Bugera Pojačala - Behringer Otima Mušterije Mesa BoogiejU?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mislim_stvarno

Re: Bugera Pojačala - Behringer Otima Mušterije Mesa BoogiejU?

Post by mislim_stvarno » 31 Mar 2010, 12:38

Ma znam, ja sam isao posle tebe do artista, na tvoju preporuku, i nije ih vise bilo. ::ranting:: :lol: :lol: :mrgreen:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 31 Mar 2010, 15:57

pa vecina evropkih prodavnica ih nedrze vise,upravo procitao na nekom EU forumu :( bzv.
Randall,iskreno,jeste da sviram ama basss sve i svasta,ali ne svidjaju mi se ,dont know why. E a kakav je taj paevey valve king panj??? vredno paznje???
EDIT: sada sam nasao na nekom forumu neki graditelj custom ampova kaze da jeste da nije bas to toliko kvalitetno,ali da svako ko uzme ovo pojacalo,prvo sto uradi je odvrne ga do kraja da vidi koliko je glasno,i tu se odmah skracuje vek ove stvarcice,kao i naravno zvucnika u kabinetu(neko je vec pisao o tome),dok bi trebalo ono sto mi kazemo da se prvo malo razgazi pa onda da se uhoda,pa onda tek da se krlja.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 31 Mar 2010, 21:07

Born_Dead wrote: a kakav je taj paevey valve king panj???
Meni i nije bio nesto. marshalloliko, sa nedovoljno gaina.

SixxSense

Post by SixxSense » 01 Apr 2010, 01:10

mislim_stvarno wrote:
Born_Dead wrote: a kakav je taj paevey valve king panj???
Meni i nije bio nesto. marshalloliko, sa nedovoljno gaina.
meni je to izgledalo ko da ce da se raspadne ako ga odvrnes malo jace,bas plasticno deluje,zvuk tu i tamo.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 09 Apr 2010, 14:25

mislim_stvarno wrote:Hocu da kazem da se kvare. U mitrosu stoje dva komada, 333 i 6260. (bar su stojala, ne znam sada) Jednom sam hteo da probam i rekli su mi da su pokvareni, da od pocetka imaju problema sa njima, kao popravice ih ovo-ono, a thomann je prestao da ih drzi jer su imali previse reklamacija. Mislim da je i na forumu neko pisao da mu se sjebala glava, a i na oglasima je bio dugo vremena jedan amp jos pod garancijom.

Da znam da me nece zajebavati svakih mesec dana, i ja bih zeleo jedan. Posebno me privlaci "magician" 2x12 combo, zato sam i ostavio onaj komentar za njihov kvalitet sa onim klipovima koje sam nakacio.

Edit: sad videh edit

ja stvarno ne verujem da je nase prodavce odbio jedan kvar na jednom pojacalu. :D , a ja nikako ne bih kupio nesto u radnji za sta znam da je bilo na servisu vec nekoliko puta. Ako se pojacalo pokvarilo od sviranja po, neka je i 2h dnevno u prodavnici gde svi vode mnogo vise racuna, jer niko ne zeli da sjebe nesto sto mu ne odgovara, pa da ostane bez para, sa necim sto mu ide na qrac, zamisli sta bi se desilo takvom pojacalu posle par godina vezbanja i svirki na velikim glasnocama...
http://www.artistsystems.net/mex/artika ... 9&art=6351 here it is :D :D :D
edit: NIJE 2x12,ali i ovo je dosta :D

Tasman

Post by Tasman » 18 Jul 2010, 17:34

Nemam ništa protiv reverse tehnike. Malo je originalnih šema i uglavnom su oni izvedeni iz nekih praktikuuma. Fender je kopirao RCA. Marshal je iskopirao Fender bassman i malo tweak-ovao tek kasnije tokom 70tih... Navedeni MESA takodje kopirao Fendera u MARK 1 razdoblju, a kasnije iskopirao SOLDANO sa famoznim RECTIFIRE.
Ako se radi kopiranje problem je dokle ići sa time, odnosno koliko nisko se spustiti . Nije problem količina delova unutra, cena toga je smešna.
Glavni problem su trafoi, napajanje, selektovanje lampi, kvalitet potova... Tu vreme pokazuje.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Jul 2010, 18:52

Tasman wrote:Navedeni MESA takodje kopirao Fendera u MARK 1 razdoblju, a kasnije iskopirao SOLDANO sa famoznim RECTIFIRE.
Opet popularne srpske izmisljotine.

