala.

sto neko reche,okacite ih na zid srama,na pocetku f0ruma,dajte sve podatke 0 njima,m0gu oni da menaju brojeve email adrese,ali ne identitet. Kad kupujete,prvo mu trazite lichnu karty. XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD
-
U prevaru do neke 'lose etike' su ukljuceni i redovni clanovi foruma pa ne znam bas kako bi taj predlog bio realizovan.
Ima odredjen stepen 'muda ceshu muda' sindroma \ licemerja pa ce se ljudi ustrucavati da bilo sta kazu kamoli naprave stub srama ..lol.
Ima odredjen stepen 'muda ceshu muda' sindroma \ licemerja pa ce se ljudi ustrucavati da bilo sta kazu kamoli naprave stub srama ..lol.
- The Mask AE
Pa ako znas nesto sto mi ne znamo reci pa neka bude kao sa videnom i zdravo. Lako se to zavrsi. Naravno drugacije je ukoliko pricas a ne znas nikoga.

- Haralampije
Sava wrote:Grešiš i to debelo grešiš! Ovi o kojima ja govorim nisu Videni već ljudi koji poznaju originale bolje od svih nas zajedno, do detalja. Od takvih sam i naučio par fazona. Oni falsifikuju do detalja pa i certifikate kao što napisah ranije. Zar vam nije čudno otkud preko noći gomila nekih vrlo vrednih gitara u ponudi za cenu koju smo godinama unazad sanjali? I ne samo gitara. Čini mi se da jedino što nam ostaje da ako nam se sviđa kako neka gitara radi baš nas briga da li je original ili ne. Ali crv uvek radi...Haralampije wrote:Ma lako se provali sta je fuseraj,samo obratis paznju na detalje,ne moras biti ekspert...toliko vicni nisu,,a i toliko ima sajtova i slika po netu da mozes da se informises,da mi je stvarno smesno ako neko nasedne.
Pa...do sada nisam ovde nasao kopiju koja bi me zavarala.Nije detalj samo sertifikat,ili serijski broj nego i odredjeni ugao headsticka(90% laznjaka ovde padne),logo(do sada je svaki na oglasima provaljen po ovome),kakav je logo za odredjeni model,od cega je inlay,kakav je za odredjeni model,pragovi,finis pragova,ivice(npr samo kod americkog fendera su fino zaobljene,kod svih ostalih secene pod uglom),binding ako ga ima,truss-rod otvor kod fendera,jel od orahovine(amer,zvuci neverovatno smesno,ali ovo je nemoguce iskopirati) il crne plastike(crna plastika kexico,japan,neki squieri) ili je nema(squier,aster,pitaj boga koji je),hardver kakav je(tremolo,flojd,tjunomatik ili tjunpros,sta god..ne isplati se falsifikatoru da ugradjuje originalne u fejk),finis tela,finis vrata,radius,oblik vrata(uvek omanu),konture kako je balansirana(i ovo je tesko falsifikovati),iz koliko delova drveta telo(vidi se i golim okom,ako je neko imao iskustva sa obradom drveta),iz koliko vrat,pogotovo kod gibanice,cak i boja odredjenog modela,kakav je osecaj pod rukom(ovo je najvaznije,i takodje jako tesko iskopirati),kakav zvuk,ton,dodatna oprema,kofer i ono sto npr nikad niko nece iskopirati-miris gibsona...previse cimanja je potrebno da bi taj neko obratio paznju da iskopira sve detalje
Primer
http://www.kupujemprodajem.com/fender-d ... -oglas.htm
Decko pokusava da ga uvali kao americki deluxe(potrudio se,tu je fender logo,americki string tree,plocica,postojeci seijski broj deluxe modela,kaze pravi amerikaner),e sad,stavio je logo koji nije kao na americkom deluxe modelu,string tree viska i na pogresnom mestu,serijski broj na pogresnom mestu,truss rod otvor je crn,cak mu je nabacio plocicu sa americkog strata,koja ima rupu za mikrotilt,a ispod rupe,telo(iako deluxe ima totalno drugaciju plocicu),i deluxe se nikada nije davao u ovoj boji....kapiras
Ili primer od pre neki dan,onaj beli LP,iz aviona se videlo da je kineski fejk,cak sam i okacio link gde se prodaju i koliko kostaju
Svaka čast! Pozvaću te na piće pa da mi proveriš par gitara. Može?Haralampije wrote: Pa...do sada nisam ovde nasao kopiju koja bi me zavarala.
A šta ti misliš?Pimpdude wrote:A pazite sad ovo . . .![]()
http://www.kupujemprodajem.com/Gibson-g ... -oglas.htm
Fake ili real?.. .
I šta te šokiralo? Cena? Orifinalnost? Nešto treće?
Covek prodaje gitaru za 5000e a postavio je jednu jedinu mutnu fotografiju. 

Predlazem da pocnemo od sebe... Ispovedaonica! Evo ja sam kupio procesor za 30, prodao za 50, sad se isti prodaje za 80? Jesam li ja prevarant koji je ucestvovao u lancu preprodaje, ili sam samo imao lepe srece u startu a posle se i sam zaebao u proceni?Born_Dead wrote:sto neko reche,okacite ih na zid srama,na pocetku f0ruma,dajte sve podatke 0 njima,m0gu oni da menaju brojeve email adrese,ali ne identitet. Kad kupujete,prvo mu trazite lichnu karty. XD XD XD XD XD XD XD XD XD XD
pa onaj ko bude hteo da da 5000 soma sigirno nece štedeti na gorivu da ode i uzivo je dobro proveri...slike su ovde samo mali bonus!Funkomat wrote:Covek prodaje gitaru za 5000e a postavio je jednu jedinu mutnu fotografiju.

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ko ima 5k soma ispashce som ako pukne sve na jednu gitaru, osim ako nije kolekcionar neki...xspaceman wrote:pa onaj ko bude hteo da da 5000 soma sigirno nece štedeti na gorivu da ode i uzivo je dobro proveri...slike su ovde samo mali bonus!Funkomat wrote:Covek prodaje gitaru za 5000e a postavio je jednu jedinu mutnu fotografiju.