Boss ME-20 - Novi gitarski procesor iz Bossa!

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Rocket Roll

Boss ME-20 - Novi gitarski procesor iz Bossa!

Post by Rocket Roll » 14 Sep 2007, 15:07

Isto kao i ME-50, dakle prosto da prostije ne može biti - samo efekti, znači bez emulacija pojačala, i to tako da funkcionišu kao mali pedalboard: na "OD/ DS" dugmetu su vam modeli distorzija, na "MOD" su razne modulacije (flangeri, phaseri, rotary speakeri, UniVibe) a na "DELAY" - samo ime kaže. Dodajte još expression pedalu i to je to.

Pri tom se potenciometri "zavrću" kao na pedalama - dodelite im funkcije koje postoje na pedalama, znači EQa ili jačine itd. i onda ih samo okrećete po želji.

Za razliku od ME-50, prebacivanje sa preseta na preset je neosetno (meri se u milisekundama, a ne u sekundama). Takođe, ME-20 je 24bitan.

Za sada imam samo USA cenu: 200 dolara.

Za sada samo jedna recenzija na Harmony Centralu: ->Harmony Central: Boss Me-20 Review<-

Više na Bossovom sajtu:

->Boss Corporation: Boss ME-20<-
->Boss Corporation: Boss ME-20B (Bass)<-

Image

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 14 Sep 2007, 15:47

Probao sam ME-50 i mogu da vam kazem da je fenomenalan, veoma prost i veoma usluzan. Ima neke nedostatke ali nijedan od njih ne kvari kompletan utisak koji se ticu funkcionalnosti. Toplo ga preporucujem kao i ovaj ME-20 za koji verujem da je samo poboljsan.
Inace kao sto je vec receno, radi na principu pedala i ima mogucnost pamcenja njihovih postavka, plus moguce je ukljuciti ili iskljuciti pojedinacni efekat, bas kao pedale u lancu...

Zvukovi su odlicni i veoma upotrebljivi u svakoj muzici. Mogu samo da ga preporucim.

A na bosovom sajtu imate i link za interaktivnu prezentaciju...probajte.

Wah

Re: Boss ME-20 - Novi gitarski procesor iz Bossa!

Post by Wah » 01 Jul 2010, 00:53

Izgleda da cu da kupim ovaj procesor, jer mi se mnogo dopada, pa me zanima kakva je razlika izmedju Manual i Memory mode-a?

Koliko ima fabrickih lokacija ako korisnickih ima 30???

Koje to nedostatke ima, a koje prednosti?

Hvala!!!

Pozdrav!

Post Reply