MkI nema nikakve veze sa Fenderom (sem sto je koristio iste lampe ali ko nije) a Soldano SLO-100 je kopija MkII. Mike Soldano je kupovao MkII i njih budzio u SLO-100 dok nije poceo da pravi svoj.

dweezil

Post by dweezil » 18 Jul 2010, 19:35

dobro Dersu onda prosvetli nas, koji dizajn je bio osnova za prvo Mesa Boogie pojachalo?!

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Jul 2010, 20:48

Randall Smith-ov originalni dizajn. Hiljadu puta prezvakana materija, prica on na svom sajtu sta je i kako radio. Uzgred , prvo Mesa oridjidji pojacalo je bilo bass pojacalo. Bazirano na Fender Twin i Dual Showman modelima. Pitanje je koliko se to pojacalo moze smatrati originalnim. Na kraju krajeva, bilo MkI bilo neko drugo pojacalo, bilo Fenderova pojacala, sva imaju koren u Williamson-ovom dizajnu, sve do danasnjeg dana. Tako da je jedini 'originalni' dizajner tog 'principa operacije' gosn Williamson.

Iz usta Velikog Sefa:

http://www.mesaboogie.com/US/Smith/our_story.html

Ovako se uci da postanes Veliki Sef:

http://www.mesaboogie.com/US/Smith/TalkingShop.htm

Korisna materija:

http://www.mesaboogie.com/US/Smith/point-to-point.html

Price partizanke:

http://www.mesaboogie.com/US/Smith/SmithLetter.htm

dweezil

Post by dweezil » 18 Jul 2010, 21:13

i ovde su objasnjene neke osnove...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mesa_Boogie

"...he real breakthrough came when Smith began building a preamp project for Lee Michaels to drive his new Crown DC-300 power amplifiers. Not knowing what signal was required to drive the power amps, Smith added an extra tube gain stage to the preamp, with 3 variable gain controls at different points in the circuit. In adding this extra gain stage, Smith had created the first high gain amplifier. He set about designing a guitar amplifier around the new principle, and in 1972 the Mark I was released."

i da je prvo Mesa Boogie pojachalo bio budzeni Fender Princeton, tj. to sto si ti rekao, ubacili su mu Bassmenov circuit, vece trafoe i jednu JBL 12-icu.
Last edited by dweezil on 18 Jul 2010, 21:17, edited 1 time in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 18 Jul 2010, 21:15

Sve to imas u linkovima.

Uzgred, apropo Fendera:

Q: Is it fair to say that early Boogies were somewhat modeled to be a "beefed up"
version of Fender tube amps?

A: Absolutely. I loved Fender amps, they were the example of how to do so many things right. Their tone controls are unsurpassed to this day. Nearly every amp owes deep homage to Fender, just as do so many guitars. Part of it was that they were defining the classic sounds, but the sounds themselves were inherently great. Remember, that 4-ten tweed Bassman circuit is right there, unchanged, in the best vintage Marshalls. Their use of EL-34 (instead of 6L6) tubes accounts for most of the sonic difference, plus of course the four-twelve cabinets.

nenadnenad

Post by nenadnenad » 18 Jul 2010, 21:17

They also liked
the wolf-in-sheeps-clothing approach. Built inside a deceitfully stock
looking Fender Princeton was a hot-rodded circuit based on the 4x10 tweed Bassman.
pa kaze kasnije
First Hand Experience
Nearly every part of those first Mark I Boogies was produced in that
garage:
Jel onda mark 1 baziran na fenderu il nije?

dweezil

Post by dweezil » 18 Jul 2010, 21:18

a i Randall Smith voli Fender pojacala al ih Dersu ne voli :)

Post Reply