Problem sa adapterom za X V-Amp Behringer
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Problem sa adapterom za X V-Amp Behringer
Pozajmio sam od druga gitarski procesor X V-Amp Behringer, pošto nemam svoj, a trenutno mi je jako potreban barem i najjednostavniji model. Problem je što mi nije dao adapter za procesor jer ga je negde izgubio.
Našao sam neki adapter kod kuće, pravio je jednosmerni napon od 1,5V-...-9V-12V, ali je meni za ovaj procesor potreban naizmenični napon od 9V; 600mA. Izbego sam Grecov spoj i napravio baš kako treba. Međutim procesor samo svetli kada namestim adapter na 9V, a kad podesim 12V on proizvodi zvuk nekih 2min, a onda počne da prekida, da bi nakon nekih 5 min bilo isto kao i sa 9V. U čemu je problem? Molim za pomoć jako mi je hitno.
Tražio sam takav adapter da kupim, ali svi ispravljaju napon i prodavači su mi preporučili da uradim ono što već jesam.
Našao sam neki adapter kod kuće, pravio je jednosmerni napon od 1,5V-...-9V-12V, ali je meni za ovaj procesor potreban naizmenični napon od 9V; 600mA. Izbego sam Grecov spoj i napravio baš kako treba. Međutim procesor samo svetli kada namestim adapter na 9V, a kad podesim 12V on proizvodi zvuk nekih 2min, a onda počne da prekida, da bi nakon nekih 5 min bilo isto kao i sa 9V. U čemu je problem? Molim za pomoć jako mi je hitno.
Tražio sam takav adapter da kupim, ali svi ispravljaju napon i prodavači su mi preporučili da uradim ono što već jesam.
- Rocket Roll
Re: Problem sa adapterom za X V-Amp Behringer
Nemaš potrebnu voltažu / potrebnu amperažu na izlazu. Premeri voltažu, premeri amepražu i trebalo bi da ti se sve razjasni.jovanovicjovan wrote:U čemu je problem?
-
Moj adapter može da izdrži struju od 1000mA, a najveći napon koji mogu da modesim na njemu je 12V, procesor radi na 600mA i 9V.
Kada podesim adapter da daje 9V (mereno unimerom) procesor samo svetli, sledeća veća vrednost na adapteru je 12V i probam sa njom, dobijam zvuk prvih 2-3min, a onda prestane da se čuje. Mislim da je 9V malo, a da je 12V mnogo, samo kako to da rešim?
Kada podesim adapter da daje 9V (mereno unimerom) procesor samo svetli, sledeća veća vrednost na adapteru je 12V i probam sa njom, dobijam zvuk prvih 2-3min, a onda prestane da se čuje. Mislim da je 9V malo, a da je 12V mnogo, samo kako to da rešim?
Kako si "izbegao" Grecov spoj?Nije mi ovo najjasnije?jovanovicjovan wrote:...Izbego sam Grecov spoj i napravio baš kako treba....
-
jednostavno, kabal koji predstavlja izlaz sam zalemio pre grecovog spoja
Jovane Jovanoviću ZMAJUUUUUUU 
idi bre kupi adapter ko čovek, (neka normalna prodavnica ili neki majstor-tv mehaničar) zajebi te kung fu igracke! taj ako ima "1000 mA" ja cu moj polni organ da odsecem i bacim u Dunav

idi bre kupi adapter ko čovek, (neka normalna prodavnica ili neki majstor-tv mehaničar) zajebi te kung fu igracke! taj ako ima "1000 mA" ja cu moj polni organ da odsecem i bacim u Dunav

u breeee... pa dobro da ga nisi šibnuo direktno u uticnicujovanovicjovan wrote:jednostavno, kabal koji predstavlja izlaz sam zalemio pre grecovog spoja
Dakle u principu si razbucao taj adapter koliko razumem?jovanovicjovan wrote:jednostavno, kabal koji predstavlja izlaz sam zalemio pre grecovog spoja
-
Pa problem je što nemam gde da kupim taj adapter, jedino mi ostaje da pogledam na buvljak, a daje 1A bar tako piše
Samo sam prepravio kolo...
Ne moraš da budeš tolki seljak... Ja sam ovde da tražim pomoć, a ne da me neko zeza, mogu ja i bez tvojih glupih komentara...u breeee... pa dobro da ga nisi šibnuo direktno u uticnicu
Nisam ga razbucaoDakle u principu si razbucao taj adapter koliko razumem?

uhhh.. teske reči zmajE, ovo samo krv moze spratijovanovicjovan wrote:Ne moraš da budeš tolki seljak... Ja sam ovde da tražim pomoć, a ne da me neko zeza, mogu ja i bez tvojih glupih komentara...u breeee... pa dobro da ga nisi šibnuo direktno u uticnicu

hoces na ferku

jbt sta se ljutis.. i nazivas me seljakom.. (jel tad treba da se uvrede svi koji zive naselu..)
to sto si uradio je izuzetno velika glupost i zaista je za vristanje od smeha! pa te ne prozivam..
desi se svakom da se zezne malo i da je ne upucen. a moj komentar nije imao nikakav loš kontekst!
necu da se raspravaljam vise o ovome. dosta TAČKA!
Ne znam kako si mogao da prepraviš kolo bez da prethodno ne rastaviš (razbucaš) adapter.jovanovicjovan wrote:Nisam ga razbucaoDakle u principu si razbucao taj adapter koliko razumem?Samo sam prepravio kolo...
Opcija koju bih ti onda predložio je da naručiš trafo,ili (ako živiš u bg-u) odeš do nekih od prodavnica elektronske opreme i vidiš šta imaju (trafo je preporuka,pošto dobijaš tačno ono šta tražiš).
-
da sam u bg-u kupio bi lako original, ovde u pirotu retko šta ima 

Treba ti ovo: Behringer X V-Amp Netzteil, PSU-X V-Amp, 9V AC, 600 mA, 11,7 VA
ako imaš taj napon i tu struju to mora da radi!! osim ako nije crko!
Uzmi voltmetrom izmeri napon na izlazu tog adaptera i vidi koliko tačno ima, neretko se dešava da tamo gde piše 12V izlazi 17V, gde piše 9 izlazi 15 i tako redom... napon treba da bude što bliži nazivnom, nisu dozvoljena neka veća odstupanja, moguća da zbog toga efekat poludi...
pretpostavljam da imaš voltmetar i da znaš kako se koristi?? ako nemaš/neznaš batali i odnesi kod nekog ko zna pre nego što spališ nešto!
pozdrav!

ako imaš taj napon i tu struju to mora da radi!! osim ako nije crko!

Uzmi voltmetrom izmeri napon na izlazu tog adaptera i vidi koliko tačno ima, neretko se dešava da tamo gde piše 12V izlazi 17V, gde piše 9 izlazi 15 i tako redom... napon treba da bude što bliži nazivnom, nisu dozvoljena neka veća odstupanja, moguća da zbog toga efekat poludi...
pretpostavljam da imaš voltmetar i da znaš kako se koristi?? ako nemaš/neznaš batali i odnesi kod nekog ko zna pre nego što spališ nešto!
pozdrav!

Pa ne znam šta & kako da radiš.Možda možeš da poručiš trafo?jovanovicjovan wrote:da sam u bg-u kupio bi lako original, ovde u pirotu retko šta ima
I da ako treba 9V AC struje premeri ti to i vidi šta izbacuje.Možda si spržio proc. ali bre kontam da i unjemu imaju neki voltage regulatori...
-
Rešio sam problem. Sve sam opet odlemio i zalemio, i sada radi kako treba. Hvala na pomoći.