Veliki problem u izboru pojacala
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Re: Veliki problem u izboru pojacala
Ako vec isprobavas pojacala , sviraj ih na glasnoci koju ces koristiti i kuci al ne skodi i da probas u svim rasponima, ako mozes.
Ne zvuce sva pojacala dobro kad se odvrnu ili kad su stisana.
Ne zvuce sva pojacala dobro kad se odvrnu ili kad su stisana.
Jes', ti HotRodovi na clean kanalu rade ko miksete, mada mislim da sam to već negde napisao.progg wrote:Imam utisak da je taj Hot Rod Deluxe kao neki HIFI lampas, barem sto se clean-a tice... A Blues Deluxe imam neko vreme i clean je fantastican...vaskostrat wrote:Probam HOT RODE DELUXE sa fender usa stratom. Slicna prica. Opet nje kristalno cist tone ima blago zamucenja. Probam Blues Deluxe i tu dobijem po prvi put skoro pa savrsen crystal.

@Vaskostrat, bilo bi najbolje da nam daš neki primer kakav clean zvuk juriš, neki link, pesmu ili nešto slično.
Nekome je savršeni klin zvuk ona hi-fi sterilnost Jazz Chorus-a, dok nekome onaj rani i jedva primetni breakup tweed Bassmana daje sliku savršenog clean-a.

-
Evo bas ovakav zvuk bih voleo da imam. Sva sreca pa je ostavljen post na forumu:)
viewtopic.php?f=45&t=6340&start=30
Ovo je po meni savrsen clean zvuk (neko handmade P&K pojacalo) ali nazalost i ja sam tako cuo na YouTube gomilu samplova pa se zaleteo da kupim bez imalo sumnje i razocarao se kad sam na licu mesta cuo.
Dakle, ovo pojacalo gore ima po meni CLEAN kakav ja SANJAM.
P.S. Kakva su ovi Epiphone Senior pojacala?
Ovo je po meni savrsen clean zvuk (neko handmade P&K pojacalo) ali nazalost i ja sam tako cuo na YouTube gomilu samplova pa se zaleteo da kupim bez imalo sumnje i razocarao se kad sam na licu mesta cuo.
Dakle, ovo pojacalo gore ima po meni CLEAN kakav ja SANJAM.
P.S. Kakva su ovi Epiphone Senior pojacala?
Najveci problem kod novijih (i jeftinijih) lampasha sto vecina ima zvucnike nize klase... Recimo Fender Bassman (iz oglasa) + cab 1x12 s nekim Jensen/Celestion zvucnikom i mislim da ce ti biti ok...
Imas ovde u oglasima neko P&K pojacalo.
Koliko se secam 300 eura 15W pa pokusaj sa tim.
Ako tražiš clean sa velikim headroom-om vidi onda Hiwatt-a od 100W.Cena je astronomska doduše al' čisto vidi (počuj) radi zvuka.Pojačalo koje si ti čuo (video) je napravio Peca (Hillybilly) za RocketRoll-a sa 1X12" zvučnikom i radi mnogo lepo.
Šta koristiš od efekata?
Šta koristiš od efekata?
-
+1 za te pare neces naci nesto slicno osim ako si jako strpljiv i ako imas puno srece.vlobrk wrote:Imas ovde u oglasima neko P&K pojacalo.
Uh ovo mi promačevlobrk wrote:Imas ovde u oglasima neko P&K pojacalo.

- Rocket Roll
Onda naruči to pojačalo od Pece, ili uzmi VOX AC30 po kojem je to pojačalo i rađeno.vaskostrat wrote:Evo bas ovakav zvuk bih voleo da imam. Sva sreca pa je ostavljen post na forumu:)
-
Uf koliko kombinacija i prekombinacija
Oce malo da boli glava od toga:(
Danas sam imao priliku da probam Epiphone Valve Junior i mogu vam reci da radi mnoogo lepo. Do sada od lampasa sto se tice zvuka koje sam ja probao, gradacija ide u ovom smeru:
1. Fender Blues Deluxe - (740e)
2. Fender Deluxe Vintage Modified - (670e)
3. Bugera V55 (jer nije bio V22) - (370e)
4. Epiphone Blues Junior - (200E zajedno sa kabinetom)
.
.
.
.
45. Peavey Classic 30 - (500e)
46. Marshall JCM 900 112 combo - (500e)
I tako dalje.
E sad, pala mi je jedna druga opasna ideja napamet ako je izvodljiva:
Ja lepo uzmem npr. Bugeru V22 za 250e, stavim ga na ledja i odem do npr. Pece i doplatim kolko jos treba da se to pojacalo modifikuje.
Cilj je naravno usteda para.
Sta mislite o toj ideji ?

Oce malo da boli glava od toga:(
Danas sam imao priliku da probam Epiphone Valve Junior i mogu vam reci da radi mnoogo lepo. Do sada od lampasa sto se tice zvuka koje sam ja probao, gradacija ide u ovom smeru:
1. Fender Blues Deluxe - (740e)
2. Fender Deluxe Vintage Modified - (670e)
3. Bugera V55 (jer nije bio V22) - (370e)
4. Epiphone Blues Junior - (200E zajedno sa kabinetom)
.
.
.
.
45. Peavey Classic 30 - (500e)
46. Marshall JCM 900 112 combo - (500e)
I tako dalje.
E sad, pala mi je jedna druga opasna ideja napamet ako je izvodljiva:
Ja lepo uzmem npr. Bugeru V22 za 250e, stavim ga na ledja i odem do npr. Pece i doplatim kolko jos treba da se to pojacalo modifikuje.
Cilj je naravno usteda para.
Sta mislite o toj ideji ?
Pa to je "račun bez krčmara" ideja.
Pozovi Pecu, pa proveri da li čovek hoće da ti modifikuje Bugeru. I da li je uopšte moguće da ti modifikuje Bugeru.
Ako sam ja dobro shvatio, ti hoćeš pojačalo "za po kući". Mnoge pomenute varijante su po meni overkill za takvu upotrebu.
Pozovi Pecu, pa proveri da li čovek hoće da ti modifikuje Bugeru. I da li je uopšte moguće da ti modifikuje Bugeru.
Ako sam ja dobro shvatio, ti hoćeš pojačalo "za po kući". Mnoge pomenute varijante su po meni overkill za takvu upotrebu.
-
Upravo tako za kucu ali ipak patim za kvalitetnim tonom.
I nalazis da tranzistorci bas imaju kristalno cist klin?
Uzmi onda lepo nekog tranzistorca, sta ce ti lampas.
Uzmi onda lepo nekog tranzistorca, sta ce ti lampas.
-
Ne vredi imam strasno osetljivo uvo na tonske razlike i mala nijansa koja odskace mi bas smeta. Izgleda da tu relaciju ja, gitara, pojacalo dozivljavam previse licno i emotivno 

Moguce je, Vasko, moguce...