Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Guitar_thrill
MF veteran

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Guitar_thrill » 20 Jul 2010, 21:50

@xspaceman - da, ali bas kad sam se ovde pozalio na taj problem, Dejankuki je rekao da je i njemu od struje, a ne od napona...pa sam zato mislio....jer je adapter davao standardnu voltazu... :?
@BornDead - ako imas unimer, namestis ga da meri jednosmerni napon jednu zicu gurnes u onaj jack, a drugi stavis spolja :)
treba da pokazuje nesto vise od 9V uglavnom..... ne lazu ti kineski adapteri sa naponom uglavnom, vec sa strujom....tako da za to ne treba da brines puno :)

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Jul 2010, 21:55

Guitar_thrill wrote:@xspaceman - da, ali bas kad sam se ovde pozalio na taj problem, Dejankuki je rekao da je i njemu od struje, a ne od napona...pa sam zato mislio....jer je adapter davao standardnu voltazu... :?
@BornDead - ako imas unimer, namestis ga da meri jednosmerni napon jednu zicu gurnes u onaj jack, a drugi stavis spolja :)
treba da pokazuje nesto vise od 9V uglavnom..... ne lazu ti kineski adapteri sa naponom uglavnom, vec sa strujom....tako da za to ne treba da brines puno :)
pazi...ti mozes da prikljucis pedalicu koja troši npr 10mA na ispravljač od 1000mA i jopet joj nece biti ništa jer je bitno da je napon 9V...pedalica ce trositi samo tih 10mA iako je prikljucena na ispravljac koji moze da izdrzi 100 takvih pedalica...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 20 Jul 2010, 22:04

xspaceman wrote: pazi...ti mozes da prikljucis pedalicu koja troši npr 10mA na ispravljač od 1000mA i jopet joj nece biti ništa jer je bitno da je napon 9V...pedalica ce trositi samo tih 10mA iako je prikljucena na ispravljac koji moze da izdrzi 100 takvih pedalica...
da, da....ne kazem ja da je to zbog toga sto je taj adapter imao vise struje nego sto treba pedali, ali kontam da kada vec ne valja adapter i kada nesto ode na pedali zbog adaptera, da ce vise da se zezne, ako je veca struja, ili to ije bitno? ali svakako, poenta onoga je bila, da sam za taj dao vise para, i da nije kupljen na pijaci, a sprzio mi je pedalu, a ovaj sa pijace i dalje radi ok :)

jagmaster

Post by jagmaster » 24 Jul 2010, 21:29

Moj lanac efekata trenutno cine:
Boss fv50h volume pedal
Dunlop Jimi Hendrix Fuzz Face
Vox V847 wah wah
Mxr Dyna Comp
Boss bd2
Digitech Whammy 4
Hardwire rv7 reverb
Boss dd3

xspaceman

Post by xspaceman » 24 Jul 2010, 21:34

jagmaster wrote:Moj lanac efekata trenutno cine:
Boss fv50h volume pedal
Dunlop Jimi Hendrix Fuzz Face
Vox V847 wah wah
Mxr Dyna Comp
Boss bd2
Digitech Whammy 4
Hardwire rv7 reverb
Boss dd3
veri najs! ;)

jagmaster

Post by jagmaster » 24 Jul 2010, 21:36

Tenk ju veri mac! :mrgreen:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Aug 2010, 13:23

kupio sam malo pre ispravljac za pedalu na pijaci za 200din :XD: e sad posto nije imao klasicni 9v ,tj prevazidjen je,sada su ovi uber kuhl sa 15modova odnosno moze da radi na onoliko volti koliko ti treba
slike:
http://img256.imageshack.us/i/dsc02135xg.jpg/
http://img534.imageshack.us/i/dsc02137o.jpg/

posto meni radi pedala na 9v,
slika: http://img514.imageshack.us/i/dsc02132c.jpg/

onda stavim na 9v,ok taj deo sam razumeo,ali sada ide tezi deo,meni nije jasno sada,ima jedan deo ispod koji pise + i - i meni stoji deo na minus,ona zena sto mi prodala rekla mi je to nista ne diras.
evo ga taj deo sa + i - http://img130.imageshack.us/i/dsc02136d.jpg/

sta treba da stavim da bi bio siguran da pedala nece da mi vrisne???

Hotstepper

Post by Hotstepper » 14 Aug 2010, 13:36

Born_Dead wrote: sta treba da stavim da bi bio siguran da pedala nece da mi vrisne???
Da kupish normalan ispravljach.
Jako puno rizikujesh sa tim chudom. Ja sam umalo sprzhio wah.
Stavio sam ga tamo gde pishe 9v, al poshto je ispravljach pocheo "neprijatno da mirishe"
posle 2 sata sviranja, ishupao sam ga iz struje. Stariji buraz ima voltmetar pa kad smo ga
proverili on tamo gde pishe 9v daje oko 11v-12v... Sreca, nije mi spalio nishta.
Iskreno, ima da se kupe oni austrijski ispravljachi, oko 800din su u NS, ti su skroz ok za te pare.
Ovo ti je prevelik rizik...

majtimika

Post by majtimika » 14 Aug 2010, 13:38

treba da postavis da ti spoljasnji deo konektora bide + a uutrasnji - .uzmi unimer pa premeri tako ces biti najsigurniji, a narocito zbog toga sto kod tih pijacarskih adaptera lako moze da bude da kad podesis 9V da na izlazu ima 15. cisto da budes siguran . bez unimera nista.

eto pretece me hotsteper

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Aug 2010, 14:14

da ali nemam voltmetar,i sl spravice,moracu to da potrazim neki dan.elem ako ne ,pisam se na 200din,kad bude kad tad imao nekoliko pedala uzecu verovatno neki powersupply. hvala :D i meni je malo cudno,mislim malo mnogo kako ovako nesto za 200din moze mnogo toga :XD:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 14 Aug 2010, 20:19

Born_Dead wrote:da ali nemam voltmetar,i sl spravice,moracu to da potrazim neki dan.elem ako ne ,pisam se na 200din,kad bude kad tad imao nekoliko pedala uzecu verovatno neki powersupply. hvala :D i meni je malo cudno,mislim malo mnogo kako ovako nesto za 200din moze mnogo toga :XD:
jbg meni je bas ista ovakva spravica (samo sam je ja platio 150 :mrgreen: ) radila dobro za 2-3 pedale,neke dve godine, cak i sada je tu, bilo mi zao da je bacim....moguce da sam imao srece :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 14 Aug 2010, 20:27

Guitar_thrill wrote:
Born_Dead wrote:da ali nemam voltmetar,i sl spravice,moracu to da potrazim neki dan.elem ako ne ,pisam se na 200din,kad bude kad tad imao nekoliko pedala uzecu verovatno neki powersupply. hvala :D i meni je malo cudno,mislim malo mnogo kako ovako nesto za 200din moze mnogo toga :XD:
jbg meni je bas ista ovakva spravica (samo sam je ja platio 150 :mrgreen: ) radila dobro za 2-3 pedale,neke dve godine, cak i sada je tu, bilo mi zao da je bacim....moguce da sam imao srece :)
ista ko moja? :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 15 Aug 2010, 02:32

da, rekao bih da je skroz ista :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 15 Aug 2010, 02:46

na koliko volti si stavio ? ja cu najverovatnije da pocnem od najmanje voltaze,pa kad pedala radila kako valja tu ostajem xD

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 15 Aug 2010, 08:45

e ljudi, nije naivno to sa adapterima..
unimer je 300din. nemojte rizikovati da izgorite efekte!
i taj prekidac za polarizaciju je gadna stvar!
:ziveli:

Locked